Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеТрансфери

Човић: „Споразумно је раскинут уговор са Вилијамсом, стиже Мицић“

Председник КК Црвена звезда Небојша Човић истакао је за РТС да је раскинут уговор са Маркусом Вилијамсом.

„Споразумно ће бити раскинут уговор са Вилијамсом. Ни на чију штету, ни на његову, ни на нашу. Нико неће имати обавезе ни према коме. Он је поднео захтев за раскид уговора. Знало се све и сад ја морам да штитим и позицију клуба и играча, који ми је изузетно драг и који је оставио велики траг у Звезди. То све остаје у нашој кући“ рекао је Човић а преноси „Мондо“.

Василије Мицић је нови играч Звезде?

„Скоро врло извесно. Звезда може да доведе два играча, јер смо ростер од 20 играча испунили и што се тиче Мицића, извесно је да ће буде у Звезди. Нашли смо у њему комбо бека, јако је талентован, ’94 годиште, био је код нас у ФМП-у, провео три године, догодиле су се те неке повреде, али верујемо у њега. Те приче да нам га даје овај или онај не бих коментарисао. Задовољни смо да нам (Мицић) долази, он је млад, брзо ће се уклопити у систем Звезде, а систем тражи високе напоре тренинга, уредне тренинге, максимално испуњење захтева и на тренингу и на утакмици…“.

Да ли у Звезди остаје Томпсон?

„Знаћемо то у понедељак. Надам се да ћете имати информацију на време“, рекао је Човић додајући:

„Најсретнији бих био да те позиције покривамо са домаћим играчима. Василије је домаћи играч. Тај други играч – видећемо шта је потребно – ‘два на три’, ‘три на два’ или ће бити размишљања око још једне ‘петице. Да ли смо се појачали? Да, појачали смо се, јер се Дангубић вратио и још ћемо се појачати, јер ће се Лука МИтровић вратити у фебруару. Наше ограничење су финансије, јер је Картер на месечном нивоу 80.000 долара. То су високе цифре за Звезду. Знам да многи неће веровати у то, јер смо некима банкомат, али наш оквир буџета изађе око два и по милиона евра. бићемо у том оквиру“.

Човић је причао и о раскидима уговора.

„Пример раскида уговора са Софоклисом Скорцанитисом нас је коштао ‘плус 114.000 евра’. То је плус, а не минус. Пошто је дошао Штимац, уштедели смо. Можда нађемо сада и младу петицу. Све је ствар стрпљења“.

Питање је било и ко у клубу бира појачања?

„Стручни штаб бира појачања, у сарадњи са спортским директором, а последња је управа. Има и бољих од Картера, за веће паре, али на крају морамо да видимо да ли имамо та средства или немамо. Не смемо да се понашамо као Звезда некада, када су довођени играчи за 100 или 200 хиљада на месечном нивоу, па се то не исплаћује. Што се тиче одговорности за промашаје, рекао сам вам чија је одговорност и не бежим ни ја од тога, пошто на крају заједно пресечемо, али степен одговорности мора да буде нијансирана. јако је тешко довести доброг играча за мале паре“, закључио је Човић.

Повезане вести

16 comments

mihaaaaaaaAaa дец 26, 2015 at 01:04

moze li nego da mi odgoovori koji su to igraci placani po sto dvesta hiljada mesecno

Reply
Miljko дец 26, 2015 at 00:21

Ne postoji navijac ZVEZDE koji ne tuguje za bratom Mwillom. Doneo nam je mnogo radosti prosle sezone i svakome od nas se jos po ganglijama motaju njegove bombe,dodavanja na nevidjeno i odvaljivanje franjevackog mutanta u 1/2 ABA Lige i i finalu domace.Radio je neverovatne stvari!!! I zauvek cemo ga pamtiti u nasem, crveno-belom dresu.Medjutim, ne postoji funkcioner,igrac niti navijac koji je iznad Crvene Zvezde!!! Nas brat je zalutao.Na nasu veliku i iskrenu zalost. Ugovor sa takvim igracem se ne raskida tako lako.Mora postojati razlog mega razmera pa uciniti tako nesto. Nasem bratu MWill-u zelim da ponovo nadje sebe.Zelim mu snage i mentalne crvstine da pobedi zlo koje ga nagriza.Zelim mu da opet jednog dana stane na teren i kaze: „Da,ja sam Markus Vilijams i ka sam najbolji!!!“ O Micicu necu dugo. Decko vise nije klinac. Proveo je sasvim dovoljno vremena kod velikana Pesica da vec sada sa 21. godinom zavredjuje nase postovanje. Mnogo toga pozitivnog ocekujem od ovog momka. Da se u najkracem roku prilagodi nasem sistemu igre. Da razigra Tejica. Tompsona(Ako ostane).Posebno Dangu. Imam predosecaj da ce njih dvojica ciniti cuda. Na kraju od njega ocekujem i 15-ak poena po mecu, da rastereti Jovica i da svi pored njega postanu za 30% bolji. I jos nesto za kraj. Svako od nas bi zeleo da vec sutra procita da smo doveli Parga i jos jednu zverinu od igraca. Moramo shvatiti da za to para nema.Cesto na strimovima gledam nasu ligu.Znam da se mnogi nece sloziti da u nasoj ligi postoji 6-7. igraca na dvojci koji bi se savrseno uklopili kod nas. To nisu deca vec iskusni igraci. Igraju u Vrscu, N.Sadu, Bg-u.U Rumuniji,Madjarskoj ima takvih igraca,pamet da coveku stane!!! Ne treba gledati samo ka Zapadu. Tako je i prosecan igrac papreno skup. Svako ko je u mogucnosti da prati Digi TV platformu i voli kosarku,zna o cemu govorim. Strpimo se jos ova tri dana i sve ce biti jasno. Ja znam da necemo napraviti gresku sa pocetka sezone kad su novajlije u pitanju. Dr. Nebojsa Covic to nece dopustiti. Sportski pozdrav!

Reply
dr.mr.pr.kr дец 25, 2015 at 23:38

est.roja a ti izgleda mislis sto napises mnogo dug komentar,da to znaci da si i mnogo pametan. pa nije bas tako.al sa takvim kao ti ,pametnim ,nema bas puno rasprave.posto si sve u pravu.mozes sa vujosevicem zajedno

Reply
Estrella Roja дец 26, 2015 at 15:28

Dovoljno mi je da vidim tvoje nickove koje koristiš i sve bude jasno. Voditi argumentovanu diskusiju je za tebe „solenje pameti“, jer verovatno si navikao za sendvič koristiti copy/paste varijante, a iznošenje sopstvenog mišljenja postaje preveliki luksuz za tvoje poimanje razmene mišljenja među zvezdašima. Žao mi je što ne ispunjavam tvoje kriterijume….šalim se, baš mi je drago zbog toga.

Reply
deki dejan.. дец 25, 2015 at 21:10

est.roja. kratak odgovor na tvoj komentar je :ne seri pantelija

Reply
Estrella Roja дец 25, 2015 at 23:13

To je maksimum tvojih moždanih vijuga, siguran sam da duži komentar nisi u stanju da osmisliš.

Reply
Estrella Roja дец 25, 2015 at 19:41

Pravo pitanje je zašto je doveden Micić, igrač čak slabiji u ovom trenutku od Rebića, samo je to magistru i onom zalizanom jasno budući da svaki navijač Zvezde nije sisao vesla da jedna tako besmislena akrobacija i rokada Vilijamsa i Micića prođe nezapaženo. Još jednom se potvrđuje da je Čović bahata i arogantna pojava koji kad treba da se da novac za dobro pojačanje uvek pronalazi izgovore. Prošle godine u ovo vreme nije želeo četvorku što nas je koštalo loših rezultata u top 16, a pred ovu sezonu prodaje Kalinića za rekordnu sumu, mi navijači poverovali da će biti kvalitetna pojačanja a ono igrači koji su bila peta ili šesta opcija, pa na kraju ni njima nismo zadovoljni pa ih zamenjujemo Miškovom polovnom domaćom robom. Umesto da su se otvorili za dva igrača na dvojci umesto Tompsona, a takođe i jednom atletskom četvorkom koji bi rasteretio Cirbesa jer se Mitrović vraća tek u martu, kad budemo završili sa Evroligom, magistar nam daje objašnjenje da je invalid Micić kombo bek, a verovatno će Kešelj biti petica, po standardima njegove stručne procene.
Muka mi je od jučerašnje histerije vezano za tzv. odlaske i dolaske, uticaj jednog moćnog menadžera i ophođenje prema nama navijačima kao maloletnicima i mentalno zaostalim ljudima. To prolazi kod njegovih botova, al bar kod mene neće nikad. Živim za dan kad će ovaj bahati i manipulativni čovek biti dalje od našeg kluba, pa makar se i vratili u stanje finansijskih posrtanja. Jer, ako su pravi zvezdaši punim srcem uz klub, nije ti žao da bodriš klub sa takvim ljudima.

Reply
pera дец 25, 2015 at 20:23

Mislim druže da veoma emotivno nastupaš jer je realna opcija posle neminovnog raskida ugovora sa Markusom što normalno nikome nije drago u klubu da dodjemo do igrača koji će se brzo uklopiti u tim. Očekivanja da ćemo kupiti dva skupa igrača na tržištu jednostavno nije realno s obzira na budžet kluba. Takodje očekivanja da mi možemo sa tim budžetom osvojiti Evroligu nisu realna. Sa mog aspekta ovo dosad je veliki uspeh a sve preko toga je premija i zadovoljstvo za naš klub. Samo da ne dovedu neupotrebljivog Golubovića, Micić ako bude zdrav može biti dobar potez. Pa tako ste svi kukali kad je Jović doveden pa je dečko napravio karijeru za dve sezone u Zvezdi. Zaboravljaš da se radi o igraču kome smo pre dve godine klicali a nije bio u Zvezdi. Ovo je i njegova i naša prilika da ga oberučke prihvatimo i usmeriimo u uspeh. Nije on bez veze došao do reprezentacije. Ako je reakcija na odlazak u Bajern a ne u Zvezdu e i ja to zameram ali to je sve život. Ako je aludiranje na mladu srpsku peticu Ristić podržavam Nebojšu jer slutim da bi to bilo rešenje i za narednu godinu jer nije domaćin onaj ko misli samo za danas nego i za sutra.

Reply
Estrella Roja дец 25, 2015 at 21:05

Kad je Zvezda u pitanju uvek reagujem emotivno, mislim da me tu možeš shvatiti. Jučerašnji dan je bila sekvenca iz popularne američke serije „The Twilight Zone“. Verujem da su glasine tokom i posle utakmice koje su bile posledica izostanka M.Vilijamsa svakog navijača pogodila, ali najviše mi je zasmetala reakcija kluba, odnosno nereakcija u trenutku kad većina zvezdaša koristi bensendine zbog neizvesnosti. U sve to ubacuje se vest da je Micić zamena za Vilijamsa. Preživeo bih odlazak Vilijamsa, nije prvi put da na neki način napušta naš klub, ali dovesti igrača koji je praktično bio više po ambulantama i na klupi nego na terenu u poslednje dve godine, to prevazilazi sve granice trpljenja. Još ako znamo da je to igrač zalizanog, koji ima problem da ga nekome uvali posle otkaza u Bayernu, svaka priča dalje biva izlišna. Uostalom, i sam si juče pisao da bi dolazak Micića bio presedan. Njegovo odbijanje da pređe kod nas pre dve godine takođe ne zaboravljamo. Ako je istina za Vilijamsa da je imao „pušing efekt“ drugi deo, zar nije bilo bolje da Mekel konačno bude skinut sa „liste povređenih“, delio bi minute sa odličnim Jovićem i malo ga rasteretio. Mekel nije bio baš toliko razočarenje uzimajući početni izgled ekipe, sada bi sa Milerom bio još bolji. A dva igrača su trebali da budu bek šuter( umesto Tompsona) i jedan iskusni centar, može i Golubović pošto je Štimac raspad u odbrani picka, a Nastić je ko zna zbog čega skoro prekrižen.. Sada se pominje Ristić, i Pešić ga je pomenuo implicite kao budućeg igrača. Ja sam za, ali neka igra za Megu ili Metalac do kraja sezone da bi sledeće bio u našem timu, a sada nam je potrebnan igrač koji može da doprinese neblamiranju u Evroligi (svestan sam da top 8 ne može pod Čovićevim „domaćinskim“ poslovanjem) i ,što je važnije, osvajanju Aba lige. Trenutno Cedevita ima realno bolji tim i definitivno igra produktivniju košarku nego mi . A Budućnost 99 % osvaja prvo mesto u regularnom delu, što znači da mi, ako izbacimo Cedevitu, idemo Varvarima na noge. Ova trenutna situacija ne obećava puno.
Malo više poštovanja prema navijačima od strane magistra nije na odmet, priznaćeš ,druže, da je njegov nastup pun arogancije i netrpeljivosti prema svakom ko se usudi da posumnja u njegove dobre namere. Svako dobro!

Reply
pera дец 25, 2015 at 22:07

Ok slažem se sa većinom navedenih činjenica ali ipak mislim da nije vreme da mi sada udaramo na klub. Oko Wilijamsa mislim da je klub postupio maksimalno i korektno i ne udarajući na njega. Retko koji klub bi ovo uradio jer srozavanje ugleda kluba je sa njegove strane. Što se dovodjenja Micića tiče reći ću ti nešto što mnogima ne odgovara ali ja sam u svakoj situaciji kad može da se dovede domaći igrač i da mu se šansa da uznapreduje i doprinese klubu uvek ad hok za njega. Video si kako se tražimo sa Tomsonom po terenu treba vreme da se stranac uigra ovo sa Milerom je dobitak, premija i retko se dogadja. Micić je napravio neprocenjivu grešku kad je otišao za obećanjima a nije prihvatio ponudu Zvezde da bude standardni reprezentativac. Ljudi u klubu znaju da je on sada fit i da ako se uklopi u sistem može da doprinese timu. Možemo mi da pričamo šta hoćemo ali organizator igre ne može da bude stranac i da ga pola tima ne razume. Wilijams je prošle godine ako se dobro sećam prošao kompletne pripreme i onda odigrao dok je igrao maestralno. Mi smo skloni da pamtimo samo lepe stvari i toga je u njegovoj igri bilo sijaset ali je i bilo tunela i da nije bilo Jovketa mi prošle godine ne bismo poosvajali sve. Što se tiče Cedevite mislim da nisu bolji takodje i budućnost. zaboravljaš da nama Luka nije u timu i da se krpimo tu gde smo realno najjači u reketu. Ovaj roster ima više kandidata za reprezentativca Srbije i to je kapitalno. Ti igrači jednostavno moraju da daju sebe da bi unapredili karijeru zato i grizu. Uz Lazu koji je već legenda i Simona koji će vratiti sigurnu ruku ne želim da verujem da recimo Cedevita može više a pogotovu Budućnost sa vremešnim timom. Napravljen je progresivan tim koji će sigurno u nastavku sezone pružati više i tu Nebojša ima moju podršku. zato i zanemarujem pojedine primedbe koje si i ti istakao. Nama je problem da Mekelu nadjemo klub a Tomson je briga stručnog štaba dečko se jednostavno nije uklopio. pozdrav i uživaj u igrama Zvezde sve će se posložiti. Doborodošao jei Rile obrazložio sam zašto.

Reply
Estrella Roja дец 25, 2015 at 23:41

Naša igra se zasniva na strancima Mileru i Cirbesu, ove sezone su iskočili od domaćih igrača Jović i, što me posebno raduje, Gudurić. Hteli da priznamo ili ne, ostatak tima je tuga i žalost i mislim da bi da nije ovog kvarteta bili slabiji od Mege. Simonović igra samo dok ga šut služi, hvala bogu trenutno je na visokom nivou, a Lazić je praktično beskoristan u napadu, što se i za Tompsona može tvrditi. Zato je igrač na poziciji dva-tri neophodan, a jedino rešenje je dobar stranac budući da nema na domaćem tržištu igrača koji bi ispunjavao standarde.
Moja zamerka Čoviću je što iscrpljuje energiju navijača, i to baš onda kad je ona na visokom nivou posle plasmana u top 16. Jučerašnjim potezom i današnjim gostovanjem na RTS-u on nam poručuje, parafraziram, džabe ste se nadali, nismo mi pijani milioneri da dovodimo kvalitet tipa Miler već se moramo osloniti na domaće snage i mladost, kakva demagogija u trenucima kad se nadamo kapitalnom pojačanju za nastavak sezone.. Na kraju bićemo zadovoljni svakim igračem koji nas je do danas nervirao u rosteru, jer vidimo da zamene budu još lošija rešenja.
Ne znam da li pratiš Cedevitu, ali oni su trenutno u svakom pogledu ispred nas i to nije tipičan navijački defetizam nego realno sagledavanje situacije. Ako bude samo jedno mesto u Evroligi a Zvezda, daleko bilo, ne bude prva u Aba ligi, da li ćeš onda promeniti mišljenje o Čovićevim potezima? Mislim da eventualno neigranje Evrolige znači sudbina grobara posle Smitove trojke, a mi nismo postigli, realno, nio delić uspeha grobara pod Vujoševićem.
Još nešto mi smeta, ne odnosi se konkretno na tebe. Juče većina navijača naziva suludim potezom dolazak Micića, posebno što gubimo dva odlična strana pleja (Vilijamsa i Mekela), da bi danas ti isti navijači posle obraćanja Čovića veličali taj potez kao maltene genijalan. Ako je Vasa za budućnost Zvezde, neka se vrati u FMP za početak, tek bi onda mogli da računamo sledeće godine na njega ako nije zaboravio da igra košarku. Sada su nam potrebni iskusni i kvalitetni igrači koji mogu da odgovore na izazove s jedne strane, igranja konkurentno u Evroligi, a s druge strane, što je mnogo bitnije, na osvajanje Abe koja, odlukama Fibe i Uleba, postaje krucijalna za naš dalji opstanak.

pera дец 26, 2015 at 00:08

Mogli bi ovako do sutra ali me nećeš sigurno ubediti da je Cedevita kvalitetniji tim a to ćemo vrlo brzo dokazati u ABA ligi. Što se tiče Čovića i njegovih kako reče nerviranja navijača ja mislim da se samo nerviraju oni navijači koji imaju nerealne ambicije ove sezone. Podsetiću te da smo na početku sezone sa rosterom u kom su bili Sofo i Mekel gubili po 30 poena razlike od Evroligaša i tada ambicije nisu bile na nivou osvajanja lige. Naša realnost je da u ovoj fazi Evrolige dobijemo što više utakmica ako se dosegne do f8 ok ako ne i to je više nego prošle godine. Zanemario si činjenicu da su neki igrači podigli nivo igre i da tim time dobija na dodatnom kvalitetu. Ja tvrdim kad nam Danga i Luka budu na nivou da Cedevita i Budućnost nemaju šanse. E sad ako bi smo dovodili igrača na petici jednostavno sam za tog igrača koji će kroz ligu rasti i biti oslonac naredne sezone. Ja sam pominjao Rileta iz više razloga a jedan je pomenut napred nama kao ozeblo sunce treba domaća petica kao oslonac tima kao što je to i na pleju. Još nešto mnogo bitno kad si pomenuo Vujoševića koga ja izbegavam da pomenem, on je pravio uspeh sakupljajući sve što je najkvalitetnije od domaćih igrača i tako ruku na srce pomagao i reprezentaciji Srbije ali i svom klubu. Situacija je takva da mi trenutno radimo najproduktivnije za srpsku košarku i kroz Zvezdu i kroz FMP. Za mene je to najveće zadovoljstvo za neke druge je bitno igrati jednu sezonu i dovesti Karija ako se mora. To ne bi trebala da je ideja Zvezde i podrćavam Nebojšu baš zbog dugoročnosti njegovog plana koji je dobitna kombinacija. Ućivaj druže.

Estrella Roja дец 26, 2015 at 15:42

Prvo, kad se Luka vrati u martu teško je očekivati njegov ulazak u ritam barem mesec do dva dana, a pitanje je da li će i tada biti na nivou.Drugo,Dangubić nije materijal za veliku karijeru, njegov napredak je poprilično upitan i iskreno želim da nisam u pravu.Treće, po čemu gradiš stav izuzev navijačkog da smo bolji od Cedevite. Pogledaj njihov roster i uporedi ga sa našim, njihova igra ima dubinu i igraju mnogo lepšu košarku od nas. Naša filozofija u napadu je šutiranje trojki iz maltene svih pozicija, posebno kad je Cirbes dobro čuvan ili kad je Jović isključen iz igre.
Evo sada čitam da je Micić jedino pojačanje za nastavak sezone. Opet je Čović slagao da dovodi još jedno pojačanje. Pravi nas degenericima. Političarima nikad ne treba verovati i trebalo bi ih skloniti iz sporta. Kad tad će mu dosaditi igračka zvana KK Zvezda, a to je onda kada treba da uloži sopstven novac i verujem da nije daleko taj dan kada će dignuti sidro a sledeća uprava će nailaziti na nerešene probleme koji su, trenutno, skrajnuti iz prvog plana jer je euforija navijača toliko jaka da ne žele da vide malo šire.

pera дец 25, 2015 at 19:40

Ja bih pored potpisa Micića bio prezadovoljan da nas potpiše ponovo Ristić jer mi nešto govori da mi moramo naći tu srpsku peticu koja može zameniti Bobija. Ako je kombinacija Golubović onda sam ja više da se vrati sada povredjeni Majstorović koji ima ono izmedju nogu. U svakom slučaju slažem se sa razmišljanjem g-dina Čovića jer jak je samo onaj tim koji ima oslonac na svoje igrače a dopunjava roster onima koji su neophodni kao pojačanja.

Reply
NEMKE дец 25, 2015 at 19:26

Sto bi trazili mladu 5ticu kad imamo Nastica , sta je sa tim deckom ? CCC jebe lud zbunjenog 🙂

Reply
Dusan дец 26, 2015 at 02:54

Micic, moze da pomogne,al od pleja nam vise treba, dvojka, trojka, poenter,na Pleju, imamo Jovica i Rebica,ni petica nam ne treba, dobri smo i tu,mnogo smo para bez veze potrosili,na promasaje sa pojacanjima, nejasna je situacija i oko Nastica, i problem je veliki, sto sva pojacanja, dolaze iskljucivo, preko Raznatovica, nesto tu opasno, nije u redu…

Reply

Leave a Comment