Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Војводина изједначила у финалној серији

одбојкаши Црвене звезде

У другом мечу финала плеј-офа, Војводина се реванширала нашем тиму за пораз у првој утакмици, и „брејком“ изједначила резултат у победама на 1:1: Црвена звезда – Војводина 1:3 (25:23, 17:25, 23:25. 24:26).

Црвена звезда је водила током већег дела првог сета, и решила га у своју корист у неизвесној завршници, док је други сет у потпуности припао Војводини. Звезда је држала све у својим рукама у трећем сету до завршнице сета када се догодио велики пад у игри нашег тима, што су гости знали да искористе, и преокрену резултат у сетовима. Слично је било и у четвртом сету, Звезда је изгубила још један „добијени“ сет, па је пораз био неминован.

У првом сету, Звезда је серијом од 3:0 стигла до предности. Новосађани су убрзо поравнали резултат, а након два узастопна поена Звезде, Војводина је прешла у вођство серијом од 4:0 (7:9). Наша екипа је убрзо одговорила истом мером и отишла са два поена предности на технички тајм-аут (12:10). После одмора, Звезда је дуплирала предност (15:11). Гости се нису предавали, и почели су постепено да смањују предност нашег тима (16:14, 18:17), али Звезда није дозволила изједначење. Са два узастопна поена, црвено-бели улазе у саму завршницу сета са три поена предности (22:19). Војводина је још једном припретила (23:22), али је Звезда одбила и овај напад, искористивши другу сет лопту – 1:0 (25:23).

Велика борба се водила почетком другог сета, играло се поен за поен или у мини-серијама од по 2:0, а гости су први стигли до осетније предности (7:10).  Тајм-аут Кобиљског није зауставио серију Новосађана, али је потом наша екипа везала два поена. Гости су на технички тајм-аут отишли са три поена предности (9:12). Војводина је убрзо дуплирала вођство (10:16), a у завршницу сета је ушла са +7 (14:21). Звезди ништа није полазило за руком у тим тренуцима, Војводина је била одлична и у нападу, и у одбрани, па јој није било тешко да приведе овај сет крају – 1:1 (17:25).

Слично као и у првом сету, Звезда је на почетку трећег сета везала три поена што је Војводина брзо анулирала. Блок Буцуљевића у тандему са Околићем убрзо је спречио ново поравнање (6:4), а убрзо је и тандем Милутиновић-Благојевић био сигуран у блоку (9:6). После тајм-аута Козића, тренера Новосађана, Војводина је везала три поена, и стигла до изједначења (9:9). Потом је поново прорадио Звездин блок, па је наша екипа са два поена предности отишла на обавезну паузу (12:10). Црвена звезда је освојила и први поен након одмора, и то поново блоком. Могла је наша екипа и до убедљивијег вођства, али није искоришћен одличан сервис Јаковљевића. Са друге стране, гости су то искористили да дођу на свега поен заостатка (16:15). Тајм-aут Кобиљског стигао је у правом тренутку, па је Звезда одбила овај напад, освојивши наредна два поена. Тада су и гости затражили предах, а Стојсављевић је продужио Звездину серију (19:15). Црвено-бели су потом потпуно стали. Направили су неколико грешака, на шта су се надовезали и добри сервиси Мехића, па је Војводина серијом од 5:0 прешла у вођство (19:20). У саму завршницу сета, гости су ушли са два поена поена предности (20:22). Блок Мунћан-Благојевић је спречио Новосађане да додатно повећају предност, али је противник успео да стигне до две сет лопте. Одбранила се наша екипа први пут, али други пут није, па је Војводина преокренула резултат у сетовима – 1:2 (23:25).

И у четвртом сету се водила велика борба, ниједна екипа није стизала до осетније предности на самом старту. Ипак серија Новосађана 4:0 којом су са -2 стигли до +2 забринула је тренера Кобиљског, који је реаговао тајм-аутом (8:10). Одличан сервис Мунћана донео је изједначење, а након једног дугог поена, који је обиловао нападима са обе стране, гости су са минималном предношћу отишли на технички тајм-аут поеном Минића (11:12). Сигуран напад Благојевића и грешка гостију вратили су Звезду у вођство (14:13). Напади Војводине су били несигурни у тим тренуцима, па је после нове грешке свог тима, Козић затражио предах (17:15). Уследила је игра поен за поен, а после још једног дугог поена, који је овај пут припао нашем тиму уследила је нова пауза (20:18). Одличан сервис Благојевића омогућио је нашем тиму да са +3 уђе у завршницу сета (21:18), а потом је нови поен са мноштво лепих потеза са обе стране припао нашој екипи (22:19). Гости прилазе на поен заостатка, па је и Кобиљски поново затражио тајм-аут (23:22). Благојевић доноси Звезди две сет лопте, али Војводина се оба пута одбранила, а потом стигла до меч лопте након новог неуспешног напада нашег тима. Исту акцију је потом поново покушао наш тим, и Војводина је поново била спремна, па је решила и овај сет у своју корист, а тиме и меч – 1:3 (24:26).

Најефикаснији на мечу био је Александар Минић са 25 поена, док је у нашем тиму највише поена постигао Александар Благојевић (19).

Серија се сели у Нови Сад, следећи меч је на програму већ у четвртак.

Главу горе, момци!

Црвена звезда – Војводина НС семе 1:3 (25:23, 17:25, 23:25, 24:26)
Дворана: УСЦ „Вождовац” на Бањици. Гледалаца: 300. Судије: Игор Миљковић (Београд) и Владимир Симоновић (Крагујевац). Трајање меча: 108 минута. Резултат у серији: 1:1.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 6, Јевтић (либеро), Ђурђевић, Шкрбић, Гмитровић, Милутиновић 7, Јаковљевић 15, Стојсављевић 8, Мунћан 4, Благојевић 19, Вељовић, Буцуљевић 3. Тренер: Драган Кобиљски.
ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 1, Николић 12, Бојичић, Станковић 15, Вемић 17, Премовић, Јовановић 3, Кујунџић, Пековић (либеро), Мехић 10, Радовић, Минић 25. Тренер: Страхиња Козић.

Повезане вести

1 comment

Zvezda ooo ♥ апр 25, 2016 at 20:11

Očajne završnice setova su nas koštale poraza.Biće veoma teško u N S.jer je veliki broj utakmica u sezoni doveo do evidentnog zamora.Treba izvući zadnji atom snage da se dobije bar jedna utakmica u gostima a onda pred našim navijačimauzmemo titulu.Samo hrabro do pobede.

Reply

Leave a Comment