Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Одбојкашице на корак од пласмана на завршни турнир Купа Србије

Одбојкашице Црвене звезде савладале су Динамо из Панчева у првом мечу четвртфинала Купа Србије максималним резултатом – 3:0 (25:17, 25:14, 25:15).

Без већих проблема су Звездине девојке оствариле тријумф који их већ након првог дуела сврстава међу четири екипе које ће се борити за први трофеј у сезони.

Иако су одбојкашице Динама боље отвориле меч и имале предност 8:5 врло брзо је стигао одговор од црвено-белих пред први технички тајм-аут (9:9). У истом ритму су наставиле изабранице Мире Мусулин и у наставку, и серијом од седам поена, четири Саре Вучићевић, дошле до прилике да брзо реше први сет у своју корист. То су и учиниле новом серијом поена, коју је завршила поеном након блока Мила Ђорђевић за 17:25 – 0:1.

У другом сету смо у почетку гледали изједначену борбу до 5:5, да би се Катарина Чанак постарала да Звезда са 5:8 оде на први технички тајм-аут. До другог техничког тајм-аута црвено-беле су дуплирале предност (10:16), да би противницима до краја дозволиле само још четири поена, а сет завршиле у истом стилу као и први – блок Бојане Миленковић за 14:25 и 0:2.

Није било недоумице око победника. Трећи сет је био и најмање неизвестан. Мила Ђорђевић је одиграла одличан меч, поенима из блока и ас поеном је отворила сет, а Звезда врло брзо наставила да ређа поене преко своје деце: Миленковић, Тасић, Букилић, Стијепић.. и отклонила сваку сумњу око победника сусрета. Ас поенима Миленковић и Вучићевић Звезда је дошла до двоцифрене предности, а утакмицу је завршила као и прва два сета, поеном из блока, поново Миле Ђорђевић за коначних, максималних 15:25 и 0:3!

Најефикаснија је била Бојана Миленковић са 13 поена, пратиле су је Милка Стијепић са 9 (5 из блока) и Мила Ђорђевић са 8 (4 из блока).

Црвено-беле су постигле 15 поена из блока, уз 7 ас сервиса – четири Миленковић, као и више од 50% поена из смеча у сва три сета.

Реванш је на програму у уторак, 28.новембра, у хали СЦ „Вождовац“, када ће црвено-беле имати прилику да и трећи пут у месец дана савладају Динамо.

ДИНАМО – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:3 (13:25, 20:25, 16:25)

Панчево, дворана: ХС „Стрелиште“. Гледалаца: 80. Судије: Анђелко Поповић и Владимир Стојанац. Трајање меча: 66 минута.

ДИНАМО: Симић, Ђурђевић (либеро), Јовановић, Павловић 4, Ћук 3, Сорак 1, Петковић 6, Симеуновић 2, Марковић 6, Ђорђевић, Митровић 1. Тренер: Александар Владисављев.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чанак 6, Стијепић 9, Ђурић, Марковић 4, Ђорђевић 8, Миленковић 13, Тасић 4, Букилић 4, Вучићевић 7, Зеремски (либеро), Лукић 4, Степановић (либеро). Тренер: Мирјана Мусулин.

Повезане вести

Leave a Comment