Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуНајновијеФудбал

Би-Би-Си: Пакао стадиона „Рајко Митић“

Енглеска јесте колевка фудбала, па је јасно и да британски Би-Би-Си као највећа коорпорација за емитовање радијског и телевизијског програма, све што анализира на пољу најпопуарније игре на свету сигурно је потпуно релевантно и добро изанализирано. Овога пута добро упућени новинари Би-Би-Сија бавили су се фудбалским стадионима широм света који су најнегостољубивији према готујућим екипама.

Интересантно је да на листи нема нити једног британског стадиона, а прво место на престижној листи заузео је стадион „Алберто Ј. Армандо“, односно полуларна „Ла Бомбоњера“ дом фудбалера Боке Јуниорс. Одмах из пакленог стадиона у Буенос Ајресу, нашао се стадион „Рајко Митић“. Новинар Би-Би-Сија описује београдску Маракану као нефудбалски стадион пошто се око терена налази велика атлетска стаза, али да то навијачима Црвене звезде не представља проблем да направе атмосферу која се готово нигде на свету не може доживети. Посебну пажњу новинар посвећује и далеко познатом тунелу који свим гостујућим екипама представља пакао јер није никоме лако да слуша хук са трибина док се креће ка трави Маракане.

Треба истаћи да је дом фудбалера Црвене звезде једини европски стадион међу три прва на листи пошто позицију број три заузима стадион „Хернандо Силес“ у Ла Пазу.

– Листа стадиона са најбољом атмосфером:
1. „Алберто Ј. Армандо“ Буенос Ајрес – Аргентина; клуб: Бока Јуниорс;
2. „Рајко Митић“ Београд – Србија; клуб: Црвена звезда;
3. „Хернандо Силес“ Ла Паз – Боливија; клуб: Боливија;
4. „Турк телеком Арена“ Истанбул – Турска; клуб: Галатасарај;
5. „Сан Паоло“ Напуљ – Италија; клуб: Наполи.

Повезане вести

Leave a Comment