Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Велики дерби сада и у еспорту!

Стварање новог ривалитета сада у и еспорту! Да ли нам еспорт доноси неке нове ривалитете екипа из класичног спорта, кошарка, фудбал? Не, ово је нови спортски ривалитет, добро дошли у еспорт! Можемо копачке и лопту заменити тастатуром али ривалитет остаје!

Сведоци смо све веће експанзије еспорта како на глобалној сцени тако и код нас. Великани светског спорта као што су екипе ПСЖ, Ајакс, Кливленд Кавалиерс, Хјустон Рокетс, Њујорл Јенкис, Фенербахче, Голден Стејт Вориорс, Шалке 04, Спортинг, Валенсија и многи други су, увидевши потенцијал еспорта, основали своје клубове који се већ такмиче у играма као што су „League of Legends“, „Оverwatch“, „Rocket League“, „Counter Strike“ и многе друге. Само финале шампионата света у „League of Legends 2017“ које је одржано у Кини, на стадиону „Птичије Гнездо“ је уживо путем интернет преноса пратило 60 милиона људи!

Црвена звезда је као највећи спортски бренд у региону одлучила да и сама уђе у еспорт воде оснивањем тима „Црвена звезда еспортс“ који ће се такмичити у можда и најпопуларнијој еспорт игри у овом тренутку „League of Legends“. Након само два месеца од оснивања, Црвена звезда еСпортс иза себе већ има уписано учешће у регионалној „VIP Adria Ligi“ као и два финала у квалификацијама за шампионат југоисточне европе (ЕSL SOUTHEAST ЕUROPЕ CHAMPIONSHIP) где и долазимо до прве занимљивости са којом желимо да вас упознамо, а то је први еспорт дерби два велика имена из класичног спорта на овим просторима, Црвене звезде и грчке екипе Панатхинаикос. Копачке и лопту су заменили тастатуром али ривалитет је остао. У четвртфиналу су се састале ове две екипе и приредиле нам занимљив меч из којег је на наше велико задовољство као победник изашла екипа Црвена звезда еспорт, пласиравши се у полуфинале, а касније и финале овог турнира. Даље у линку можете погледати комплетан снимак тог меча.

 

Повезане вести

Leave a Comment