Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Павићевић: Нико не може да остане имун на атмосферу на дербију

Већ трећу сезону је стуб Звездине одбране, један од ретких који је без размишљања пристао да остане у клубу упркос тешкој ситуацији, свестан да је његово искуство од великог значаја младим снагама.

Саво Павићевић (35) је имао старт сезоне као из највећих кошмара, када је након само два минута игре против Каирата у премијерном мечу сезоне добио црвени картон. Како и сам каже за Вечерње Новости, није му било лако, али је успео све то да остави иза себе.

– Време лечи ране. Није да се правдам, ипак, пре моје реакције код искључења њихов играч је био у офсајду. Притом ме је ударио, па ми је потекла крв из носа. Признајем, било ми је потребно време да се опоравим, да схватим да сам направио грешку која је сплетом околности скупо коштала клуб. Волим Звезду за њен грб „гинем” и тако ће да буде и у предстојећем дербију – каже Павићевић.

А о дербију нема пуно тога да каже, јер се већ све зна.

– Нико од актера не може да остане имун на атмосферу, хук са трибина… Међутим, у фокусу мора да буде само терен, намера да се надмаши супарник. У оваквим представама екипа мора да буде спремна на сваку замку, без обзира на чињеницу да се добро познајемо.

Као највећа опасност су обележени Живковић и Оумару из противничког табора.

– Веома су брзи и спретни у ситуацијама када имају слободан простор или да побегну „један на један”. Морамо да стојимо близу да покушамо да пресечемо проигравања до њих или да будемо спретнији када крену према нашем голу – рекао је Звездин штопер.

Највећа промена у односу на досадашњи део сезоне ће бити на голу, где ће капитена Рајковића заменити искусни Дамир Кахриман.

– Рајко је талентован, показао је квалитете у протеклом периоду. А Кахриман је заслужио, после годину дана чекања, да добије прилику. Сви смо на истом задатку и хоћемо да испунимо очекивања навијача. Победа јесте императив, мада би нам и бод задржао предност у дугој и напорној трци за титулом – поручује за крај Саво Павићевић.

Повезане вести

Leave a Comment