Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Милуновић: „Нека нас против Мачве носи песма Делија“

Након двонедељне паузе сви са нестрпљењем очекујемо наставак такмичења у домаћем шампионату. Наши фудбалери дочекаће у суботу, 30. марта, од 19 часова на свом терену екипу Мачве. Како истиче наш штопер Немања Милуновић екипи је пријао предах, али су се ужелели фудбала.

Пре репрезентативне паузе смо играли у ритму среда – субота и нормално да нам је пријао одмор. Имали смо три дана паузе, да напунимо батерија за напоран рад који је уследио. Када се игра на свака три дана немамо много времена да радимо на физичкој припреми, зато смо претходне недеље спровели јачи индивидуални и екипни рад. Искористили смо максимално сваки дан да се што боље припремимо за наставак сезоне, јер је пред нама изузетно важна завршница. Поново нас очекује изузетно густ распоред, играћемо на свака три дана и мораћемо да искористимо време искључиво за одмор и тактичку припрему за следећи меч – рекао је Милуновић.

Наша екипа до сада је четири пута одмерила снаге са Мачвом, а ниједном није примила гол.

После феноменалног, историјског низа без пораза силно смо мотивисани да наставимо у истом ритму. Када знамо да никада нисмо примили гол од Мачве, то је посебан изазов за нас у одбрани. Старамо се на свакој утакмици да лопта не стигне до наше мреже, тако ће бити и сада.

Високи штопер неретко остаје после тренинга како би вежбао центаршут и ударац са дистанце.

Фудбал је стил живота. Чак и код куће стално шутирам лопту. Уживам да останем после тренинга, јер неколицина саиграча задаје изазове на које посебно волим да одговорим. Нису лаки, али управо зато и јесте занимљиво.

Подршка са трибина је неизоставан део Звездиних утакмица.

Од када сам дошао у Звезду много пута сам рекао да су навијачи овој екипи 12. играч. Невероватан су ветар у леђа. Атмосфера је на Маракани нешто неописиво, зато и не треба превише трошити речи на Делије. Нама на терену се често дешава током утакмице да почнемо да певамо са навијачима, трчимо и певамо. То је мотив више и зато их позивам да дођу у суботу у што већем броју да певамо заједно. Тринаест дана без српског фудбала је много, зато се видимо убрзо на Маракани – поручио је Милуновић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment