Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Кировски задовољан статусом у клубу

Александар Кировски
Александар Кировски

Фудбалери Црвене звезде забележили су у прошлом колу једну од најубедљивијих победа на гостовањима у протекле две деценије, а разлог више за задовољство навијачи најтрофејнијег српског клуба имају услед чињенице да у „радионици“ тренера голмана, Срђана Максимовића стасава још један одличан чувар мреже, летошње појачање из Земуна, Александар Кировски.

– Задовољан сам својим статусом у клубу. Доста играча сам знао од раније, тако да сам се брзо и лако уклопио у екипу. Добро се ради на тренинзима, напредујемо из меча у меч, како индивидуално, тако и као колектив – започиње наш голман, који је на Маракану стигао, након 14. година проведених у клубу из Горње Вароши.

– Одрастао сам у Земуну, и тај клуб ће увек бити нешто посебно за мене. Са друге стране доласком у Звезду, схватио сам о каквој се институцији ради, колика је и каква организација једног оваквог гиганта. Много људи је повезано и сви су део машинерије која брине о нама играчима – запазио је Кировски.

Јасно је младом чувару мреже да је Бајковић тренутно због форме и искуства неприкосновен међу стативама, али није нервозан због тога, напротив.

– Ситуација ми је била кристално јасна када сам долазио. Овде сам да чекам своју шансу из другог плана, као што је то био случај против Металца. Уколико се Бајко, не дај Боже повреди или добије картоне, ту сам да га заменим и помогнем колико могу. Нисам нервозан уопште због клупе. Сматрам да сам у Лучанима коректно одрадио свој део посла, кога истини за вољу, није ни било много.

Александар такође верује да ће после успореног старта првенства, његови саиграчи у финишу јесени додати гас, још више подићи форму и тријумфално завршити први део шампионата. Атмосфера у екипи је одлична, нарочито међу голманима.

– Сви знају ко је Бобан Бајковић, какав је играч и човек. Нама, млађим голманима, умногоме олакшава напредак, саветује нас, бодри, и заиста је задовољство сарађивати са њим. Он је дуго у клубу, најбоље познаје стил и систем рада тренера Срђана Максимовића и велико је задовољство сарађивати са таквим људима и спортистима – закључио је Кировски.

Повезане вести

7 comments

Raka Delija окт 18, 2011 at 15:42

http://www.mozzartsport.com/vesti/7503/javor-istupio-iz-zajednice-superligasa-/
Nema veze sa našim klubom,ali evo posle Indjije,Javor je druga žrtva režima tomislava karadžića.Sramota šta se radi

Reply
Lee DR. Addy окт 18, 2011 at 16:58

Sve je to lepo,ali brate gde su oni bili kad smo mi dizali revoluciju protiv FUDBALSKOG SAVEZA?

Reply
Raka Delija окт 18, 2011 at 17:16

To je tačno što kažeš,ali Crvena Zvezda je najveći klub u Srbiji i na Balkanu,a ovi tzv. mali klubovi ćute jer uglavnom zavise od FSS i saradnje sa starcem (poznate su ti 10-tak prijateljskih utakmica Partizana po sezoni),ali mislim da ova odluka Javora nije baš samo zbog krađe u Jagodini ima sigurno tu još faktora koji su uticali na ovakvu njihovu odluku.

Reply
DEJAN окт 18, 2011 at 15:26

Jel video neko sta je ovaj covek odbranio metalcu!?

Reply
Nikola окт 18, 2011 at 15:08

Svi znaju ko je Boban Bajković, kakav je igrač i čovek!!!

Reply
Milan окт 18, 2011 at 15:07

Bravo Kiro …samo tako nastavi!

Reply
Nikola окт 18, 2011 at 15:07

Kiro je nas najbolji golman,ko ga je gledao uzivo zna sta pricam,

Reply

Leave a Comment