Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Звезда сутра добија противнике у Евролиги

Кошаркаши Црвене звезде у четвртак ће сазнати имена противника у Евролиги за сезону 2015/2016. Жреб за састав група елитног клупског такмичења Европе биће одржан у Барселони са почетком у 13 сати, а Црвену звезду на овој церемонији представљаће директор клуба Давор Ристовић.

Као што је познато црвено-бели су на основу резултата у еврокуповима у претходне три сезоне смештени у четвртом шеширу заједно са екипама Жалгириса, Арманија и Бамберга што аутоматски значи да су то тимови са којима Звезда неће моћи да се састане у првој фази. Жреб ће као и до сада бити полудиригован што значи да екипе из једне лиге не могу бити заједно у истој групи прве фазе такмичења.

ПРВИ ШЕШИР: ЦСКА Москва, Реал Мадрид, Барселона, Олимпијакос

ДРУГИ ШЕШИР: Макаби, Панатинаикос, Фенербахче Улкер, Анадолу Ефес

ТРЕЋИ ШЕШИР: Химки, Лаборал Кућа, Локомотива Кубан, Уникаха

ЧЕТВРТИ ШЕШИР: Жалгирис, Армани, Црвена звезда Телеком, Бамберг

ПЕТИ ШЕШИР: Пинар Каршијака, Дарушафака, Цедевита, Бајерн

ШЕСТИ ШЕШИР: Динамо Сасари, Зелена Гора, Стразбур, Лимож

Жреб ће директно бити пеношен на ТВ Спорт клуб, а одређивање састава група моћиће да се прати уживо и путем званичног сајта Евролиге www.euroleague.net.

За Црвену звезду је јако важно да је задржала континуитет учешћа у Евролиги. Већ трећу годину заредом Звезда ће се такмичити у елитној европској конкуренцији, а остало је само да сазнамо ко ће нам бити противници. Незахвално је давати било какве прогнозе када је жреб у питању. Сачекаћемо да све прође, да сазнамо имена ривала па ћемо моћи нешто више да коментаришемо – поручио је из Барселоне директор Црвене звезде Телеком Давор Ристовић.

Повезане вести

Leave a Comment