Moja Crvena Zvezda
Архива

Legenda Partizana na klupi Zvezde?

Da li će u buduće nositi crveno-belo? Blagoje Paunović

Dnevni sportski list „Sport“ danas je kao senzaciju objavio vest, koja je navodno potvrđena od strane rukovodstva FK BASK sa Careve ćuprije, da je rukovodstvo FK Crvena zvezda ponudilo mesto šefa stručnog štaba, njihovom treneru Blagoju Paunoviću.

Paunović je legendarni fudbaler beogradskog Partizana u kome je ponikao i nastupao u periodu od 1965. do 1975. Bio je član ekipe Partizana koja je 1966. godine igrala finale Kupa evropskih šampiona sa Real Madridom. Posle crno-belih, dve sezone igrao je za holandski Utreht, a sezonu 1977/78 proveo je u OFK Kikinda. Nakon jednogodišnjeg izleta u SAD, gde je nastupao za ekipu Ouklenda, karijeru je završio u beogradskom Sinđeliću 1979. godine. U periodu od 1967. do 1973. zabeležio je i 39 nastupa za reprezentaciju Jugoslavije.

Kao trener vodio je ekipe Proletera iz Vranova, Moštanicu, Kolubaru iz Lazarevca, Budućnost iz Banatskog Dvora, Logronjes u Španiji, Teleoptik i Smederevo. Radio je i kao pomoćni trener u Partizanu. Najveći trenerski uspeh mu je plasman u elitni fudbalski rang sa ekipom Budućnosti iz Banatskog Dvora. Sa ekipom BASK-a na dobrom je putu da ponovi taj uspeh.

O eventualnom interesovanju Crvene zvezde Blagoje Paunović je samo izjavio:

– Želja mi je da sa BASK-om uđem u Super ligu, aa nakon toga možemo o svemu da razgovaramo.

Da li je reč samo o novinarskoj senzaciji ili postoji stvarna mogućnost da Paunović preuzme naš klub ostaje da se vidi.

Повезане вести

1 comment

Comments are closed.