Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Бајковић: „Победом најавити боље дан“

Сјајни чувар мреже Црвене звезде и један од ретких у тиму Роберта Просинечког коме се нема шта замерити на учинку у јесењем делу полусезоне, Бобан Бајковић, у свом стилу, оптимистички и без устезања говори о актуелном тренутку у коме се налази најтрофејнији српски клуб пред последњу утакмицу у 2011. години.

„Морамо да победимо Војводину како знамо и умемо из много разлога. Први је да останемо у борби за титулу и на пролеће, а други је атмосфера у свлачионици. Утакмица у суботу се памти као последња све до пролећа и зато не смемо да дозволимо никакво изненађење. Свесни смо да ће нам отежавајућа околност бити и то што играмо пред празним трибинама, али ово је Звезда и оправдања за неуспех нема“, изјавио је Бајко који као и сви његови саиграчи жали што ће се дерби 15. кола првенства Србије играти пред сабласно празном „Мараканом“.

„Не могу ни да замислим како ће нам бити кад истрчимо на терен и не чујемо хук са Севера. Али морамо да се прилагодимо таквој ситуацији и играмо као да су Делије ту. Они су ти за које морамо да победимо, јер су нас и поред реално неколико лошијих резултата ове године, безрезервно бодрили и подржавали“, јасна је Звездина „јединица“.

Након меча са Новосађанима, фудбалере нашег тима чека нешто мање од месец дана одмора, а онда поновно окупљање и припреме за други део сезоне, у коме ваља много тога испривати и ако је икако могуће надокнадити велики минус на табели.

„Ко мисли да не можемо да стигнемо до титуле, не мора ни да долази на припреме. Стизала се и већа предност. Видећете да ће доста тога зависити од нас. Ако ми будемо на нивоу који захтева играње у Звезди, ништа није немогуће. Предност ривала није мала, али остало је још 48 бодова у игри, а и пролеће је по традицији део сезоне у коме играмо боље него током јесени“, верује у коначан успех двадесетшестогодишњи голман.

Повезане вести

13 comments

Dusan81 дец 7, 2011 at 21:02

Jos nisi razduzio opremu ??!!!

Reply
Jovan Kontić V.B. дец 7, 2011 at 18:41

Potpisao Marko Perović za Zvezdu!!

Reply
Igor дец 7, 2011 at 18:08

Sta je bilo bajko?jednu pricu pricas pred derbi,a sad drugu!!!lepo rece covek u prethodnom komentaru,prethodne generacije sve sto su stvorile,vi salabajzeri od fudbalera cete da upropastite.sve tradicije ste uspeli da unistite!!!

Reply
Joksa дец 7, 2011 at 16:42

Do nedavno me je nervirao samo Kaludjer sa besmislenim komentarima. Ovo je, otprilike, sada na nivou pandemije. Nadmecete se ko ce da prospe vecu „mudrost“, a igrate ko p*****e. Pun mi je kufer vise vasih retard objasnjenja! Volite da k****e, vise nego da igrate? Pa promenite profesiju! Da znamo sta ste. Ovako sam prinudjen da citam vase idiotluke, jer stojite pod zastavom MOJE Zvezde.
Aj sto to ne zasluzujete, ali sto me nervirate do ludila sa „trla baba lan“. Cudna vremena, razumem da vreme slucajno izbaci limitirane na vrh, nebitno sto nemaju kvalitet, ali proseravanje i maltretiranje nas normalnih i neduznih prevazilazi sve granice bar pristojnosti.
„Они су ти за које морамо да победимо, јер су нас и поред реално неколико лошијих резултата ове године, безрезервно бодрили и подржавали“
Kakav si i ti demagog Bajko? Vredja sto se obracas nama kao retardima!
Vi ste, majstore, napravili vise LOSIH rezultata, a ne losijih. Rezultate koji bole nas, na koje se pozivas i generacije koje su stvarale ime i renome NASE zvezde, koji vi ciji grb nosite ni „krivi ni duzni“ devalvirate gotovo svakim istrcavanjem pod NASOM zastavom i odnosom prema istoj!
Retard intervjue „prodaj“ nekome drugome, ne prolazi!
Ako iko od odgovornih cita ovo, molim vas zabranite im da pricaju!
Nije malo sto nas nerviraju kako igraju!

Reply
stefan дец 7, 2011 at 15:14

Za sve koji nisu ovo procitali
-ПОСРТАЊЕ КЛУБА, ИСТОРИЈАТ ТРАНСФЕРА, ИГРАЧКИ КАДАР, РАД НА ИГРАЧКОМ ПЛАНУ –
ПРЕТХОДНЕ И ТРЕНУТНЕ УПРАВЕ

Дана 25.05.2009. Владан Лукић одржао је своју прву конференцију за штампу, као новоизабрани председник ФК Црвена звезда. У то време, наш тим је до краја сезоне имао утакмицу против Напретка у Крушевцу, па су кадровска питања остала да се решавају после тог меча, како би се “одржао мир у свлачионици“ пред поменути меч, како би се Црвена звезда борила за друго место у шампионату уз што је могуће бољим условима. Резултат на том мечу био је 2:2, голове су постигли Ненад Милијаш и Бернард Паркер, Црвена звезда завршила је првенство на трећој позицији са заостатком од 21-ог бода у односу на првопласирани Партизан.

Поређења ради, вратићемо се на почетак те сезоне 2008/09, када је наша екипа кренула у Бад Тацмандорф у следећем саставу:

Дејан Миловановић, Ненад Милијаш, Ибрахим Гај, Игор Бурзановић, Павле Нинков, Бобан Бајковић, Саша Радивојевић, Ненад Томовић, Владимир Богдановић, Марко Блажић, Иван Тричковски, Марјан Марковић, Едгар да Силва, Вукашин Девић, Ибрахим Соме, Дејан Јаковић, Бобан Максимовић, Никола Трајковић, Огњен Короман, Драгомир Вукобратовић, Саша Стаменковић, Никола Мијаиловић, Немања Николић, Бранимир Субашић, Гжегорж Броновицки и Славко Перовић. (26)

** Играчи које је довео Горан Буњевчевић.
** Немања Николић је враћен са позајмице из ФК Грбаљ.
( ) Укупан број играча.

Стручни штаб чинили су:
Тренер: Здењек Земан,
Помоћни тренери: Вићенцо Канђелози и Александар Кристић,
Тренер голмана: Срђан Максимовић,
Кондициони тренер: Михаило Бата Радуловић,
Доктор: Дејан Пурић,
Физиотерапеути: Горан Зувић и Иван Поповић,
Економи: Стојан Милановић и Драган Милановић,
Тим менаџер: Братислав Живковић

– 5 дана по почетку припрема, Дејан Миловановић потписује четворогодишњи уговор са Лансом и напушта Црвену звезду.
– Луиз Тесер долази на пробу пар дана касније – Није потписао уговор.
– Крмпотић !!! постаје директор омладинске школе. Тренери млађих селекција су били Јовин, Радмановић, Милојевић, Лешњак, Момчиловић, Благојевић и Тома Милићевић.
– 08.08.2008 Клеверсон Гарбијел Кордова Клео постаје играч Црвене звезде. (27)
– 22.08.2008. Никола Лазетић потписује двогодишњи уговор. (28)
– 25.08.2008. Никола Петковић потписује уговор (29)
– 26.08.2008. Нино Пекарић постаје члан ФК Црвена звезда (30)
– Никола Трајковић није лиценциран за сезону.
– Мисдонгард Бетолингар није лиценциран за наредну сезону. Клуб је раскинуо уговор у новебру исте године са њим.
– У децембру месецу, после дуге паузе Броновицки се појављује на лекарским прегледима.

** Играчки ростер из сезоне 2007/08 напустили су: Баста, Анђелковић, Миловановић, Ранђеловић, Јестровић, Сегундо Кастиљо, Рашковић, Мудринић, Бојан Павловић,Бојан Миладиновић, Драган Станчић, Туторић, Владимир Ђорђевић, Трајковић и Миздонгард. (15)

Бројке у загради говоре више од хиљаду речи.

Дана 20.11.2007. Топлица Спасојевић постао је председник ФК Црвена звезда, представио је план до 2013. Године, а такође је усвојен и акт под називом “Звезда 2020“. Непуних годину дана касније, 29.08.2008. подноси оставку са Гораном Буњевчевићем који је за један прелазни рок довео у клуб 15 играча.

Добривоје Танасијевић постаје ВД председника клуба, до тада је био члан три управе нашег клуба.

07.09.2008. ФК Црвена звезда споразумно раскида уговор са Здењеком Земаном због испадања из Европе од АПОЕЛ-а и два пораза и ремија у прва три кола првенства, дан касније Илија Ивић постаје СД, а два дана потом, Чедомир Јаневски који никада пре Црвене звезде није био шеф стручног штаба неке екипе постаје први тренер тима. Био је асистент у Олимпиакосу и Брижу. На његов захтев Синиша Гогић постаје члан стручног штаба, због сарадње коју су имали у Олимпиакосу.

Дана 09.10.2008. радна група у саставу Крцун Драговић председник, Томислав Милићевић, Миодраг Ђорђевић и Милан Шутић чланови, утврдила је критеријуме за избор потенцијалног кандидата за потенцијалног председника ФК Црвена звезда.

У то време, Танасијевић је предложен за председника клуба, а подршку је дао и Марко Мишковић, који је истакао следеће:

Недуго потом, радна група у већ поменутом саставу добила је два кандидата за председничко место у ФК Црвена звезда : Добривоја Танасијевића (којег су предложиле комисије клуба) и Зорана Бингулца (којег је предложила секција ветерана клуба и савета ФК Црвена звезда).

Делије су као и код избора Спасојевића остале уздржане!

-ОДЛУКА-

Радна група једногласно је одлучила да Скупштини ФК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА предложи за Председника ФК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА господина Добривоја Танасијевића – Ден Тана.

-ОБРАЗЛОЖЕЊЕ-

Радна група је сходно својим овлашћењима, а на основу одлуке Управног одбора ФК Црвена звезда од 02.09.2008. године, по утврђеним критеријумима, спровела поступак припреме предлога кандидата за председника. У спроведеном поступку активно су учествовале све структуре Клуба, које су радној групи предложиле господина Добривоја Танасијевића – Ден Тану и господина Др Зорана Бингулца као кандидате за председника Клуба. Кандидати су радној групи доставили своје биографије и предлоге програма рада и развоја Клуба, са којима су обављени разговори на ове околности.

На састанку одржаном дана 05.11.2008. год. Радна група је детаљно размотрила све релевантне чињенице на основу којих је утврдила да господин Танасијевић испуњава све критеријуме и одлучила да га предложи Скупштини Клуба за председника.

Господина Танасијевића предложиле су релевантне структуре Клуба : комисија омладинске школе, комисија за правна питања, комисија за инвестиције, играчи, чланови стручног штаба и све стручне службе Клуба, као и руководства свих осталих комисија Клуба, као уваженог спортског радника у земљи и иностранству, са пројекцијом реалних извора финансирања и стварање услова дугорочне стабилности Клуба.

Истовремено, Радна група није прихватила предлог кандидатуре господина Др Зорана Бингулца за председника Клуба из разлога његове активне политичке ангажованости, што је у директној супротности са Статутом Клуба, као и са традицијом да Клуб буде ван утицаја било које политичке странке, поштујући притом правила и прописе ФИФЕ и УЕФЕ.

Радна група доставља своју Одлуку Скупштини ФК Црвена звезда на усвајање.

Дана 13.11.2008. Добривоје Танасијевић званично постаје председник нашег клуба. На скандалозној седници незапамћеној у историји клуба. Пар дана касније представио је план и програм рада. Владимир Југовић био је потпредседник клуба.

12.12.2008. Раскинути су уговори са Бобаном Максимовићем ( који није забележио ни минут у дресу нашег клуба), Вукашином Девићем (2 наступа) и бразилцем Едгаром ( 8 мечева, 1 гол).
У последњем колу јесењег дела, Црвена звезда на Маракани губи од Хајдука из Куле 1:2 и на зимску паузу одлази са заостатком од 7 бодова.

26.12.2008. Никола Трајковић одлази на позајмицу у Грчку, пошто није био лиценциран за јесењи део сезоне.

Трансфери Илије Ивића током зимског прелазног рока:

1. Огњен Врањеш – 4 године.
2. Џеф Силва – 4 године.
3. Немања Пејчиновић – 3 и по године.
4. Мухамед Авал-Исах – 4 године.
5. Ђорђе Туторић – слободан играч.
6. Иван Гвозденовић – слободан играч.
7. Мирнес Шишић – 2 и по године.
8. Жозели Фереира Роса – ?
9. Абубакар Оумару – 2 године.
10. Бернард Паркер – 2 године.

Клуб су напустили:

1. Јаковић (3 наступа)
2. Едгар (8 наступа – 1 гол)
3. Гај (57 наступа – 1 гол)
4. Марковић
5. Миздонгард
6. Максимовић (без наступа)
7. Девић (2 наступа)
8. Петковић ( 13 наступа)
9. Вукобратовић (2 наступа)
10. Бурзановић (позајмица Будућност Подгорица)
11. Трајковић (Позајмица Тираспол)
12. Перовић (позајмица Напредак Крушевац)
13. Пекарић (4 наступа)
14. Субашић (11 наступа – 3 гола)
15. Мијаиловић (8 наступа)

** Играчи које је довео Буњевчевић.

На припремама је одигран меч против Рудара из Пљеваља чији је тренер тада био Иван Аџић.

Лиценцирани играчи за пролећни део сезоне били су:

1. Ранђеловић Иван, 2. Лазетић Никола,
4. Врањеш Огњен, 5. Пејчиновић Немања,
7. Милијаш Ненад, 8. Короман Огњен,
9. Оумару Абубакар, 10. Шишић Мирнес,
11. Тричковски Иван, 12. Радивојевић Саша,
13. Туторић Ђорђе, 14. Томовић Ненад,
16. Пекарић Нино, 17. Клеверсон Габриел Клео,
19. Субашић Бранимир, 22. Стаменковић Саша,
24. Нинков Павле, 25. Блажић Марко,
26. Авал Исах Мохамед, 27. Паркер Бернард,
28. Фереира Жозиезли, 29. Соме Ибрахим,
30. Николић Немања, 32. Богдановић Владимир,
42. Мркела Андреј, 55. Ковачевић Александар,
77. Џеферсон да Силва

Милијаш је месец дана касније потписао четворогодишњи уговор.

20.04.2009. Добривоје Танасијевић поднео је оставку на место председника клуба.
Недуго потом, трочлана комисија Бабарогић – Ђорђевић – Лекић одржала је састанак са Јаневским и Ивићем поводом незадовољавајућих резултата.

08.05.2009. Јаневски подноси оставку, а помоћни тренер Гогић добија прилику да води Црвену Звезду до краја првенства.

20 дана касније, на чело Црвене Звезде долази садашњи председник Владан Лукић. Подржан од стране Дујковића, Пижона, Кривокуће, Шекуларца и Дулета Савића.

У већ поменутој сезони 2008/09, за Црвену Звезду наступало је 37 !!! играча, тим су водила 3 тренера, а екипа је завршила сезону без трофеја, на трећем месту ЈСЛ.

– ЕРА ЛУКИћ – АЏИЋ –

Ненад Томовић напушта клуб крајем маја, на седници УО одобрен је и одлазак Ненада Милијаша, и напоменуто је како се преговара са Капошваром око доласка Немање Обрића. На тај начин почиње прелазни рок нове управе, а обећања о пружању шансе нашим играчима ступа на снагу. Идеја Звездине деце која знају да цене клуб и дрес, те теорија о странцима сумњивог квалитета који заузимају место нашој деци долази до изражаја, тих дана се могао видети начин на који се домаћи пулени опходе према страним играчима у тиму.

На прву прозивку дошли су следећи играчи: Иван Ранђеловић, Саша Радивојевић, Саша Стаменковић, Павле Нинков, Огњен Врањеш, Ђорђе Туторић, Владимир Богдановић, Немања Николић, Александар Ковачевић, Андреј Мркела, Марко Блажић, Никола Лазетић, Иван Тричковски, Игор Бурзановић, Вујадин Савић, Бојан Павловић, Марко Николић, Саша Попин, Бојан Малинић, Горан Чаушић, Стефан Денковић, Немања Срећковић, Дарко Караџић, Немања Цветковић, Никола Игњатијевић, Немања Обрић и Дејан Лекић. (26)

** Враћени са позајмица и из омладинске школе.
** Проба.
** “Појачања“

Прелазни рок, лето 2009:

1. Игњатијевић
2. Обрић
3. Лекић
4. Славољуб Ђорђевић
5. Дарко Лазовић
6. Каду
7. Савио
8. Александар Јевтић
9. Никола Васиљевић
10. Немања Цветковић
11. Милан Вилотић
12. Вујадин Савић

Отишли:

1. Короман
2. Бурзановић
3. Милијаш
4. Трајковић
5. Субашић
6. Шишић
7. Тричковски
8. Абубакар
9. Соме
10. Паркер
11. Фереира
12. Џеф Силва
13. Томовић
14. Пејчиновић
15. Вукобратовић
16. Гвозденовић
17. Пекарић
18. Мијаиловић
19. Броновицки
20. Клео
21. Ранђеловић

Када се стави на папир и подвуче црта, дођемо до тога да је из клуба дефинитивно отишао 21 играч, неки су били на позајмицама па су се вратили да би након тога добили отказе. Услед лоше финансијске ситуације, уговора са играчима који улазе у анале облигационог права, одлазак 21-ог играча из екипе условио је да једва скрпимо паре за долазак нових играча.

Језив податак, сам по себи је тај да је од 10 пролећних појачања, на лето отишло чак 9 играча у склопу 21-ог поменутог!

На самом почетку кампање, најављивано је да неће бити беспотребног гомилања играча.

Дакле, финални ростер за сезону 2009/10, 01.09.2009 био је следећи:

Голмани:

1. Саша Стаменковић 2. Бојан Павловић 3. Саша Радивојевић

Одбрана:

4. Врањеш 5.Туторић 6. Ђорђевић 7. Вилотић 8. Цветковић 9. Маловић 10. Нинков 11. Игњатијевић 12. Васиљевић 13. Савић

Везни ред:

12. Каду 13. Савио 14. Николић 15. Лазетић 16. Авал Исах 17. Срећковић 18. Богдановић 19. Блажић 20. Дарко Лазовић 21. Обрић

Напад:

22. Лекић 23. Перовић 24. Јевтић 25. Субашић 26. Мијовић

У односу на крај претходне сезоне, први тим Црвене звезде преживео је страховите промене, незапамћене у историји клуба, а довољан показатељ је тај да је само 10 играча који су били лиценцирани за пролећни део претходне сезоне, остало у нашем клубу у наредној сезони. Што ће рећи да је 14 нових играча било лиценцирано за следећу сезону. Дакле кад се подвуче, ама баш никакве разлике нема у односу на рад Буњевчевића када је у питању број професионалаца у играчком кадру..

Потписани су уговори са омладинцима:

Професионалци:

1. Вилсон Цаковић, голман, рођен 1991. године у Горњем Милановцу.
2. Ђорђе Вукосављевић, полушпиц, рођен 1991. године у Краљеву.
3. Стефан Денковић, лево крило, рођен 1991. године у Београду.
4. Горан Чаушић, централни везни, рођен 1992. године у Београду.
5. Стеван Луковић, десно крило, рођен 1992. године у Прокупљу.
6. Филип Стојковић, десни бек, рођен 1993. године у Ћуприји.

Стипендисти:

1. Ђорђе Деспотовић (1992. годиште).
2. Милан Зорица (1992. годиште).
3. Марко Дмитровић (1992. годиште).
4. Ненад Станковић (1992. годиште).
5. Иван Драгићевић (1993. годиште).
6. Урош Степановић (1993. годиште).
7. Стефан Рудић (1993. годиште).
8. Срђан Мијаиловић (1993. годиште).

Од њих 14, тројица су тренутно у плановима Роберта Просинечког.

Што се тиче минутаже одређених играча из овог тима наилази се на занимљиве податке:

1. Маловић није одиграо ни један меч. Није лиценциран за пролеће.
2 .Обрић имао је 1 наступ у купу (проглашен за највеће појачање тима). Није лиценциран за пролеће.
3.Врањеш је од доласка у клуб, за целу календарску годину забележио 4 наступа, потом је прешао у Напредак из Крушевца, затим у Шериф Тираспољ на позајмицу. Није лиценциран за пролеће.
4 .Бојан Павловић бранио је на 4 утакмице квалификација за ЛЕ, где је показао раскош због којег више није бранио у првом тиму до момента кад је напустио клуб.
5. Никола Васиљевић забележио је 6 наступа до момента кад је напустио клуб.
6. Дарко Лазовић је за целу сезону скупио 9 наступа, чини ми се да ни једном није био стартер , осим у купу против Апатина.
7. Срећковић је дебитовао на мечу у Прагу, то му је уједно био и једини меч који је одиграо за Црвену Звезду у тој сезони.
8. Субашић и Мијовић нису играли ни минут, нису лиценциран за пролеће.

– Црвена звезда осваја те године титулу јесењег шампиона, имала је 5 бодова предности у односу на Партизан.
– Кривокућа даје оставку у децембру месецу на место директора Омладинске школе, да би његово место заузео Ратко Достанић.

Зимски прелазни рок доноси нам следеће играче:

1. Никола Микић
2. Стеван Рељић
3. Милош Рељић
4. Бојан Ђорђевић
5. Марко Мугоша
6. Милан Јеремић
7. Милош Трифуновић

Отишли су:

1. Туторић
2. Врањеш (позајмица)
3. Радивојевић
4. Обрић (позајмица)
5. Срећковић (позајмица)
6. Мијовић (позајмица)
7. Субашић (позајмица)
8. Васиљевић (позајмица)

Што се тиче минутаже одређених играча наилази се на занимљиве податке:

1. Милош Рељић одиграо је један званичан меч
2. Марко Мугоша такође.
3. Бојан Ђорђевић није забележио ни минут у Звездином дресу.
4. Милан Јеремић је доведен повређен и одиграо је свега 1 меч у тој сезони.
5. Стеван Рељић је одиграо 4 меча.
6. Никола Микић 6 наступа.

Што ће рећи да 6 доведених играча заједно има у том делу сезоне читавих 13 наступа. Податак који довољно говори о томе какав су допринос имали играчи, који говори да није нагомилан играчки кадар беспотребним играчима и да дефинитивно праве вишак.

Милош Трифуновић одиграо је у Црвеној звезди у календарској 2010-ој години 26 мечева и дао скромих 8 голова.

21.03.2010, после 19 кола, Црвена Звезда је била првопласирани тим ЈСЛ. Тог дана Владимир Петровић добија отказ услед “потребних промена“ у нашем тиму, на његово место доведен је расни стручњак Ратко Достанић. Достанић тако постаје 5 тренер у 2 сезоне.

Црвена звезда у тој полусезони, завршава првенство на другом месту, изгубивши дерби на ЈНА резултатом 1:0, осваја Куп где у финалу на истом стадиону убедљиво добија Војводину 3:0.

То је уједно једини трофеј који смо освојили од дупле круне у сезони 2006/07.
Ратко Достанић и услед губитка титуле, добија поверење надређених у клубу да Црвену звезду поведе у нове походе!

– Mилан Вилотић је успешно оперисан услед јако озбиљних здравствених проблема.
– Потписан је уговор са Светланом Ражнатовић о сарадњи ФК Обилић и ФК Црвена звезда:

Од овог пројекта из септембра прошле године, до дан данас ништа није било.

– У току октобра месеца, Жан Клод Амоугу био је на проби у Црвеној звезди – није прошао.
– У току истоименог месеца Славољуб Срнић и Урош Спајић дебитовали су за Црвену звезду.
– 16. Новембра у клуб долази Јован Почуча, кондициони тренер.
– 23.11.2010 на Маракану на пробу долази Доминикас Галкевичиус – Није прошао.
– 7.12.2010 Александар Кристић добија отказ са позиције шефа стручног штаба.
– 9.12.2010 Роберт Просинечки постаје нови тренер ФК Црвена звезда. Звездина легенда из најсјајније генерације нашег тима, легенда генерације о којој се говори са страхопоштовањем, играч који је својим играма и понашањем прави пример Звездаша каквог у данашње време нећемо срести на улици.
– Чувена сага о Корнелу Салати и Мариу Божићу кренула је већ на самом почетку календарске 2011. године. Сага је трајала кроз читав прелазни рок. Ни један, ни други нису потписали за наш тим.

На припреме у Будву, Роби је повео следеће играче:

Стаменковић, Дмитровић, Бајковић, Нинков, Микић, Ади, Тошић, Рељић, Игњатијевић, Савио, Исах, Миловановић, Каду, Короман, Евандро, Вешовић, Бинић, Јеремић, Калуђеровић, Борха, Јевтић, Перовић, Трифуновић, Лазовић, Д. Срнић, С. Срнић, Мијаиловић, Богдановић и С. Ђорђевић.

– Урош Ћосић, Звездино дете, позајмљен је из ЦСКА Москве до краја сезоне.
– Јован Крнета дошао је у Црвену Звезду по истеку стипендијског уговора са страним телом српског фудбала. До данас није забележио наступ за први тим.
– Дејан Миловановић је удаљен са припрема – разлог је била“недисциплина“.
– Арсен Балебекијан је у току припрема дошао на пробу – није прошао.

У току зимског прелазног рока 2011 године Црвену звезду “појачали“ су:

1. Евандро Гоебел
2. Кристиан Борха
3. Урош Ћосић
4. Срђан Мијаиловић (прикључен из омладинаца)

Екипу су напустили:

1. Игњатијевић (позајмица)
2. Савио (позајмица)
3. Трифуновић
4. С. Ђорђевић
5. Богдановић

Екипа је највише мечева играла са ростером:

Стаменковић, Бајковић
Ћосић, Нинков, Ади, Микић, Рељић, Вилотић,Тошић
Исах, Мијаиловић, Вешовић, Каду, Лазовић, Короман, Евандро,
Калуђеровић, Борха, Перовић и Јевтић.

Роби је на почетку свог мандата рекао да су му потребни добар задњи везни и штопер. Од тога није добио ништа, Вилотић се после терапија вратио у тим потпуно ван такмичарсе форме и после пропуштених припрема.

Срђан Зиројевић , кондициони тренер ,појачао је наш стручни штаб.

Ли Ади се у току сезоне пред први окршај са Партизаном није вратио на време са репрезентативних мечева, пропустио је пар мечева, тражио одлазак из клуба, данас за исти би “да остави живот на терену“. Клуб није одреаговао у маниру великог, већ је дозволио да се играч понаша како му падне на памет. Он је и дан данас једини играч у Црвеној звезди који игра одбрану. Колико само жалосно.

Црвена Звезда је у три меча са Партизаном поражена два пута и на тај начин је остала без трофеја у сезони 2010/11.

У летњи прелазни рок, ПЕТИ од кад је управа Лукић – Аџић на тој функцији ушло се са одређеним причама и инсистирању Робија Просинечког да се доведе штопер.

Комплетан прелазни рок се одвијао у следећем смеру:

Отишли су:

1. Павле Нинков
2. Душко Тошић
3. Александар Јевтић
4. Огњен Короман
5. Саша Стаменковић
6. Авал – Исах
7. Славко Перовић

Из приложеног се може видети да су од ових 7, четворица били стандардни првотимци, а остали повремене измене осим Перовића који је најмање минута имао тог пролећа.

Доведени су следећи играчи:

1. Бруно Мезенга (који није био у тренингу скоро пола године)
2. Винисиус Пашеко (повреда на припремама и изостанак целе текуће полусезоне)
3. Милош Димитријевић (слично као Мезенга)
4. Никола Петковић ( слично као Мезенга и Димитријевић)
5. Ненад Ковачевић ( повратник са 31 годином)
6. Филип Јанковић – Горан Чаушић – Филип Стојковић ( Прикључени из омладинског погона и Сопота)
7. Александар Кировски и
8. Милош Весић (заједно имају 5 наступа)

Од доведених играча једино је Милош Димитријевић имао запаженију минутажу, што се не може рећи за Ковачевића, Мезенгу и Петковића који кубури са формом и даље.

Закључак свега је да је кроз Црвену звезду за 4 и по сезоне:

1. Наступало 78 играча (без понављања типа Короман, Миловановић, Туторић..)
2. Да је чак 20 играча од поменутих 78 имало 10 и мање наступа за први тим.
3. Да је од Филипа Ђорђевића из Звездиног омладинског погона за први тим заиграло неколико играча и то:

– Мијаиловић – највише наступа
– Чаушић – без званичног меча
– Јанковић – 3 наступа
– Немања Николић – десетак наступа
– Андреј Мркела – 1 наступ
– Урош Спајић – 1 наступ
– Славољуб Срнић – 1 наступ.

4. Да за 4 и по сезоне, Црвена звезда има један освојени Куп.
5. Да за 4 и по сезоне нема титулу.
6. Да је последњу победу у првенственим дербијима остварила 01.03.2008 године у 132-ом дербију. Од тад је одиграно још 9 дербија, Партизан је забележио 7 победа, одиграна су 2 ремија.
7. Од 01.03.2008. Црвена звезда је одиграла и 3 дербија у Купу где има једну победу и два пораза.
8. Да је за 4 и по сезоне смењено 6 тренера и да је Роби седми који води наш клуб.
9. Да су се променила 3 спортска директора.
10. Да Црвена звезда после групне фазе такмичења лиге УЕФА 2007/08 ни једном за ове 4 сезоне није прошла у групну фазу такмичења.
11. Да Црвена Звезда у 14 квалификационих мечева за Лигу Европе у последње 4 сезоне има 5 победа, 3 ремија и 6 пораза, без учешћа у групним фазама.
12. Да је Црвена звезда најгледанија у овом делу Европе са просечном посетом од око 10.000 гледалаца на домаћим и око 5.000 гледалаца на гостујућим мечевима.

По доласку Владана Лукића и Ивана Аџића причано је о томе како неће бити прераног одлазака младих и талентованих играча из Црвене звезде. Наш тим су у последње 2 и по године напустили Вујадин Савић, Срећковић, Деспотовић, Лишчевић, Ђорђе Ђурић, браћа Савић, Радаковић, Мркела, Николић, Рогач…

Црвена звезда се данас налази ту где јесте као последица непланског и нестручног рада претходне 4 управе. Разне сумњиве фаце могу се видети свакога дана око стадиона, много је горућих питања која нису решена, и даље имамо синдром гурања клинаца кроз омладинске селекције, а да везе са квалитетом појединаца немају. Све у свему, ситуација је све само није охрабрујућа.

Reply
realno дец 7, 2011 at 15:45

Sve crveno na belo. Luletova uprava se ne razlikuje od bilo koje predhodne, mozda je i ona najgora ….. Samo sto ima podrsku navijaca !!! 😀
LULE DUNSTER !!!

Reply
Petak 13-ti дец 7, 2011 at 13:50

Od vas koji igrate u prvoj postavi CRVENE ZVEZDE nema igrača koji im pobednički mentalitet da imate makar 4,5 igrača koji imaju pobednički mentalitet nebi izgubili od patlidžanovih pičketina !Vama treba psiholog i to dobar koji će vas psihološki oplemeniti i da celu utakmicu imate pobednički mentalitet,a ne kao do sada ako nema gola do45 minuta da se IZGUBITE I DA NEZNATE GDE SE NALAZITE!

Reply
stefan дец 7, 2011 at 13:25

A ja mislio da im je zabranjeno da daju izjave.Dokle vise da pricaju bolje da igraju .Pricali su da ce razbiti partizan pa sta se desilo,bolje da cutite i pobedjujete nego se eksponirate po novinama.Da si protiv partizana kod drugog gola ostao na liniji gol ne bi ni bio.Bolje brani nego sto dajes izjave.

Reply
escort дец 7, 2011 at 13:22

Apel na upravu da iznesu video bim ispred stadiona i navijaci ce doci, navijati, cuce igraci to….ZA ZVEZDU SE ZIVI! A sto se Bajka i osatlih igraca tice, manje price a vise zapnite. Posle njihovog gola u derbiju cela ekipa je STALA, umesto da ih pocistite sa terena, da kidate, uklizavate za svaku loptu, sprintate do poslednjeg atoma snage, vi ste im dozvolili da nas nadtrce, prebiju na terenu i mirno sacuvaju rezultat. ZASTO!? Neka vam za nauk bude jedna izjava Sinise Mihajlovica, koji je otkrio kako je postao igracina! Citiram: „Trener mi je rekao da kad krecem na ozbiljnijeg igraca, kad usprintam da ga stignem, ako ne iscupam kopackama bar 6 busenova trave, nista nisam uradio, pobeci ce mi i dace gol“.

Reply
Igor дец 7, 2011 at 13:11

Manje pricaj, a vise brani….

Reply
Realan дец 7, 2011 at 13:19

Bajkovicu zameram,gol protiv Radnickog na Marakani iz peterca,posle kornera,a takodje ima njegove krivice i kod drugog gola partizana.

Reply
Igor дец 7, 2011 at 13:29

Drugi gol protiv partizana ide na njegovu dusu. Ako goce toliko da izlazi i da dribla, trebao je da bude igrac a ne golman.

Reply
CZovac дец 7, 2011 at 13:53

Pa koliko je puta Bajko spasao nas gol?
Da je bilo 5-2 u derbiju za nas, ili 3-1,4-1, protiv Radnickog niko, bas niko ne bi gledao na te golove kao kisks, ne bi ih se ni setili!!!
Jedan kiks golmana, i pamti se!
Napadaci mogu da promase sani i sansi, pa Boze moj!
Da li ume da kiksne, ume, ali koji to golman nikada nije kiksirao?
Jedino to sto voli da dribla, ti mu je mana, ali opet dobro dodje i to umece ponekad!

Reply

Leave a Comment