Moja Crvena Zvezda
ВажноПрипремеФудбал

Црвена звезда – Волгар 3:3 (1:0) (ВИДЕО)

У последњој провери на припремама на Кипру, фудбалери Црвене звезде забележили су први реми.

Стадион: У Ларнаци
Стрелци за Звезду: Андрија Луковић (п) у 16′, Сикимић у 53′, Милијаш у 74′.

Звездин стратег Миодраг Божовић одлучио је да шансу на овој утакмици да фудбалерима који нису имали значајнију минутажу у јучерашњем мечу, или нису уопште наступили у њему. На голу је био капитен на овом мечу, Немања Супић. Штоперски тандем чинили су Зоран Рендулић и млади Урош Рачић, док су бекове играли Стефан Милошевић (лево) и Славољуб Срнић (десно). Андрија Луковић и Марко Полетаовић чинили су централни део везног реда, а по боковима су деловали Лука Аџић и Немања Милић. У срцу напада играли су Милан Павков и Срђан Вујаклија.

У првом делу игре није забележено много прилика за гол. Црвена звезда је најопаснија била преко леве стране по којој су нападали Лука Аџић и Стефан Милошевић. Руски тим створио је само једну праву прилику у првом полувремену, када је њихов нападач искористио добар пас кроз нашу одбрану и изашао сам испред Немање Супића. Наш чувар мреже није дозволио да буде предриблан, и сјајном интервенцијом спречио је Волгар да стигне до изједначења. Претходно, у 15. минуту утакмице након једног од продора Луке Аџића, наш млади фудбалер био је оборен у казненом простору, а прецизан извођач једанаестерца био је Андрија Луковић.

Звездаје добру прилику имала и у финишу првог дела игре. Милан Павков се нашао у ситуацији да опасно угрози гол, али је шутирао преко пречке.

У полувремену су извршене три измене у нашем тиму. Међу стативе је стаио млади голман Александар Станковић, док су у нападу заиграли Предраг Сикимић и Вања Вучићевић. Веома брзо је Црвена звезда увећала своју предност и то захваљујући Предрагу Сикимићу који је спретно реаговао у 53′ минуту. Убрзо је извршено још неколико измена, те су се на терену нашли Петар Орландић, Милан Сенић, Ненад Милијаш, Лука Илић и Лазар Романић.

Волгар је смањио Звездину предност у 67′ минуту. Нешто дуже је трајала опасност по Звездин гол, а на зачетку напада Руси су били прецизни. У 74′ минуту виђен је један од најлепших момената на утакмици, и деловало је тада да је питање победника решено. Ненад Милијаш је наместио лопту на 26-27 метара од гола, искоса са десне стране. У свом стилу, Милијаш је нациљао доњи десни угао и погодио!

Млада екипа Црвене звезде није успела да сачува два гола предности, услед пада концентрације у самој завршници. Најпре су Руси из једанаестерца смањили резултат ма 3:2 у 86. минуту, да би три минута касније, после једног корнера, главом успелин да поравнају резултат. Могао је Вања Вучићевић да постигне и четврти гол за Звезду, али је његов шут после доброг продора одбрањен.

Фудбалери Црвене звезде у недељу ће имати још један тренинг, а потом следи повратак за Београд, у ноћи између недеље и понедељка.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=2ZjwZ2wp0mw

Повезане вести

3 comments

dejo феб 11, 2017 at 20:34

Ja sam uvjek za Zvijezdinu djecu da igraju naravo al potrebna je totalna stabilnost kluba Crvena Zvezda to je Privatizacija Crvene Zvezde uz nju sve ostalo i ide bez nje ne moze to treba da svi znate

Reply
LA[K]I феб 11, 2017 at 19:13

Solidno su mladi odigrali. Na nesrecu kluba potvrdjuje se ono sto pricam vec nekoliko puta. Pavkov je panjina nevidjena. On i Orlandic zaista nemogu sebe da nazovu napadacima. Stvarno me zadivljuju Zvezdini skauti. U poslednje 3-4 godine doveli smo 4-5 neverovatno losih napadaca. Neki od tih momaka nebi mogli ni u Bezaniji da se izbore za mesto, a kamo li u Zvezdi (Onjilo, Despotovic, Orlandic, Sikimic, sad i Pavkov). Nadam se da ce Milijas nastaviti da ovako igra. Prelep pogodak sa nekih 23-24 metra i nekoliko sjajnih pasova. Za vreme provedeno na terenu odlican ucinak. Mislim da konacno mozemo posle 10 godina da osvojimo duplu krunu.

Reply
dejo феб 11, 2017 at 20:29

Laki ja se slazem sa tobom al ne bas potpuno jer ako jedan od ovih koji si pomenuo u zagradi tu mislim na Despotovica jer je on Zvijezdino dijete i nije dobio vise sansu u Crvenoj Zvezdi bar ja tako mislim a trebalo je za sve ostale si u pravu i za to da treba da se maknu sadasnji ljudi i da se umjesto njih postave bivsi igraci Crvene Zvezde u skauting sluzbu

Reply

Leave a Comment