Moja Crvena Zvezda
ВажноПријатељске утакмицеФудбал

Црвена звезда – Мокра Гора 5:2 (2:1)

У пријатељској утакмици Црвена звезда је у Београду савладала екипу Мокре Горе.

Стадион: „Рајко Митић“
Судија: Андрија Стојановић (Београд)
Стрелци: Вујаклија у 20′ и 21′, Орландић у 51′ и 64′, Милић у 81′ за Црвену звезду.

Црвена звезда: Станковић, Срнић, Рачић, Ракић, Милошевић, Милијаш, Полетановић, Аџић, Милић, Вујаклија, Павков.
Резерве: Кахриман, Ан. Луковић, Орландић, Сикимић, Вучићевић.

Мокра Гора: Ђорђевић, Изберовић, Михајловић, Ђаковић, Живић, Башћаревић, Радојевић, Воштичћ, Бешовић, Вукосављевић, Седларовић.
Резерве: Станић, Славковић, Милојевић, Перовић, Милосављевић, Караматић, Танасковић, Ракић, Милошевић.
Пријатељска утакмица против Мокре Горе послужила је Звездином тренеру Миодрагу Божовићу да провери и фудбалере који су имали мању минутажу у претходној утакмици, или нису уопште играли. У стартној постави нашао се и омладинац Слађан Ракић, који је у тандему са Урошем Рачићем чинио последњи бедем испред Станковићевог гола.

Црвена звезда је повела у 20. минуту утакмице, а стрелац је био Срђан Вујаклија. Ненад Милијаш је још једном показао да је најбољи извиђач прекида, а Вујаклија је спретно главом затресао мрежу по први пут.  Само минут касније, Вујаклија је поново био стрелац. Овога пута, Славољуб Срнић је био у улози асистента, а Вујаклија је са десетак метара успео да повиси предност Звезде. У 28. минуту утакмице, Луку Аџића који се пожалио на повреду заменио је Вања Вучићевић. До краја првог дела игре виђене су још три занимљиве ситуације. Мокра Гора је у 36. минуту смањила резултат преко Седларевића, а Милан Павков је у 40′. погодио пречку. Мокра Гора је могла и до изједначења, али из изгледне прилике гости нису успели да погоде.

У наставку утакмице, сви играчи са клупе добили су прилику, а након изласка Милијаша, капитенску траку понео је Славољуб Срнић. И као што смо и навикли, тек што је ушао у игру, Петар Орландић се уписао у стрелце. Играо се 51. минут, Орландић је искористио асистенцију Вање Вучићевића и вратио Звезди два гола предности. У 64. минуту Орландић је поново затресао мрежу, овога пута главом, и питање победника од тог тренутка било је решено.

Није било много прилика све до 81. минута, када је Немања Милић постигао гол, а Петар Орландић је овога пута био у улози асистента. Коначан резултат утакмице постављен је у 86. минуту, када су фудбалери Мокре Горе успели да постигну други гол за 5:2.

Повезане вести

10 comments

zeljko delije bar феб 27, 2017 at 13:45

laki…slazem se sa tobom….ne volim prognoze ali mislim da moze biti 2-3 : 0 za nas….cestitacete mi prognozu …..vjerujte…Pozdrav

Reply
dejo феб 26, 2017 at 21:10

Za derbi protiv partizana koji igra Crvena Zvezda treba napravit tandem Boaci i Vujaklija sistem 4 – 4 – 2 to treba trener Crvene Zvezde Grof da napravi jer vjerujem da njih dvojica su pobjednicki tandem za Crvenu Zvezdu

Reply
petar феб 26, 2017 at 21:43

Slazem se u potpunosti njh dvojica imam osecaj da bi bili odličan tandem u napadu na svakoj utakmici nisu ispod dva gola

Reply
LA[K]I феб 26, 2017 at 22:24

dejo 100% si upravu! Vujaklija je bas dobar igrac i to je najbolje pokazao protiv nas prosle sezone. Dao je 3 gola i upisao 3 ili 4 asistencije u 3 utakmice. Bas nas je ponizio tada. Sada sam siguran da je mozda i najbolji napadac kog imamo, ali to nista ne znaci dok se na terenu ne pokaze. Brz je, skocan, ima odlican osecaj za prazan prostor, ume lako da se izbori sa protivnickim stoperima, dobro se ubacije… Protiv nas je odigrao besprekorno. Ako to ponovi i u Zvezdinom dresu mislim da smo problem u napadu resili. Ako ga Grof uvrsti u prvih 11 u derbiju siguran sam da cemo na Mari imati „koncert“ naseg „violiniste“ :D.

Reply
Omladinac феб 26, 2017 at 18:01

Hocemo Vujakliju na derbiju! Dosta nam je Sikimica, Orlandica, Pavkova, pa i ovog Boacea koji postigne 2 gola, a promasi 3 zicera. Nadmecu se koji je gori napadac. Vujaklija velemajstor za svu cetvoricu!

Reply
koprivnakoprivna феб 26, 2017 at 23:13

Ali priznaš da ti se tresu gaće od Boacija u derbiju.

Reply
C.Z. феб 27, 2017 at 01:09

Omladinac da ti nije vukajlija neki rodjak pa ga uzdizes u nebesa

Reply
Omladinac феб 27, 2017 at 13:02

A ko je bolji od Vujaklije? Boace koji masi dva zicera koje bi dete od 5 godina pogodilo? Sine jesi li ti gledao utakmice Zvezde i Borca prosle sezone? Covek nas je demolirao. A videces kad mu Grof da sansu. Nisam mu rod daleko od toga, ali ako postoji bolji napadacu u Zvezdi onda neka taj igra. I ja i ti i svi koji ovo citaju smo svesni da Sikimic, Orlandic, Pavkov i Boace nisu napadaci i to smo svi videli na delu.

Reply
LA[K]I феб 27, 2017 at 13:25

Omladinac je delimicno upravu. Za Vujakliju se slazem. Za nase uslove odlican napadac, ali mislim da gresis kada kazes da je Boace los. Coveku treba jos vremena da se privikne. Nije ovo Italija. Slazem se bas se obrukao u dva navrata protiv Backe, ali nema veze bitno je da bude za derbi raspolozen. Seti se samo Sikimica i Orlandica. On bar promasi, ali stvara sane, oni su ne i zato mislim da je dobro sto ga imamo. Inace mislim da treba u derbiju igrati formaciju 4-4-2 sa Boaceom i Vujaklijom kao najisturenijim igracima. Mozda bi to mogla biti dobitna kombinacija.

Reply
Omladinac феб 27, 2017 at 17:50

LA[K]I cenim tvoje misljenje, ali oko tog samozvanog napadaca Boacea nisi upravu, a to ce i tebi i svima koji mi lupaju minuse biti jasno posle derbija. Obrukao se 2 puta u prvom poluvremenu i to kako se nebi dete od 10 godina obrukalo, ali nije samo zbog toga moje misljenje o njemu kao fudbaleru lose. Postoji jos razloga, a znaju ih oni koji su ga gledali pre Zvezde. Odgovorno tvrdim, a ispostavice se da sam upravu da je Vujaklija za tri klase bolji napadac od svih ovih koje drzimo na platnom spisku. I kad se to obistini i ti i ostali koji su mi lupali minuse neka se sete ovog linka i neka opet tu udju da se sete kakve su budale bili i sta su pricali. Do tad se samo podsmevajte mom misljenju!

Leave a Comment