Moja Crvena Zvezda
ВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Црвено-беле у Крању

Кошаркашице убедљиве у Шапцу

Након утакмице ванредног кола Женске кошаркашке лиге Србије, у којој је Црвена Звезда савладала Спартак из Суботице резултатом 77:47, црвено-беле кошаркашице су се одмах након меча упутиле у Крањ на утакмицу 6.кола WABA Суперлиге против екипе Триглава. Утакмица је на програму у среду од 19 часова, у хали „Планина“.

Црвено-беле су наставиле са добрим резултатима и у домаћој лиги, победивши екипу Спартака из Суботице резултатом 77-47. Након резултатски неизвесне прве четвртине, екипа Драгана Вуковића је агресивније заиграла у одбрани у наставку меча што је довело до повећања предности након сваког периода, коју су играчице Звезде чувале до краја утакмице. Најефикаснија у победничком тиму била је Марија Прља са 15 поена и индексом корисности 15, а пратила ју је Снежана Богићевић са 10 поена и Мина Ђорђевић са 8 и идентичним индексом.

Црвено-беле желе да наставе победнички низ од девет узастопних победа, од којих су четири у WABA Суперлиги. Управо од утакмице са Триглавом у „Баскет ситију“ кренула је Звездина серија у WABA Суперлиги, победом 71-55.

Триглав је у протеклој рунди савладао ривала Атлете из Цеља, и дели пето место на табели са Црвеном звездом. Иако су познати сви учесници Фајнал Фора, обе екипе желе тријумф у овом мечу.

Након меча са Триглавом, Црвена звезда у домаћем шампионату дочекује Спартак из Суботице.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment