Moja Crvena Zvezda
Архива

Ubedljiv poraz u derbiju

Rikardo Marš

Da je svaki derbi važan meč, pokazalo se i po uvodnim minutima. U prvih dva i po minuta nije postignut nijedan poen i tu se moglo videti da su obe ekipe ušle pomalo nervozno u ovu utakmicu.

Ekipi Partizana je „pripisan“ epitet favorita ali crveno beli su strpljivom igrom u napadu pokazali da se neće predati tako lako. Rezultat posle prve četvrtine je bio nerešen, 20:20.

Druga četvrtina je počela agresivnijom igrom Partizana i u napadu i u odbrani, putem koje su stvorili prvu osetniju prednost. Na semaforu je stajalo 29:23.

Jan Veseli je uspešnim šutevima za tri poena pokrenuo svoje saigrače koji su uz njega povećavali prednost. U ovom periodu igre, Zvezda se loše snalazila u skoku i teže je uspevala da pronađe rešenja u napadu.
Na odmor se otišlo rezultatom 48:32 u korist Partizana.

I u drugom poluvremenu mladi Čeh u redovima crno belih je pokazivao svoj talenat. Baš preko njega Partizan je uvećavao svoju prednost. Uz njega raspoloženi su bili i Lafajet i Katić.

Zvezdina odbrana nije uspevala da zaustavi nalete Partizana , koji su otvorenim šutevima i organizovanijim napadom održavali visoku razliku. Posle treće četvrtine Partizan je vodio rezultatom 76:51.

Ni u poslednjoj četvrtini Crvena zvezda nije uspevala da se odupre Partizanu. Loše organizovani napadi i izgubljene lopte Zvezde, rezultirale su kontrama i „lakim“ poenima Partizana.

Najefikasniji u Zvedi su bili Marš sa 16, odnosno Nedović sa 14 poena. Kod domaćina Lafajet je postigao 18, Veseli 17, a Katić 16 poena.

Utakmica je završena rezultatom 99:68 u korist Partizana.

(20-20; 28-12; 28-19; 23-17)

Partizan: Lafajet 18, Kecman 5, Klobučar 6, Lučić 5, Milosavljvić 6, Katić 16, Džavai 13, Mitrović 2, Božić, Gist 8, Veseli 17, Ðekić 3.

Crvena zvezda: Cvetković 2, Jang 6, Radosavljević, Balaban, Katnić 2, Nedović 14, Milošević 6, Nikolić 5, Marinković, Marš 16, Majls 10, Subotić 7.

Повезане вести