Moja Crvena Zvezda
ВажноДруги пишуКлупска дешавањаНајновијеФудбал

„Правда“ пише: „Газпром жели Шкундрића!“

Преносимо у целости текст из „Правде“ о изборима у ФК Црвена звезда.

Клупко око кандидата за председничке изборе требало би у Љутице Богдана да се одмота наредних дана. Потписи бар 500 чланова клуба су у овом тренутку најмањи проблем пошто право гласа има 3.548 гласача, што је утврђено правилником клуба. Крајњи датум за пријаве комисији је 6. октобар, али до краја септембра мора да уследи званична предаја документације.

Група навијача сматра да улогу председника може најбоље да обавља Небојша Човић, који је веома близу званичне кандидатуре. Његов адут поред гласа дела навијача је и чињеница да је одрадио велики посао у кошаркашкој секцији која је успела да се финансијски консолидује, а онда и да оставри запажене резултате.

Стратегију Човић ових дана разрађује са стручњацима из разноразних области, почев од правних до финансијских, а све у циљу да што лакше смањи минус. Наравно да је и спортски део веома амбициозан, а одустајање бившег потпредседника Ивице Тончева било је очекивано.

А управо је тада „Спорт“ најавио да и први човек спортског друштва Црвена звезда Петар Шкундрић размишља да уђе у изборе. Председник СД има подршку генералног спонзора „Гаспрома“, који хоће да после неколико година озбиљних улагања има „свог“ председника, а као награда за тај избор уследила би појачања улагања. У репрограмирању дугова помогла би и „Сбер банка“ тако да искусни спортски радник има своје адуте.

Може се чути да његову стратегију подржава и актуелна власт, мада према најавама премијера Александра Вучића држава више неће помагати наше најбоље клубове, тако да је битно обезбедити јаке спонзоре. Сам Шкундрић све држи још на стенд-бају и не жели да се залети… Карте су на неких двадесетак дана (11. и 12. октобра) пре изласка на бирачка места у Медија центру и даље затворене.

– Оно што следи је формирање изборне комисије, која треба да размотри и одобри кандидатуре према клупском правилнику, а све ово време Звезда нормално функционише и одрађују се кораци, када је у питању пословање. Све иде својим током односно у интересу Црвене звезде, а зацртано је од ове Управе да се енергија усредсреди на испуњавање резултатског плана. Одређени сектори припремају документацију за контролу инспекције УЕФА и свакако да се трудимо да изборна процедура буде спроведена до самог краја – рекао је за „Спорт“ актуелни председник Светозар Мијаиловић.

Правилник се тумачи овако или онако, али изгледа да постоји доста пропуста како би се сви кораци одрадили ефикасно и експресно довели до избора за председника Црвене звезде. Скупштина као највећи клупски орган требало би да заседа пре избора и изгласа неповерење актуелном председнику Светозару Мијаиловићу, који није поднео оставку и то сам неће учинити…
Одлазак чланова Управног одбора не мења ништа када су у питању прописи јер њих могу да замене други. Изгледа да је овде поступак скраћен под притиском јавности, а како су нам објаснили и поједини београдски адвокати до сада није све ишло „према устаљеној и постојећој законској пракси…”. Чести захтеви да Звездан Терзић после оставке на месту генералног директора напусти Звезду, није могуће реализовати зато што је он једино овлашћено лице (председникова улога је волонтерска), а да би неки други професионалац имао право потписа мора да га изгласа Скупштина.

Повезане вести

2 comments

dejo нов 9, 2015 at 17:52

Jednostavno mislim da treba da kupi nasu Crvenu Zvezdu Gasprom ,druga neka kompanija ili jedan covek uz ovo treba da se zabrani tzv vodjama da ucestvuju na tim izborima pa neka glasaju svi osim njih pa mislim da treba ukljucit i zvezdase iz inostranstva ,naravno i bivse igrace koji su u inostranstvu ,znaci bez pravi izbora nece bit to dobro ni za nasu Crvenu Zvezdu

Reply
Delija mp сеп 22, 2015 at 14:50

Ako je istina da Gasprom daje odmah 3 miliona i povecava godisnja ulaganja na 7 miliona plus bonuse,plus da Ruska Zver banaka preuzima na sebe deo otplate dugova,onda nema nikog ko moze stati na crtu Skundricu.To znaci da bi u tom slucaju Gasprom obezbedio preko 70% godisnjeg budzeta

Reply

Leave a Comment