Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Стојковић – Најважнија утакмица у групи

У оквиру другог кола групе „Х“ Лиге Европе фудбалери Црвене звезде гостују Келну. Звездин десни бек Филип Стојковић истиче да је његова екипа пуна самопоуздања пред важан меч.

– Пресрећан сам што играмо доминантно у домаћем првенству. Сви смо јако задовољни што нам је одбрана готово непробојна. Тимски играмо одлично и треба тако и да наставимо. Припремамо се за меч са Келном, неке тактичке детаље оставићемо само за нашу свлачионицу, али могу да кажем да сигурно идемо на утакмицу да се боримо и надигравамо. Сваки меч на страни је тежак, али мислим да је наше гостовање у Келну можда и најважнија утакмица. Уколико победимо верујем да ћемо проћи групну фазу – рекао је Стојковић.

Звездин десни бек годину дана наступао је за немачки Минхен 1860.

– Добро познајем немачки фудбал и зато знам да не треба да се обазиремо много на нешто лошије резултате Келна од старта сезоне. Посебно код Немаца они не морају да буду јасан показатељ праве снаге. Њих када газите, тада су најјачи. Очекује нас сигурно тешка  утакмица, јер је Келн одлична екипа. Биће сигурно јак ритам током целог меча, они су феноменално припремљена екипа, боре се током читавих 90 минута и знамо већ сада да је пред нама изузетно захтевна утакмица. Навијачи ће сигурно направити сјајну атмосферу и верујем да ће то бити фантастична фудбалска борба.  

Изабраници Владана Милојевића прва су генерација у историји Црвене звезде која је након десет кола домаћег првенства примила само један гол.

– Претпостављао сам да смо једна од ретких генерација која је то успела, али нисам знао да смо једини. Звезда је традиционално умела мало лошије да одигра прве утакмице у сезони, па сам зато и знао да је наш успех самим тим још већи. Прво смо остварили огроман успех пласманом у Лигу Европе након десет година, а сада ме радује и овај леп податак. Надам се да ћемо успети и да презимимо у Европи па да поново своја имена запишемо у Звездину историју – поручио је Стојковић.

 

Повезане вести

Leave a Comment