Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојкаОдбојка

Пуцаревић: Можемо до победе у Швајцарској

Пред гостовање у Швајцарској тренер Црвене звезде Александар Бошковић истиче да Волеј Кениц због правила у домаћем шампионату увек игра у комбинованом саставу.

Очекивања пред меч су подељена јер немамо правих информација о томе како ће они ући у овај двомеч. Домаће првенство играју другачије у односу на Куп ЦЕВ-а. Разлика је у томе што у домаћеим такмичењима они морају имати најмање две одбојкашице са швајцарским пасошем у тиму, па онда праве неке ротације, тако да увек играју у неком комбинованом саставу. Морамо да сачекамо да видимо у каквом ће саставу кренути утакмицу, па тек онда на основу тога ћемо имати неких конкретних информација – изјавио је Бошковић пред пут у Берн.

Опоравак повређених Јелене Трнић, Олге Јејић, Милке Стијепић и Николине Лукић тече по плану, а све остале одбојкашице ће бити спремне за дуел против Волеј Кеница.

Имали смо истегнуће мишића шаке Марије Пуцаревић која је са бандажираном руком одиграла утакмицу против НИС Спартака. Изузев још неких ситнијих повреда, које се дешавају кроз утакмице и што је нормално за свакодневне активности, нема и све ће бити спремне за меч у Швајцарској – рекао је Бошковић.

Реванш меч ће се играти 15. децембра од 20 часова у дворани УСЦ Вождовац на Бањици.

Реванш меч ће бити одлична прилика да наши навијачи дођу у што већем броју и подрже нас против Волеј Кеница, а моћи ће да уживају и у мечу одбојкаша који ће пре нашег одиграти свој реванш меч у Купу изазивача – закључио је Бошковић.

Капитен Црвене звезде Марија Пуцаревић поручује да је екипа максимално сконцентрисана и жељна тријумфа.

Не познајемо довољно екипу Волеј Кеница, тако да не могу да прогнозирам резултат утакмице. Свака утакмица која се игра по Куп систему је изузетно тешка и зато смо максимално сконцентрисане. Желимо да се из Швајцарске вратимо са победом – изјавила је организаторка игре црвено-белих.

Марија је већ имала прилику да се састане са Волеј Кеницом када је носила дрес немачког Зула.

Док сам играла у Немачкој играла сам против Волеј Кеница такође у Купу ЦЕВ-а и тада су били јако добра екипа. Искуство у спорту је јако важно, али сматрам да ми, као млад тим, имамо мало већу жељу за победом. Чак иако немамо улогу фаворита, нама то одговара јер мислим да можемо да их изненадимо – закључила је Марија Пуцаревић.

Прва утакмица осмине финала Купа ЦЕВ између Волеј Кеница и Црвене звезде је на програму у среду 9. децембра од 19,30 часова у Спортској хали Вајсенштајн у Берну. Меч ће судити Јан Хернет из Данске и Мацеј Мацијевски из Пољске.

По пропозицијама ЦЕВ, уколико екипе освоје исти број бодова после две утакмице, укупног победника ће одлучити „златни сет“. За победе од 3:0 и 3:1 добијају се 3 бода, а уколико је резултат 3:2, победник добија 2, а поражени 1 бод.

Црвена звезда ће у четвртфиналу, уколико елиминише Волеј Кениц, играти против победника дуела Галатасарај Истанбул (Турска) – Гент (Белгија). Утакмице четвртфинала Купа ЦЕВ 2016. на програму су 20. и 27. јануара.

Повезане вести

Leave a Comment