Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Лидер чека неугодне Костолчане

Рукометаши Црвене звезде покушаће да наставе серију победа и остану на челу табеле и након утакмице 5. кола Супер лиге Србије против Рудара из Костолца која се игра у суботу од 17 часова и 30 минута у дворани Шумице.

Сигурном игром и тријумфом против Железничара у Нишу (32:26) претходног викенда црвено-бели су показали да ове сезоне пуцају високо. Први циљ је пласман у плеј-оф, а тамо ће се видети где је Звезда по квалитету у односу на СЕХА лигаше Војводину и Спартак. Ипак, то је у овом тренутку много далеко, па треба наставити са сакупљањем бодова, како би екипа додатно добила на самопоуздању  и сигурности пред вечити дерби који се ближи.

Екипа Ненада Перуничића тренутно је најефикаснија у шампионату са 120 постигнутих голова, што је тачно 30 по утакмици. Стратег београдског клуба скоцкао је респектабилан састав у коме и новајлије и староседеоци имају велику улогу у успесима екипе. Звезда је уз Металопластику једини непоражени тим у лиги, Младен Шотић је шести стрелац првенства са 23 поготка, без средњег бека Александра Драгутиновића, капитена Дарка Тодоровића и пивота Дејана Бабића не може се замислити игра лидера на табели, а новајлије су се показале као пун погодак. Голман Дејан Златановић доноси превагу својим великим квалитетом и искуством, Ненад Мандић и Урош Радосављевић немилице тресу мреже, а све бољи учинак имају Никола Дамњановић и Немања Бојичић.

Прошле сезоне црвено-бели су од четири утакмице против Рудара само једном успели да освоје два бода и то на домаћем терену (32:24). У првом мечу било је нерешено (24:24), док су Костолчани добили оба дуела у плеј-ауту (25:22 и 23:21). Црвено-белима никако не иде у прилог скор против Рудара у Београду на последњих пет лигашких утакмица, а он износи само једну победу уз по два ремија и пораза. То је више него довољна опомена захукталој чети са Маракане да се противник схвати најозбиљније могуће и да се у том смислу приступи важној утакмици.

Рудар је ове сезоне одлично стартовао. У Костолцу су савладали Југовић (32:25) и Партизан (26:24), затим су поражени на гостовањима против Слоге (20:24) и Пожаревца (21:26), а сада их очекује и меч против Звезде у престоници. Одлично су покривени на свим позицијама, па се не зна одакле прети већа опасност, да ли од Александра Бабића, Владимира Петровића, капитена екипе Милоша Милошевића и некадашње узданице Звезде у освајању шампионских титула током прошле деценије, затим Дејана Аврамовића, Ненада Недељковића, Владимира Димитријевића или Игора Недељкова? Једина су екипа која ове сезоне није промашила седмерац, Владимир Петровић је један од најбоље оцењених рукометаша у лиги, а најбољи стрелац тима им је Александар Бабић са 19 погодака.

Међутим, ако црвено-бели буду на свом препознатљивом нивоу, победа не би смела да изостане, без обзира на лоша искуства из блиске прошлости у мечевима против Рудара. Само максималан респект противника и поштовање договорених задатака воде Звезду ка бодовима, што би била сјајна увертира за вечити дерби. О важности помоћи са трибина овом приликом нећемо много трошити речи. Звезда ће се трудити да својим играма привуче публику у халу. Прво место на табели и чињеница да клуб има најбољи састав у последњих пар година довољна су позивница Делијама да издвоје мало времена и за свој рукометни клуб.

                                       Црвена звезда – Рудар Костолац

                                               5. коло Супер лиге Србије

                                                Субота, 17. октобар 2015.

                                     ЦКС Шумице – Београд, 17:30 часова

Повезане вести

Leave a Comment