Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Дерби прича је готова. Следи гостовање у Лучанима

Страсти око недавно одиграног 159. вечитог дербија још се нису слегле, али времена за причу о дуелу црвено и црно-белих више нема, јер нашим фудбалерима следе нове обавезе. У среду 6. марта пулени тренера Владана Милојевића гостују у Лучанима екипи Младости.

Иако је, статистички гледано, наш клуб много успешнији од екипе Ненада Миловановића, дуели против Лучанаца никада нису спадали у ред оних који се могу рутински добити. Посебно се то односи на мечеве који су одиграни у граду на реци Бјелици. Знали су Лучанци на свом терену да из дуела са црвено-белима изађу и као победници. Маја `96. и априла `97. Лучани су видели две до сада и једине победе својих љубимаца над српским фудбалским великаном. Екипе које је у оба меча предводио тренер Владимир Петровић Пижон поражене су тада резултатима 2:3 и 0:1, а управо је тај други пораз 5. априла 1997. године био кључан за одлазак легенде са клупе црвено-белих.

Последњих година, од сезоне 2014/15 када су се Лучанци вратили у српску фудбалску елиту, мечеви на стадиону Младости обилују головима. У четири сусрета наш клуб је остварио три победе, док је један меч завршен без победника. У првој повратничкој сезони Младост је одолела Звезди одигравши нерешено 1:1, а затим су уследиле сезоне црвено-белих победа. У сезони 2015/16 црвено-бели су головима Доналда, Јовановића и Вереда славили са 3:0. Наредне сезоне са два гола Вијере и по једним Рендулића и Полетановића бодови су освојени победом 4:2. Априла претходне године у Лучанима је виђена права голеада. Пулени тренера Милојевића славили су резултатом 5:2, а голове за наш клуб постигли су Александар Пешић 2, Славољуб Срнић, Срђан Бабић и Лука Илић.

У првом делу овосезонског шампионата Црвена звезда и Младост састали су се на стадиону „Рајко Митић“ 29. септембра 2018. године у оквиру 10. кола Супер лиге Србије. Црвено-бели су славили резултаом 2:1, а голове су постигли Кафу у 51. минуту из једанаестерца и Бранко Јовичић у 68. док је једини погодак за „плаве“ постигао Марко Јевремовић у 65. минуту сусрета. За Црвену звезду у том сусрету наступили су М. Борјан, М. Гобељић, М. Дегенек, С. Бабић, С. Хајдин, Б. Јовичић, Д. Јованчић (Н. Крстичић), Л. Ебисилио (М. Марин), Џ. Кафу (Г. Чаушић), В. Симић и М. Павков.

Екипа Ненада Миловановића бележи запажене резултате у актуелној сезони. У претходна 24 сусрета остварили су 11 победа, шест ремија и седам пораза и са 39 освојених бодова заузимају пету позицију на табели Супер лиге Србије. Већ сада се може рећи да су обезбедили пласман у плеј-оф, а ни борба за поновни излазак на Евро сцену није далеко. Од старта пролећног дела сезоне остварили су два тријумфа и један пораз. Лучанци су славили у Шапцу 1:0 и против ОФК Бачке на домаћем терену са убедљивих 5:0, а претходног викенда поражени су у Новом Саду од Пролетера резултатом 2:0. Најефикаснији играч Младости у досадашњем делу сезоне је Александар Пејовић са девет постигнутих погодака, а следе га Јанко Тумбасевић са пет и Владимир Радивојевић са четири.

Изузетно је тешко у овом моменту уопште проценити који ће састав тренер Милојевић извести на мегдан у Лучанима. За очекивати је да се дефанзивни део екипе из вечитог дербија неће мењати, изузев повређеног првог чувара мреже Милана Борјана којег ће на голу заменити Зоран Поповић. Стојковић, Савић, Милуновић и Гајић требали да заузму своја места. У везном реду места ће бити за Јовичића и вероватно Чаушића пошто је питање колико Јованчић има снаге након дуже повреде и тешког сусрета са Партизаном пре само три дана. За креацију игре задужен ће бити странац. То место би могао да попуни Ебисилио, или Ел Фарду Бен уколико га тренер Милојевић још једном не пошаље на позицију десног крила на којој шансу свакако ишчекује и Ерик Јирка. Позицију левог крила, након још једне неубедљиве партије Вељка Симића, требао би да покрије новајлија из крушевачког Напретка Алекса Вукановић, мада ће сигурно своје минуте имати и званично најбољи млади спортиста СД Црвена звезда Дејан Јовељић. За најистуренију позицију у нападу равноправно конкуришу Ричмонд Боаћи и Милан Павков, али чини се да би у Лучанима предност могао да добије стрелац фантастичног гола у недавном вечитом дербију.

Детаљ са прошлосезонског дуела у Лучанима; Младост-Црвена звезда 2:5

– Супер лига Србије, 25. коло:
Младост Лучани – Црвена звезда
Стадион: ФК Младост, Лучани
Главни судија: Милош Ђорђић (Нови Београд)
Помоћне судије: Павле Пипер; Марко Димитријевић
Датум: Среда, 6. март
Почетак: 16 часова
Пројектовани састав: З. Поповић, Ф. Стојковић, В. Савић, Н. Милуновић, М. Гајић, Б. Јовичић, Г. Чаушић, Л. Ебисилио (Е. Ф. Бен), Е. Ф. Бен (Е. Јирка), А. Вукановић, М. Павков (Р. Боаћи).

Повезане вести

Leave a Comment