Moja Crvena Zvezda
Архива

Морисон промовисао акцију „Победи са мном“

Највећи и најпознатији шопинг центар у Србији – Ушће, у среду 9. новембра апсолутно је био у знаку борбе против дијабетеса. У сусрет 14. новембру светском дану дијабетеса КК Црвена звезда у сарадњи са дневним новинама Курир и Удружењем за брорбу против дијабетеса Плави круг организовала је акцију „Победи са мном“ чији је промотер био Адам Морисон.

Осим Звездиног сјајног шутера, који од своје 14 године болује од дијабетеса тип 1, великом броју малишана, њиховим родитељима и младим људима који имају проблема са шећерном болешћу обратили су се и тренер Црвене звезде Светислав Пешић и докторка Верица Здравковић педијатар ендокринолог. Њихова порука је била јасна, а то је да дијабетес не би требало да омете било кога да постигне било који циљ у животу, а најбољи пример за то је управо Адам Морисон.

– Обећавам да ћу увек издвојити време за овакве акције. Морисон је врхунски спортиста и он врло добро живи са дијабетесом, јер је одговоран и организован. Препоручио бих свима да се баве спортом, јер онда ће проблеми бити далеко мањи. Волео бих да многе од вас једног дана тренирам у Звезди – поручио је Пешић окупљеним малишанима који су били обучени у мајице са ликом Адама Морисона и поруком ПОБЕДИ СА МНОМ.

Амерички интернационалац који је са много успеха играо за Универзитет Гонзага, као трећи пик на НБА драфту изабран од стране Шарлот Бобкетса, потом са Лејскерсима освојио два шампионска прстена, пренео је део својих искустава са дијабетесом:

– Када ми је било 14 година доктори су ми рекли да болујем од дијабетеса типа 1. Рекли су ми да ћу моћи нормално да живим као и сви остали људи. То сам себи усадио у главу и одлучио да се бавим кошарком. Моја ситуација је специфична јер ми се због утакмице подигне адреналин, а ниво шећера у крви ми пада, што решавам чоколадом и соком. Морате бити свесни да у животу не иде све како је планирано, па увек морате бити спремни на све. Десило ми се и да паднем на мечу, али уз редовне контроле и вођење рачуна о начину живота, све се може ускладити. Инсулинску пумпу проверавам свака три дана и волим је највише на свету. Знам да се у неким земљама теже набавља у односу на САД, али надам се да ће се ситуација поправити – истакао је Морисон.

Морисон је одговорао на бројна питања, а највеће задовољство за малишане представљало је сликање и аутограми које је несебично делио.

Сви посетиоци Ушће шопинг центра могли су на лицу места да провере ниво шећера у крви, а од људи из Удружења Плави круг добили су флајере са најбитнијим информацијама везаним за дијабетес.

Ова акција такође је требало да подигне свест свих грађана Србије да редовно врше контроле, јер у нашој земљи од дијабетеса болује преко 630 хиљада људи, док у свету има 366 милиона оболелих.

Повезане вести

5 comments

jo нов 9, 2011 at 19:30

http://www.sportal.rs/news.php?id=62165

Bezobrazluk nema granice.

Reply
Strucnjak нов 9, 2011 at 18:31

Dragane,kako se sa Vama može stupiti u kontakt?Nekoliko puta bezuspešno pokušavam i pored ranijih najava i obećanja.Red bi bio bar da se javite!Unapred hvala!

Reply
Драган нов 9, 2011 at 19:16

Oбзиром да је Света уредник вести, најбоље би било да пишеш њему на sveta@mojacrvenazvezda.net, па ће ти он одговорити. Нама дневно стиже много емаилова и једноставно не стижем да свима одговорим.

Reply
Strucnjak нов 9, 2011 at 19:34

Hvala puno!

Reply
ТАЛАС КОЈИ НЕ МОЖЕТЕ ЗАУСТАВИТИ нов 9, 2011 at 18:24

„Волео бих да многе од вас једног дана тренирам у Звезди“.
Светислав Кари Пешић има ли ко јачи?

Reply

Leave a Comment