Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Конференција пред Војводину

Дерби последњег кола јесењег дела фудбалског шампионата Србије, нажалост, биће одигран пред празним трибинама највећег стадиона у Србији. Наиме, сутра (субота, 13 часова), на Маракани ће се састати Црвена звезда и Војводина. Трибине ће бити празне, што је велика штета из више разлога: Звезда је убедљиво најгледанији клуб на овдашњим просторима, на програму је меч два веома квалитетна тима, који су освајали трофеје и у бившој великој Југославији…

– Стадион ће бити празан и сигурно ће бити другачије него када дођу наши навијачи, гледаоци… Са публиком је сасвим друкчији амбијент. Морамо дати све од себе, јер знамо да играмо против добре и квалитетне екипе, која је пред крај првенства дошла у добру форму и победила је на неколико последњих утакмица. Играју јако добро. Не видим ниједан разлог, после победе над Радом у последњем минуту, када смо приказали одлично лице у другом полувремену и карактер, да са Војводином не будемо такви током читавог меча. Биће нам тешко без публике, било би исто тешко и са њом, али госте из Новог Сада морамо да победимо и очекујем добар резултат. Војводина има добру екипу, дуго играју заједно и сигурно нам ниједног тренутка неће бити лако. Верујем да ћемо победити и играти добро. Треба само да поновимо игру из другог полувремена на Врачару против Рада – рекао је шеф стручног штаба Црвене звезде Роберт Просинечки, који на овој утакмици неће моћи да рачуна само на повређеног Кадуа.

Центарфор Звезде Андрија Калуђеровић је био стрелац победоносног гола против свог бившег клуба Рада на Врачару, иако је, због проблема с температуром, на терену провео тек последњих четврт сата.

– Добро се осећам и спреман сам за сутрашњу утакмицу. Војводина је после Партизана наш највећи противник у овој лиги. Играћемо пред празним трибинама, али то неће бити алиби. Против Партизана смо играли пред пуним трибинама, па нисмо остварили циљ који смо желели. Наш циљ против Војводине је победа, да би живела нада за титулом – истакао је Калуђеровић, који се нада наставку голгетерске серије против суперлигаша из Новог Сада.

– Дао сам доста голова против Војводине, што у дресу Рада, што док сам играо за ОФК Београд и сада Црвену звезду. У сваку утакмицу улазим да постигнем гол, а надам се да ћу то успети и на сутрашњој утакмици, поготово што сам у голгетерској форми. Да ли ће ово бити моја опроштајна утакмица у Звезди или не, о томе ћемо говорити када се заврши дуел са Новосађанима. Сутрашња утамица нам је много битна и сви смо фокусирани на победу, којом бисмо много учинили на путу ка титули – поручио је Калуђеровић

Новосађани на последњих 12 утакмица у гостима нису осетили горчину пораза, али је тренер Црвене звезде Просинечки најавио да ће и томе сутра доћи крај.

– Војводима има неколико искусних играча, а један од њих је играо и овде у Звезди. Имају и репрезентативца Македоније Мојсова, квалитетног штопера. Такође, новосадски тим има младу екипу, али која дуго игра заједно. Медојевић је капитен младе репрезентације Србије и један од бољих играча на његовој позицији. Знамо да имају квалитет, знамо које су им и слабости и бићемо максимално мотивисани, тако да очекујем победу и квалитетну фудбалску представу, иако ће нам пуно недостајати наши навијачи, који су нам увек 12. играч. Новосађани у гостима играју много боље против великих екипа него кући. У Београду су са Звездом прошле сезоне играли нерешено, а Партизана су победили. То је за нас само мотив више. Ако дамо све од себе и будемо прави, верујем да добар резултат неће изостати – оптимиста је Роберт Просинечки.

Повезане вести

7 comments

NesaDelija дец 9, 2011 at 21:49

Moram da ostavim komentar, veza za sutrasnju utakmicu a tice se TV prenosa. Ne razumem pojedince zasto se bune. Gospodo, ako ste toliki zvezdasi kao sto se predstavljate uplatite 295 din sms poruku i gledajte mec preko ZVEZDATV. Zvezda dobija od te uplate 200 din. To je dva EURA. E sad da ima bar 10000 uplata to je 2.000.000 din. Gledajte na to kao da ste kupili ulaznicu za utakmicu. Mozda 20000 EURA nije neki veliki novac na prvi pogled, ali ja mislim da svaki dinar znaci nasem klubu. Ja nemam ni jedan kanal Arenesport, pa sam opet preko ZvezdaTV pratio sve Zvezdine meceve na toj televiziji. To je 3 meca. Ovo ce biti 4. To je 1200 dinara za skoro 5 meseci u ovoj polusezoni, racunajuci od avgusta meseca. I nije neka kinta ako mene pitate. Koliko dnevno novca potrosite na razne gluposti, ovo i nije mnogo novca, a na ovaj nacin mnogo pomazete svom klubu.
Pozzz svim Zvezdasima i delijama

Reply
Era дец 9, 2011 at 14:20

Zasto nijednom ove sezone nismo ponovili prvo poluvreme protiv Rena?

Reply
Aleksandar дец 9, 2011 at 15:20

Zato sto je to problem u glavi svi nasih igraca… Njima je veci motiv igrati u evropi protiv jakog kluba nego u JSL. To neko treba da im izbrise iz glave… Zato nam je sad i reprezentacija tu gde jeste… I na svetskom prvenstvu im je bilo vaznije da pobede nemacku nego ganu i australiju…

Reply
Era дец 9, 2011 at 16:09

Tacno…nasi igraci su sami sebi najveci protivnik.

Reply
CarMajstor дец 9, 2011 at 19:35

Sto se mene licno tice bolje da ne ponove 🙂 toliko su trcali da drugo poluvreme nisu mogli da stoje na nogama 😀

Reply
WhoamI дец 9, 2011 at 14:17

Jel mozete da napisete neki tekst o navijackoj grupi „Grobari internet“ i njihovim psihickim problemima…mislim da imate dovoljno materijala :)) Ajde verujem u vas MCZ.

Reply
NN дец 9, 2011 at 21:56

zasto bi neko pominjao NJIH ne razumem ONI nisu vredni pomena i nema razloga za tako nesto to sto oni samo gledaju u nase dvoriste i vise mrze nas i nas klub nego sto vole svoj i sto se postuju medjusobno to je njihova stvar, takvi su ONI! 😉

Reply

Leave a Comment