Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Звездиних 112 поена одувало МЗТ

МЗТ

Кошаркаши Црвене звезде након још једне велике европске победе, испратили су македонски МЗТ кући са 112 поена у коферима и победом од 39 поена разлике, резултатом 112-73, у оквиру 6. кола АБА лиге.

Тренер Душан Алимпијевић одлучио је да одмори Тејлора Рочестија и Пера Антића пред наредна искушења у Евролиги и „вечитом дербију“. Антић је зарадио и лакшу повреду али биће спреман за дерби.

Одличну партију су од почетка пружили црвено-бели који нису са најјачим саставом изашли на паркет, али појачани опорављеним Дангубићем. Након јаког старта домаћих, Звездина одбрана се затегла и разлика је расла док се није распуцао Трајковски. У другој четвртини је почела Звезда да погађа и далекометне хице, тако да је упркос доброј игри МЗТ-а у нападу, разлика и даље расла до коначних 58-46 на полувремену.

Трећа четвртина је била најбољи период игре домаћег тима у којем је МЗТ постигао само 8 поена, а Звезда чак 33. У нападу су се разиграли Фелдин, Јовановић и Апић, док је залет полако хватао и Добрић, а сјајну ролу наставио је Никола Радичевић.

Последња четвртина је била у рутинском издању, међутим управо у тим тренуцима момци са мањом минутажом су искористили указану шансу и привели меч крају уз повећање разлике и коначан резултат 112-73, уз неколико атрактивних потеза, али и максималним ангажовањем до последњег минута.

Публика у хали „Пионир“ је још једном показала да уме да цени противника, па је приликом изласка из игре најефикаснији играч на паркету Бојан Трајковски добио аплаузе.

Најефикаснији у тиму Црвене звезде је био Радичевић који је остварио дабл-дабл учинак од 17 поена и 10 асистенција. Пратили су га Фелдин са 15 и Апић и Лесор са по 14 поена.

Црвена звезда у четвртак дочекује Бамберг у 5.колу Евролиге, док је наредног понедељак у хали „Пионир“ на програму први „вечити дерби“.

6.коло, АБА лига

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА мтс – МЗТ Скопје Аеродром 112-73 (28-23, 30-23, 33-8, 21-19)

Београд, хала „Александар Николић“
Гледалаца: 2.000
Судије: Хордов, Недовић, Савовић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кешељ (3ск 3ас), Радичевић 17 (3ск 10ас), Дангубић 2 (2ск 2ас), Давидовац 8 (5ск 4ас) Лазић 2, Добрић 7, Фелдин 15 (3ас), Апић 14 (5ск), Јанковић 11 (7ск), Лесор 14 (2ск), Јовановић 11 (3ск), Бјелица 11 (4ск 3ас). Тренер: Душан Алимпијевић

МЗТ: Гарсија 2, Стајић 4, Мекић 6, Лалић 14, Пенов 6, Минчев, Трајковски 30, Мамузић, Стојановски 9, Маслинко 2, Бејли. Тренер: Александар Тодоров

ТОК МЕЧА

4/4

МЗТ је почео четвртину серијом 6-0, али након поена Јанковића, Звезда је повратила контролу над мечом. До краја су Радичевић, Апић и Јанковић носили екипу до победе и у последњој четвртини и коначног резултата 112-73.

3/4

Два минута није виђен погодак на старту другог полувремену, а уздахе публике измамио је судар Бејлија и Лазића. Дебљи крај је, наравно, извукао Американац. Фелдин је отворио серију погодака, а Бјелица и Јовановић се надовезали одличним закуцавањима. Са друге, одбрана је била једнако добра што је резултирало са само два примљена поена за нешто више од пет минута игре. Давидовац и Јанковић су додали нове тројке, а у серију је ушао и Добрић. Одлична четвртина домаћег тима након које је резлтат невероватан, 91-54.

2/4

Дангубић се на почетку периода уписао у стрелце после дуже паузе због повреде, а након тога је Фелдин погодио прву тројку на мечу за Звезду. Након тога везали су поене Бјелица и Радичевић, као и Драган Апић. Звезда је сјајно шутерски одиграла до краја полувремена и на одмор отишла са резултатом 58-46.

1/4

МЗТ је боље отворио прву четвртину, али након тога је уследила одлична игра у одбрани домаћег састава и поени преко Лесора који су донели Звезди предност 17-10. Трајковски је серијом тројки вратио свој тим у игру, а домаћи су преко Јовановића и Давидовца одржали предност Звезде за вођство 28-23 на крају четвртине.

Повезане вести

11 comments

ja Pa ja окт 31, 2017 at 19:27

Sve sto procitate na portalu Espreso znajte da je laz. Zato cim procitate „Kako Espreso saznaje iz sigurnih izvora“ preskocite clanak i trazite pouzdanu informaciju na drugom mestu. Ako na njihovom portalu pokusate da ih kritikujete na bilo koji nacin vas komentar ce bez milosti biti obrisan.

Reply
Estrella Roja окт 31, 2017 at 18:55

Nema ništa od Ajversona, na našu veliku žalost. Potreban nam je igrač njegovih karakteristika i zbog toga ostaje velika žal pošto ćemo teško naći solidnu peticu koja nije u domenu naučne fantastike u pogledu finansijskih mogućnosti. Bio je skoro done deal, toliko o pouzdanosti tzv. insajdera. Najgore bi bilo da pomisle da sa Apićem rešavamo problem pod reketom, verujem da nisu baš u toj meri naivni.

Reply
KOVJE окт 31, 2017 at 15:28

ove stipse na kraju nikog nece dovesti vidjecete

Reply
milos rankovic окт 31, 2017 at 13:33

AKO JE ISTINA ZA ZAGORCA I AJVERSONA ONDA JE TO EKIPA KOJA IMA SANSE ZA F4 DOBIJAMO NA POZICIJAMA KOJE NAM TREBAJU IGRACI ABA LIGA BI BILA NASA STO POSTO DRUGO KAD BI NAVIJACI VIDELI DA IMAMO SANSE U EVRO LIGI ARENA BI BILA PUNA UVEK I NA KRAJU KAD BI IZ MEGE DOVELI ONOG AMERA ZA PLEJA DRUGOG GARANT F4 ZA TA TRI IGRACA TREBA OKO MILION EVRA AJDE DRZAVO REAGUJ ZASTO SI UZELA ZAVRSNI TURNIR DA GLEDAMO TURKE SPANCE TO NAS NEZANIMA

Reply
KOVJE окт 31, 2017 at 09:36

prije Zagorca stize Kolton Ajverson bar tako se pise

Reply
Verni barani окт 31, 2017 at 08:44

Lagano i samouvjereno…..bravo momci……IDEMO DALJE BEZ MILOSTI PREMA IKOME JER SVI ZELE SKALP….ALI VISE NEMA….TO JE PROSLOST….SVE SE POLAKO POKLAPA….

Reply
Србин са Космета окт 30, 2017 at 20:05

Слободно,дајте мало подршке овој млађарији,биће то много боље.Гледао сам и ФМП и Раданова и поново ме је уверио да је суво злато,бисер!

Reply
Pera окт 31, 2017 at 08:02

Bravo majstore. Ko je gledao mogao je da vidi što treba. Kockice će se polako složiti i moramo se složiti da je lavovski deo posla obavio stručni štab sa ovolikim brojem novih igrača u timu. Vidi se tu da ima mnogo materijala da iz ovog ludog početka sezone može profitirati i klub i srpska košarka u celini. Fali tu još uigranosti, neki igraći još nisu u formi ali u ovom timu mladi imaju od koga da uče i to je kapital za naredne sezone. Nadam se da je po onoj narodnoj ko rizikuje taj dobija. Ako dodje Zagorac dobrodošao sačekajmo da vidimo šta će klub odraditi. Naše se zna tribina i to puna i podrška Zvezdi.

Reply
KOVJE окт 30, 2017 at 19:55

Rade Zagorac sutra potpisuje za nas

Reply
sladajac окт 30, 2017 at 20:24

Daj Boze da je vest tacna,pisu ovi na Srbija Danas da Zagorac sutra potpisuje za nas….

Reply
kastiljo окт 30, 2017 at 20:32

Odakle te price o Ajversonu i Zagorcu…?

Reply

Leave a Comment