Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаОдбојка

Црвена звезда – Динамо (М) од 18 сати у Шумицама

Одбојкашице Црвене звезде
Одбојкашице Црвене звезде

Београдска публика ће поново имати прилику уживо на делу да гледа тим из Русије, која важи за једну од најмоћнијих одбојкашки сила у Европи. У оквиру четвртог кола Лиге шампиона, Црвена звезда ће у „Шумицама” од 18 часова угостити московски Динамо, који је пре недељу дана на терену олимпијског комплекса „Лужники” декласирао српског шампиона.

Иако је од њиховог сусрета прошло само седма дана Бјелица и саиграчице су спремне за нови изазов. Млада чета са Маракане сада из искуства зна шта и како треба да ради против тима који у просеку има 27 година и 190 цм, не би ли намучила противника и евентуално му откинула неки сет.

У то је уверен и тренер црвено-белих Ратко Павличевић, који је јуче са екипом још једном одгледао прошлонедељни снимак меча:

– С обзиром да сада знамо са каквим противником играмо, сигурно да очекујем доста квалитетнију игру своје екипе него у Москви. Требало би да буде боље. Знамо сви снагу Динама, али без обзира на респект надамо се да може да пружимо бољу партију – каже Павличевић и додаје:

– Гледали смо снимак, анализирали противника и имамо све потребне информације. Искрено се надам да се нећемо уплашити већ да ћемо са више знања одиграти меч

Како играти против њих које су изузетно високе, испоставило се да је у прошлом мечу баш то био проблем?

– Висина руских екипа је највећи проблем. Оне или одиграју феноменално па им не можете ништа или успете да се надигравате с њима без обзира на то да ће оне нападати преко вашег блока или ћете ви играти блок аут. Ми не можемо ништа када нападају преко блока јер су доста снажније од нас, јаче нападају али ми можемо да будемо стрпљивији и са више борбености и знања да се надигравамо са њима. Колико ми можемо не знам, али имамо квалитет да им парирамо. Није лако али се надам да и ми можемо да урадимо нешто против оваквих екипа које су високе и снажне.

Кога нисте могли, што би се рекло „ни да пипнете” у Москви:

– Наталију Гончарову и Ану Макарову које су доминирале у том мечу, али не значи да ће баш њих две и сада бити на висини задатка. Искрено се надам да ћемо ми поставимо неку игру и да ћемо моћи нешто унапред да предвидимо како би освајале поене – закључио је тренер Ратко Павличевић, дан уочи новог сусрета са руским Динамом

Грунова у Шумицама

Анђелина Грун 32-годишња репрезентативка Немачке, које је још прошле недеље дошла у редове Динама из Москве, регистрована је сада и за учешће у Лиги шампиона. Она је пропустила меча у руској дивизији против Омичке али како су саопштили челници Московљанки, велике су вероватноће да ће доћи у Београд и играти меч против Црвена звезде.
Е ГРУПА

Четврто коло, сутра: Црвена звезда – Динамо Москва (Русија) 18, Факро Мушина (Пољска) – Скаволини (Италија) 20,30.

1. ФАКРО МУШИНА 3 3 0 9:3 8
2. СКАВОЛИНИ 3 2 1 7:3 6
3. ДИНАМО МОСКВА 3 1 2 5:6 4
4. ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 3 0 3 0:9 0

Повезане вести

1 comment

Ej дец 21, 2011 at 13:27

De imaju karte da se kupe i koliko su?

Reply

Leave a Comment