Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Човић: „Навијачи треба да буду поносни! Код нас има пуно мрзитеља, ово им је било вече за опуштање“

Председник КК Црвена звезда мтс о сезони у Евролиги, првим прогнозама, сјајним играма и утакмицама, и почетку финала АБА лиге које стартује у понедељак у 19 часова.

Кошаркаши Црвене звезде мтс окончали су фантастичну сезону у Евролиги поразом од Дарушафаке, који је сплетом више околности, довео до тога да црвено-бели не уђу у плеј оф најелтинијег европског такмичења.

По окончању утакмице, председник клуба Небојша Човић обратио се окупљеним новинарима који су допутовали у Истанбул и уз изјаву са утакмице у Турској, извршио и својеврсну „рекапитулацију“ сезоне у Евролиги, која се по први пут игра у овом формату:

„Вратио бих се на октобар. Сећате се шта су наши велики пријатељи, барем у Србији, прогнозирали. Говорили су да ћемо имати три или четири победе. Да ми је неко причао да ћемо на крају имати 16 победа не бих му веровао, а тек не бих веровао да са 16 победа Звезда не може да прође у Топ 8.
Међутим, ово је велики успех и одлична подлога за оно што следи јер клуб не постоји једну годину или једну сезону. Честитао сам играчима и стручном штабу, али и свим осталима у клубу који су издржали све са чиме смо се суочавали. Када то кажем мислим на нови формат такмичења који је изузетно напоран, али и на друге ствари о којима ћемо разговарати на крају сезоне“.

Сезона са 16 победа представља снажан темељ за корак даље у Евролиги, али ове године црвено-бели завршавају такмичење пре плеј офа, и поред чињенице да имају скор 16-14:

„Мислим да смо направили основу за један стабилан евролигашки клуб какав сматрам да Звезда треба да буде. Што се тиче наступа у Евролиги, не желим да причам ни о регуларности, ни о судијама, а о томе добро причају неки тренери, на пример један који ради у Немачкој“.

Нови формат Евролиге са чак 30 кола је новина, која је донела огроман број утакмица, и то врло квалитетних, али и неизвесност. Завршница ЕЛ је ове године управо у Истанбулу, а следеће у Београду:

„Све је ово ново за нас. Радује ме да је Евролига направила веома интересантно такмичење. Прва је година за нас, као и за све у Евролиги. Ми ћемо се трудити да будемо што је могуће бољи из године у годину. Наредна сезона Евролиге је веома интересантна и сезона коју не би требало испустити. Интересантна је због тога што ће се Фајнал фор играти у Београду. Надам се да ћемо имати довољно разумевања и мудрости да нешто направимо наредне године“.

О притиску и великим очекивањима, резултатским, али и због чињенице да је Евролига финансијски захтевно такмичење:

„Звезда увек има притисак и у Звезди се увек игра под притиском. Нисам присталица притисака да Звезда нешто мора јер смо клуб који има убедљиво најмањи буџет. Једина обавеза је да се највише могуће труди и бори уз помоћ наших симпатизера и навијача. Уместо речи мора, користим реч мудрост. Надам се да ћемо сви имати мудрости да подржимо наш клуб.“

Да би се играла Евролига и следеће сезоне, клуб и тим морају да остваре најважнији циљ за ову сезону, тријумф у АБА лиги:

„Следи нам финале АБА лиге које је услов да се одбраном титуле обезбеди поново пласман у Евролигу, а тек онда стратешки добро постави сезона 2017/2018. Мислим да неће доћи до опуштања међу навијачима јер смо ми само завршили један део тешке сезоне. Већ у понедељак креће финална серија са Цедевитом у којој имамо предност домаћег терена. Циљ нам је да освојима АБА лигу да бисмо поново могли да се такмичимо у Евролиги.
Честитао сам играчима на свему, видео сам да им није лако, али морамо да дигнемо главу горе. Знате у оваквим такмичењима, а нарочито у Црвеној звезди, ко не зна да се подигне након што падне онда и није за Звезду. Они су сјајни момци, сјајни људи и мислим да ће све бити у реду. Наравно, позивам навијаче да подрже играче јер су наше амбиције везане за АБА лигу, али и домаће првенство“.

За крај први човек црвено-белих је имао и једну поруку за све навијаче Црвене звезде:

„Код нас имате пуно мрзитеља и негативаца. Ово им је било вече за опуштање. Навијачи и сви у Звезди треба да буду поносни овом сезоном. Живот је једноставно такав да у појединим тренуцима не можете да сами своју судбину изведете како сте замислили. Она зависи од многих фактора који када се склопе не остварите неки пут оно што сте планирали. За нас је ово успешна и за понос сезона у Евролиги. Даља прича око Евролиге нема потребе да се води, а сви Звездаши од понедељка идемо на Цедевиту да завршимо други део посла!!!“ рекао је председник КК Црвена звезда мтс и позвао навијаче да испуне дворану до последњег места у понедељак и уторак.

Повезане вести

7 comments

dejo апр 8, 2017 at 21:27

Covicu dobar odabir igraca za ovu sezonu u Crvenoj Zvezdi neki igraci koji su dovedeni su limitirani igraci i mislim da su bili promasaji Volters ,Simonovic i Dion Thompson , sledece sezone Covicu presednice Crvene Zvezde obezbijedi ranije pojacanja u KK Crvena Zvezda i dovedi jos sponzora dobra ti je bila posjeta Kini ,pokusaj da dovedes nekoliko firmi u KK Crvena Zvezda presednice KK Crvena Zvezda Covicu iz Kine ,sto se sastava sadasnjeg Crvene Zvezde zadrzat Dzenkinsa ,Lazica ,Dangubica i Kuzmica prodati Jovica ,Voltersa ,Gudurica ,Simonovica ,Mitrovica i Dion Thompsona ,produzit saradnju sa trenerom Crvene Zvezde Radonjicem

Reply
herceg novi апр 8, 2017 at 13:08

naravno da smo ponosni… i više od toga… hvala vam puno od srca, a znajte da se za iduću godinu krčka nešto veliko… Al nije vrijeme još o tome da se prica… prvo Cedevita..

Reply
CIGANIN74 апр 8, 2017 at 11:36

SAD JOS JACE!

Reply
Nikola апр 8, 2017 at 11:10

Svaka cast momci! Sta sam mogao zakljuciti posle jucerasnje utakmice? Darusafaka je plastican klub kojeg bi pregazili sa pola snage samo da nam je jovic bio tu. Jednostavno nemamo drugog pleja. Volters poseduje kvalitet za fmp i nista vise. Ne pada mi na pamet da trazim krivce za ne prolaz dalje jer smo otkinuli sezonu ali kad bih bas mlrao to bi bili radonja i ceo strucni stab. Radonjic zato sto je toliko forsirao igrace na pocetku a opet belezio neke glupave poraze (posebno onaj od darusafake), i zato sto je povredio jovica protiv totalno nebitne utakmice protiv buducnosti u poslednjem kolu. Strucni stab zato sto imamo slabu rotaciju. Ali sve u svemu bravo ZVEZDO!!!

Reply
vladimir апр 8, 2017 at 09:10

po prvi put se u potpunosti slazem sa gospodinom Covicem,nema se sta dodati,uz jednu konstataciju,lepe igre,pobede,sve prodje,samo se trofeji pamte

Reply
Verni do groba.Br.Cg. апр 8, 2017 at 09:03

Ponosni i jesmo g.Covicu.SVAKA CAST ..Radonji,momcima,strucnom stabu ,vama gospodine i idemo dalje…..sad na Cedevitu pa dogodine ponovo da grmi sve…..CAST I PRIVILEGIJA JE BITI ZVEZDAS

Reply
Hadži Dragan апр 8, 2017 at 08:04

Najpre čestitke igračima,stručnom štabu i tebi Nebojša na radostima tokom ove sezone.Pametan si predsedniče,idemo da osvojimo ABA i sledeće sezone da napraviš ekipu za F4.Samo te molim,ranije sa tim Amerima da bi Radonja na vreme mogao da ih uigra.Idemoooo

Reply

Leave a Comment