Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеТрансфери

Мекел на две године, може ли Звезда и до Клајбурна?

Гал Мекел је најновије појачање КК Црвена звезда. Израелац је парафирао двогодишњи уговор у којем има клаузулу да у случају НБА понуде наредне године може да напусти клуб.

Његова плата износиће 300.000 евра. Мекел ће заменити у екипи Маркуса Вилијамса, а одликује га одличан осећај за асистенцију и добар продор, као и нешто боља одбрана у односу на Маркуса. Прошле сезоне у Нижњем постизао је 12 поена и имао 5 асистенција по утакмици.

Са друге стране, Вил Клајбурн је слободан играч, и интересантно, из агенције која сарађује са Мишком Ражнатовићем. Из исте агенције до Звезде су дошли и Вилијамс и Џенкис, сада и Настић и Томпсон.

Клајбурн по игри подсећа на Николу Калинића, скочан је играч, има осећај за блокаду, а уз то је и добар шутер. Прошле сезоне је у просеку за Улм постизао 13 поена, уз 7 скокова.

Уз њега, Звездина петорка могла би да буде: Мекел, Томпсон, Клајбурн, Митровић и Цирбес или Софо. Заиста респетабилално, нарочито ако се има у виду да су ту и Дангубић, Јовић, Гудурић, Тејић, Лазић, Настић, Ребић, Давидовац… Остаје да се види да ли и Јака Блажич кога медији често „селе“ из Звезде.

Повезане вести

1 comment

Boban авг 26, 2015 at 15:28

Mekel 300.000 usd
Tompson 300.000 usd

Reply

Leave a Comment