Moja Crvena Zvezda
КошаркаПрипреме

Бајерн стиже у понедељак

Пријатељски меч са минхенским Бајерном на коме ће бити промовисан нови тим Црвене звезде и уједно генерална проба за старт нове сезоне и дуел са Хемофармом се полако ближи. Утакмица, која ће имати хуманитарни карактер јер ће део прихода од продаје улазница бити усмерен у акцију Битка за бебе – хероји не могу сами, заказана је за 5. октобар у дворани Пионир од 21 сат.

Баварци у Београд стижу у понедељак у касним вечерњим сатима, а о гостовању Бајерна у главном граду Србије говорио је Марко Пешић, диркетор клуба:

„Иако нам у понедељак почиње Бундес лига где у првом колу играмо са Боном, радо смо се одазвали позиву. Сматрамо да је пројкат у који је ушла Црвена звезда доста сличан нашем. Оба тима су практично на почетку, имамо исте, црвено-беле дресове тако да сам сигуран да ће ово бити једна много лепа прича“ – каже Марко Пешић.

Иако ће утакмица бити пријатељска и имаће хуманитарни карактер, далеко од тога да ће бити ревијална. Бајерн има и те како квалитетан тим, а у ову сезону улази са великим амбицијама. Све то гарантује прави кошаркашки спектакл и представља најбољу позивницу за све присталице црвено-белих да испуне дворану Пионир:

„Само име Бајерн са собом носи велику амбицију и то је нешто што нас обавезује. Циљ нам је пре свега да се пласирамо у плеј-оф Бундес лиге, а потом можда направимо и неко веће изненађење. Имамо мањих проблема, јер је екипу напустио амерички центар Форд, репрезентативци и тренер Бауерман после учешћа на Евробаскету су се прикључили екипи пре десетак дана тако да ће нам и меч са Звездом послужити за што боље уигравање. Међутим, морам да признам да се ове сезоне од нас очекују победе.

По ко зна који пут Марко Пешић ће за противника имати оца Светислава. Међутим, овог пута у том дуелу имаће и подршку зета Јан-Хендрика Јагле:

„Мораћу да замолим тату да нас не прегази, да мало попусти и смањи гас колико је то могуће – у шали каже Марко и додаје: – Имамо информацију да ће доћи доста навијача тако да неће бити нимало лако уз такву подршку са трибина какву има Звезда. Играо сам много пута против мог оца, али сам сигуран да ће овог пута бар за мене бити много ласкше. То кажем због чињенице да нећу бити на паркету, већ ћу све посматрати поред терена.

Првог оперативца Бајерна посебно радује чињеница да ће део прихода од продаје улазница бити уоптрбљен за куповину инкубатора за бебе:

„Фудбалски клуб Бајерн Минхен је посебно познат као социјално ангажован колектив. Нама је велико задовољство да ћемо бити део хуманитарне акције Битка за бебе. Надамо се да је утакмица довољно атрактивна да привуче велики број гледалаца чиме би се скупила што већа новчана средстав“ – закључио је Пешић.

Улазнице за овај меч коштају 200 (трибине), 300 (партер), 500 (плава и 700 динара (бела ложа). Карте се у суботу 1. октобра могу набавити на стадиону ФК Црвена звезда од 11 до 18 сати. Од понедељка до среде продаваће се у просторијама Црвене звезде на Малом Калемегдану, а на дан утакмице улазнице ће се продавати на благајни Пионира од 16 до 21 сат.

Повезане вести

1 comment

pera DS окт 1, 2011 at 17:12

bas bi bila fora kad bi ovako zbilizili FK Bajern i nas FK…. neke pozajmice,poslovne saradnje,itd itd 🙂

Reply

Leave a Comment