Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноЕвропска такмичењаКошаркаМлађе категоријеНајновије

Звезда није успела, Барселона је јуниорски шампион Европе

Барселона је нови шампион Европе у кошарци, када је реч о јуниорској категорији. Они су у финалу савладали Црвену звезду, резултатом 90:82 (33:17, 17:29, 20:17, 20:19). Прву четвртину убедљиво је добила Барселона, другу Звезда, док је у другом полувремену виђена велика борба, али су Шпанци имали више знања и среће и славили победу која им је донела пехар.

Црвено-бели су лоше отворили утакмицу и осим почетних 2:2, Шпанци су водили константно и стекли велику, двоцифрену предност, већ средином прве четвртине, преко сјајног Мартинеза Виле. Ствари се нису много промениле ни у наставку првог дела игре, па су Шпанци невероватну прву четвртину завршили са предношћу од 33:17.

Звезда није могла да понови слабу игру из прве деонице, па су наши момци одлично кренули у други део игре и у неколико наврата у првих неколико минута истог дошли до свега осам поена заостатка, да би тројком Радовића на нешто мање од четири минута до полувремена наш тим дошао на само -3. Раданов је смањио тројком и на пола коша заостатка, да би на полувремену на семафору стајало 50:46, након мини-серије Барселоне.

Вила је стигао до 13 поена у првом полувремену, док су у редовима Црвене звезде Радовић и Раданов постигли по 11.

У трећој четвртини, наш тим је у потпуности ухватио прикључак и приближио се Шпанцима, али су они ипак успели да се поново одлепе и на паузу пред последњи период оду са предношћу од седам поена (70:63).

У завршних 10 минута гледали смо нешто блажу верзију прве четвртине. Барселона је диктирала темпо, Звезда преко Раданова и Симанића покушавала да се врати у меч, али црвено-бели нису имали снаге за потпун преокрет.

На крају, славље Шпанаца и победа, резултатом 90:82.

Вила је постигао 21, Мартинез 17, док су Естебан и Курукс постигли по 14 поена. У нашем тиму, Раданов је постигао 23 поена, Симанић је додао 19, а Радовић 18.

Повезане вести

3 comments

Ратово Звезда мај 16, 2016 at 00:32

Ста рећи сем браво за сваки секунд труда који су момци уложили за овакав резултат.Похвале свима у маркетингу ,руководству ,а момцима порука да сада не одустају него и још јаче да кидају надаље .Па се видимо у А репрезентацији на неким надолазећим европским и светским такмичењима 😉

Reply
teks viler мај 15, 2016 at 19:51

Igrati finale protiv Barse i klikerima je uspeh a kamo li u kosarci.Bravo momci i izvinjavam se gospodinu Covicu sto sam ga nazvao komunjarom na ovom nasem sajtu.Bilo je to u afektu,kad je pretio da smeni Terzica.

Reply
Zvezda ooo ♥ мај 15, 2016 at 14:01

Bravo momci ,3 godine zaredom igrati finale je ogroman uspeh.Sve čestitke i želje da i u seniorskoj konkurenciji u istom dresu budete gde ste sad,u samom vrhu evrope.

Reply

Leave a Comment