Moja Crvena Zvezda
Važno Vaterpolo Drugi pišu Klupska dešavanja Konferencije za medije Najnovije Regionalna liga

Viktor Jelenić: Tri žalbe – nema odgovora!

U Medija centru SD Crvena zvezda održana je konferencija za medije Vaterpolo kluba Crvena zvezda na kojoj su govorili predsednik kluba Viktor Jelenić i generalni sekretar i portparol Goran Jezdić. Tema, izbacivanje Crvene zvezde iz Regionalne lige, i nepoštovanje prema bivšem šampionu Evrope.

Ligu su osnovali Hrvati, Slovenci i Crnogorci. Mi smo se priključili kao privezak, ne postoji ni jedan ugovor klubova ili VSS sa tim preduzećem. U poziciji smo neregistrovane prikolice kojoj je sada još i probušena jedna guma. Kako se ophode prema nama govori i činjenica da ni na jednu od tri žalbe i jednu disciplinsku prijavu nismo dobili apsolutno nikakav odgovor„, rekao je Viktor Jelenić.

Predsednik Crvene zvezde je pokušao da smiri strasti, ali i za mir, kao i za svađu je potrebno dvoje. Podrška Saveza je samo „tapšanje po ramenu“.

Ako je sve na prijateljskoj bazi, čemu sve ovo. Posle UO Vaterpolo saveza Srbije dobili smo podršku, hvala im na tome. Samo, ne znam da li mi sami treba da se borimo ili zajedno sa VSS. Jer, oni su ti koji su član lige, imaju pravo glasa. Ovo što se dešava je nepoštovanje, ne samo prema Crvenoj zvezdi, već i prema ostalim klubovima iz Srbije, te našem savezu. Danas se desilo nama, sutra može bilo kom našem klubu“.

 

Foto: Vaterpolo vesti
Foto: Vaterpolo vesti

Na pitanje ko štiti interese naših klubova u ovom takmičenju prvi čovek crveno-belih je rekao:

Trebalo bi Vaterpolo savez Srbije koji učestvuje u rukovođenju ligom“ – kazao je Jelenić, koji je dodao da je od 7. januara pokušavao na sve načine da reši problem.

Od 7. januara sam pokušavao na sve načine da rešim ovaj problem. Pričao sam i sa članovima UO lige koji su 15. januara imali sastanak na kom su, bez kvoruma, kao jednoglasno odlučili da ne dozvole trojici igrača da se takmiče„.

O tome da li je neko dobio novac od sponzora lige za učešće, Viktor Jelenić je naglasio da niko od klubova iz Srbije nije sigurno, i da ne zna za klubovi iz drugih država.

Da li vas je neko iz Vaterpolo saveza Srbije prilikom registracije igrača upozorio na sporne tačke pravilnika?

Razgovarao sam sa Dejanom Perišićem koji je ukazao na taj deo, ali posle temeljnog tumačenja svih članova pravilnika, utvrdili smo da je sve po propisu.“

Zvezdi je propisana kazna od deset hiljada evra. Da li će novac da bude uplaćen?

Kome da uplatimo, preduzeću za savetovanje i upravljanje?“ – pita se Jelenić koji se osvrnuo i na svoju kaznu – „Nema nikakvog osnova da se ona prenese ovde kod nas. Na osnovu čega, kog papira…

Pitanja bez odgovora je mnogo, verovatno će bez njih i da ostanu. Jedno od najbitnijih je šta će da bude sa Crvenom zvezdom kada je u pitanju takmičenje na Jadranu?

Ni to ne znamo. Da li ispadamo, da li možemo da igramo A2 ligu, da li se kazna uopšte prenosi na sledeću sezonu. Naša želja je jasna, hoćemo da igramo jer se vodimo samo sportskim motivima, smatramo da je liga korisna i za klubove i za igrače„.

Po našem pravilniku, u domaćem takmičenju mogu da igraju dva igrača sa stranim državljanstvom. U prvom delu, Partizan je igrao i sa tri stranca pa nije bilo nikakvih sankcija. Sada smo to promenili, povećali na tri. I sam sam se zalagao za to, da se omogući Radničkom da dovede igrače sa strane. To je borba za naše klubove„.

Na kraju, Jelenić poručuje:

Ako je Zvezda žrtvovana zarad regulisanja propozicija lige u kojoj bi svi da učestvujemo, onda je to boljitak. Ali, potrebna je i dobra volja druge strane, jer bez nje ništa ne može da se uradi“ – zaključio je Jelenić.

„SPORAN“ ČLAN 9.8, REGIONALNA LIGA SAMA SEBI DOSKOČILA

U članu 9, stav 9.8 propozicija Regionalne lige stoji sledeće:

  • Svaki novoregistrirani igrač mora imati status slobodnog igrača, tj. da nije nastupio ni za jedan klub u sezoni 2015/16 u natjecanjima zemalja članice LEN-e, odnosno za neki od klubova zemalja članica navedene međunarodne asocijacije, u službenim utakmicama nacionalnih takmičenja ili europskih klupskih natjecanja, o čemu treba priložiti potvrdu nacionalnog Saveza. DA bi novoregistrirani igrač stekao pravo nastupa mor ispuniti uvjete iz članka 9, stava 9.3 ovih propozicija.

Ivan Rackov i Boris Popović su nastupali za Šabac u Prvoj A vaterpolo ligi Srbije, dok je Stefan Ilić nastupao za Stari Grad u Prvoj A vaterpolo ligi. Srbija je zemlja članica LEN-a, utakmice Prve A vaterpolo lige Srbije su službene utakmice nacionalnog takmičenja.

Očigledno se „propozicije“ ovog „takmičenja“ tumače kako kome odgovara, jer se i utakmice otkazuju pismom koje započinje sadržajem „Poštovani, Đoko„.

Izvor: Vaterpolo vesti.

Povezane vesti

Komentari

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutralarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouthsmehplezmigskenjbatinarazmcudisokkitahmmmmfacepalmgreenslavitrofejkezsok2udartompuskezzzsmeh3trtskenjansramslavljezvizdlud
Slike
 
 
 
Audio i video fajlovi
 
 
 
  Subscribe  
Obavesti me o