Moja Crvena Zvezda
ВажноКуглањеНајновијеОстало

Куглашки клуб промовисао тим и најавио напад на титулу

У просторијама СД Црвена звезда Куглашки клуб је представио екипу за следећу сезону у којој су најављене највеће амбиције везане за трофеј на домаћој сцени уз напомену да ће црвено-бели представљати Србију и у Европи кроз Куп НБЦ федерације захваљујући освојеном трећем месту у претходној сезони.

Црвена звезда је задржала цео тим из претходне сезоне. Ту су и даље узданице екипе Саша Јухас и Жељко Миличевић, затим јуниорски и кадетски репрезентативци Марко Антић, Бојан Кличарић и Иван Анђелковић и стандардни чланови екипе Јован Керечки, Љубиша Сузић и Илија Корњача, а ако буде потребе такмичиће се и председник клуба Мирослав Мацура и Милан Остојић.

zzz1BANJALUKACZVEZDA

У екипи су и два нова лица, појачања из Долине из Падине Михал Гарафијат и Желислав Јакаб, који су играли за кадетску селекцију Србије, а Гарафијат је прошле сезоне наступао за јуниорски тим Црвене звезде, који је трећи пут узастопно освојио титулу првака Србије. Очекује се да за црвено-беле заигра и талентовани јуниор из Билеће Марко Вујовић.

Амбиције клуба у новој сезони су покушај прекида доминације екипе Београда, која годинама влада српским куглањем, добар резултат у Купу НБЦ федерације који ће црвено-бели играти у октобру у аустријском Рицингу и одбрана титуле екипног шампиона државе у јуниорској конкуренцији. Црвена звезда је у својој историји шест пута освајала титулу првака 1992, 1993, 1999, 2002, 2003. и 2004. године уз један национални куп 1985. године.

Повезане вести

Leave a Comment