Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Еврокуп 5. коло: Уместо најаве

У уторак 30. октобра кошаркаши Црвене звезде играју меч 5. кола групе „А“ Еврокупа. У претходна четири сусрета наши кошаркаши остварили су три тријумфа и један пораз и у последњем колу прве фазе такмичења по групама очекују истанбулски Галатасарај.

Још од 21. новембра 2014. године дуели две екипе имају потпуно другачију конотацију. Да подсетимо, тог црног дана игран је у Истанбулу дуел Евролиге, а на улицама највећег турског града мучки је, са леђа убијен навијач Црвене звезде Марко Ивковић. Након тога више ништа није и не може бити исто, а самим тим и најава предстојећег сусрета не може имати стандардну форму.

Да ли је важно колико пута и у којим такмичењима смо играли против будућег противника? Да ли има смисла говорити и писати о оствареним резултатима и прогнозама? Одговори су јасни…

Није и нема.

Када се један млад живот угаси само због тога што неко навија и подржава један или други клуб, тада спорт апсолутно губи сваку смисао. И без обзира што су се две екипе састајале и након тог бесомучног чина сећање навијача не бледи, као и што бол Маркове породице не може утихнути. Најватренији навијачи су јавно позвали све присталице црвено-белих боја да дођу, испуне халу „Александар Николић“ до последњег места и да се још једном ода почаст трагично преминулом момку, али и да се пружи пуна подршка нашим кошаркашима да забележе нову, веома важну победу. Наша „освета“ ће бити таква, једино на паркету, а пуне трибине ће са сетом у срцима, али пуног гласа поново направити незапамћену атмосферу за Звезду и за Марка који свој вољени клуб и сада прати са неког другог, бољег места.

– Еврокуп, 5. коло групе „А“:
Црвена звезда мтс – Галатасарај СК Истанбул
Дворана: „Александар Николић“
Датум: Уторак 30. октобар 2048. г.
Почетак: 19 часова

Повезане вести

Leave a Comment