Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Саопштење КК Црвена звезда мтс

Други полуфинални меч АБА лиге одигран је после скоро 180 минута борбе на терену, (за играче КК Црвена звезда мтс који су чекали да се испразни дворана и 120 минута више) а о пласману у финале регионалног такмичења одлучиваће мајсторица.

КК Црвена звезда мтс честита свом ривалу на победи, што су малоборојни представници клуба у хали и учинили одмах након утакмице. Однос између играча, тренера, већине функционера два клуба је више него коректан, међутим, организација утакмице у суботу је била изузетно лоша. Остаје да се питамо намерно или не…

Утисци о утакмици могу да се „слегну“ или не, али овом приликом КК Црвена звезда мтс жели да подсети на толико хваљене и пропагиране „господске манире“ које су играчи првог тима, стручног штаба и малобројни чланови управе „осетили“ у свом пуном капацитету од изласка из аутобуса, преко загревања, па до завршетка утакмице.

Још од завршнице Купа Радивоја Кораћа у Нишу 2017.године, КК Црвена звезда мтс подсећа да ти „господски манири“, оличени у гађању невиних људи бакљама на трибинама са тешким физичким повредама (2017.године) и скрнављењу трофеја Купа Радивоја Кораћа (2018.године) немају свој епилог.

За оба геста „господског понашања“ и поред подигнутих кривичних пријава од стране КСС, српска јавност и ми као клуб, и даље немамо одговоре?

Као ни на основна питања о „системској крађи“ ове године у Нишу и одлукама које су директно одлучиле исход овогодишњег купа „Миливоја Јовчића“?

Уместо тога добили смо јефтину неаргументовану „лекцију“ из кошарке и морала од човека који се у њој налази две године, заборављајући да кошарка није ни почела нити ће се завршити са њим!

Зато јефтине флоскуле амбициозног појединца КК Партизан НИС о „вређањима чланова породице играча, тренера КК Партизан и ненасилним и неорганизованим симпатизерима клуба“ представља само средство за личну промоцију једног човека, и одскочну даску за нешто треће, о чему ће судити и блиска будућност.

А сада мало о чињеницама које су довеле до незапамћене атмосфере линча на другој утакмици полуфинала плеј офа АБА лиге, до које смо дошли изношењем константних неистина о клубу који је „жртва система“ а који на дресу има толико спонзора да им се једва види грб, и бројеви играча.

– Навијачи Црвене звезде мтс у првој овосезонској утакмици коју је организовао КК Партизан НИС, у оквиру 9.кола АБА лиге, нису имали ограђен простор нити их је било стотину на трибини – већ тачно 32 по службеној белешци МУП Републике Србије. Заштићени су тек на захтев МУП и жандармерије на лицу места у дворани када је накнадно направљен ограђени простор, како им не би била угрожена лична безбедност. Толико о „стотинама навијача Црвене звезде“ које је видео само амбициозни појединац КК Партизан НИС.

– КК Црвена звезда мтс је у складу са договором на састанку Безбедности и МУП Републике Србије, оставио ограђен простор у сектору 4 за гостујуће навијаче, али и више пута напоменуо позивајући се на члан 41.3 пропозиција такмичења „да нема организованог доласка навијача“. То значи да је „двадесетак симпатизера“ са својим улазницама за трибине а,б,ц… могло да гледа утакмицу са места за које су имали карту! Шта су тражили код клупе КК Партизан знају само они?

Жалимо што амбициозни појединац КК Партизан НИС није упознат, или свесно не жели да информише јавност, да састанцима безбедности присуствује и представник КК Партизан НИС, као и представник АБА лиге. То значи да су упознати и да потписују све закључке са састанка безбедности! Да ли му неко од службеника клуба не прености потпуне информације са састанка, или не жели да их саопшти јавности па свесно упада у аматеризам, није на нама да судимо.

– „Спонтани интервју“ амбициозног појединца КК Партизан НИС и очигледно свесно изношење неистина, довео је до ситуације која само може да забрине све искрене љубитеље кошарке, у којој се утакмица број 2 плеј офа претворила у покушај линча, вређање свих који им нису по вољи, до физичког угрожавања безбедности малобројне делегације КК Црвена звезда мтс у дворани:

– „Одбор за дочек“ и вређање играча и делегације клуба још на паркингу приликом изласка из аутобуса;

– Гађање упаљачима тренера КК Црвена звезда мтс при уласку у дворану;

– Бацање бројних предмета на играче приликом њиховог представљања;

– Увредљиве песме на рачун играча, председника клуба и дегутантан транспарент;

– Бацање разних предмета на терен (упаљачи, кованице, пластичне флаше, кључеви, па и батерије…) укључујући и пиротехничка и експлозивна средства, приликом сваке одлуке судија која није била по вољи „ненасилним и неорганизованим симпатизерима“;

– Бацање топовског удара на терен 30 секунди по почетку другог полувремена;

– Бакљада која је прекинула утакмицу 5 минута;

– „Случајно“ позиционирање „љубитеља кошарке“ поред и иза клупе Црвене звезде и константно вређање играча Црвене звезде најпростијим увредама, укључујући и људе са Пресс и Пхото акредитацијама?

– Чекање у свлачионици и по ходницима дворане екипе и стручног штаба како би се несметано испразнила дворана од разних „фракција“ уз образложење „да није безбедно“?

Ово су само неки од примера „ненасилне комуникације“ и „спонтаног“ организовања симпатизера клуба који се врло вешто позиционирао међу својим навијачима и делу наше јавности као „жртва система и режима“ који се голорук и без новца и подршке, бори за некакву само њему знану правду и враћање „нечега што му је одузето“?

Лекцију из господства и манира смо видели у суботу увече, можда и очекивано, јер амбициозни појединац КК Партизан НИС није баш остављао такав утисак у претходном периоду. Верујемо да је председник САНУ у друштву унука у ВИП ЛОЖИ уживао у репертоару свега и свачега што је чуо и видео, а што представља сушту супротност онога за шта се он залаже – културну, цивилизовану Србију у којој је кошарка спорт, а не полигон за нечије иживљавање и испуњење амбиција. КК Црвена звезда мтс зато овом приликом поручује да неће бити колатерална штета лоших резултата једног фудбалског клуба и нечијих амбиција које се после „перформанса“ који смо видели 30.03.2019. године могу назвати само болесним, и као одскочна даска за нешто веће?

Нисмо исти, нити ћемо икада бити, и на ту чињеницу смо поносни од првог дана када су кошаркашку лопту завртели на Малом Калемегдану Небојша Поповић, Бора Станковић, Професор Александар Николић, Срђан Калембер и остали, који су писали историју Црвене звезде.

КК Црвена звезда мтс учиниће све да организује утакмицу број 3 у складу са највишим стандардима Евролиге, Еврокупа и АБА лиге које је организовала на десетине у претходним годинама, али водећи пажљиво рачуна о „реципроцитету“.

КК Црвена звезда мтс очекује пуну халу, јер је интересовање навијача и симпатизера црвено-белих за утакмицу број 3 – ОГРОМНО!

Зато позивамо све присталице црвено-беле боје да испуне халу Александар Николић у суботу до последњег места!

До Евролиге којом припадамо се може само преко АБА лиге!

КК Црвена звезда мтс

Повезане вести

11 comments

РСЦЗ - Војска преко Дрине апр 2, 2019 at 08:19

Браво, у центар! ЈСД Партизаи из ЗГ пада лагано у гротлу… 7.000 цигана у хали и још 10.000 испред … ГАЗИ ТО ЗВЕЗДО СВЕТИЊО – ПРАВАЦ ЕВРОЛИГА!

Reply
dejan апр 1, 2019 at 22:50

Ma, saopstenja su cista glupost….nego…da li ce u trecoj utakmici biti navijanja …ono…kao sto oni podrzavaju svoj KK….ili smo od kosarke odustali…

Reply
Veteran Sever апр 2, 2019 at 09:31

Izgleda da je tvrdo jezgro odustalo od svog košarkaškog kluba…Imaju preča posla: da podrže moskovski FK Spartak i slično…

Reply
Petar Pan апр 1, 2019 at 21:01

Veliki sam navijac Crvene Zvezde i moram da kazem da mi postaje naporno citati ovakva saopstenja! Izgubili smo dva puta od Partizana ove godine iako imamo jaci tim za klasu! U kupu uz ozbiljne sudijske greske ali svakako mislim da smo pored svih onih sudijskih odluka trebali da pobedimo 15 razlike! O poslednjoj utakmici da ne govorim Partizan je toliko lose odigrao zavrsnicu da smo morali da pobedimo! Generalno ne bi trebala pobeda protiv Partizana da se dovodi u pitanje! Tako da za nase lose partije i katastrofalne odluke trenera previse trazimo alibi! U Aba ligi jedino Buducnost moze da nam parira sa kvalitetom tima, medjutim oni su posebno lose uigrani i vodjeni da smo i protiv njih apsolutni favorit ako dodje do susreta sa njima! Pozdrav

Reply
josif апр 2, 2019 at 08:55

To sto smo izgubili a jaci smo to stoji!Ali to neznaci da netreba ukazati na njihove manire,neznaci da treba da pisaju po nama i konacno da napunimo hali i priredimo docek kao oni nama!Evo ja bih naprimer pustio par navijaca dole u tunelu da ih doceka ispred svlacionice,daih malo isprovociraju jer sa seljoberima tipa „posumljenog“Ostoje mora tako,toje jezik koji oni jedini razumeju.pozz

Reply
Petar Pan апр 3, 2019 at 15:41

Ma da, najbolje da napadnemo igrace ili slicno… Da se ne lazemo preterano i nasa strana ima svoje ispade. Pretpostavljam da se svi secamo scene kada su nasi navijaci ukrali pehar! Isto tako i mi vredjamo i Novicu i mnoge druge, o uvredama Vujosevicu ranije da i ne pricam! Ovo sada ispada da se ne sme vredjati samo Covic!? Decenijama unazad jedni drugima vredjamo sve zivo i sad je to odjednom problem! Voleo bih jednom da se desi da ne mudrujemo po medijima, ne kukamo, ne trazimo alibije, nego odemo im na noge i raznesemo ih 40 razlike i pored losih sudija i onda je kraj…

Reply
temaklasica апр 1, 2019 at 20:18

Kvazi elitisticka teza franjevackihI ideologa ,o posebnom soju avangardnih intelektualaca koji stoji naspram primitivne ciganske vecine,stvorila je gonilu teskih sociopata I psihopata,ciji je karakter sazdan na iracionalnoj mrznji prema nama I svemu crveno belom.Pritom na toj I takvoj mrznji nestaju sve ekonomske,kulturne,obrazovne,starosne razlike medju njima.To mora kod svih nas da proizvede posebnu motivaciju da im ne dozvolimo da tu svoju bolest rasire.Daj da ih dobijemo u subotu,mislim da se dugo nece oporaviti od tog poraza.

Reply
MILOS RANKOVIC апр 1, 2019 at 19:05

MENI STVARNO NIJE JASNA OVA DRZAVA,STA TREBA DA SE DESI DA BI NEKOG UHAPSILI,PA IMATE SLIKE LJUDI KOJI NOSE MAJCU,KOJI PEVAJU I NISTA,ZNACI OVA DRZAVA JE NULA,AJMO DA I MI BUDEMO TAKVI DA VIDIMO DOKLE CEMO,STO JE REKAO DUSAN CULI STE STA SU VAM PEVALI NJIHOVI IGRACI U SVLACIONICI,ALO BRE IZADJITE U SUBOTU I PREGAZITE TU BAGRU,TU OLOS,OD FUDBALA SMO IH ODUCILI,HOCEMO I U KOSARCI,ONI SU GMIZAVCI JEDNI,SAMO ZA KRAJ BOJIM SE DA JE OVO SVE NAMESTENO UNAPRED SVE,PRVO U PETAK DIREKTOR CEDEVITE DAJE IZJAVU SLEDECE SEZONE IGRACEMO SA NASIM IGRACIMA PODMLADICEMO EKIPU,I NEBI VALJALO DA IGRAMO EVRO LIGU TO BI NAM OTEZALO SVE,ZNACI buducnost PROLAZI,I ONDA KOD GOD PRODJE OD SRBA NEMA SANSE PROTIV NARKO DILERA,SUDIJA,DELEGATA,LJUDI milo djukanovic,KAD ULAZE PARE TU JE SVAKI DAN,KUPICE AKO TREBA CELU ABA LIGU DA BUDU PRVACI,TESKO DA MI MOZEMO NESTO,DRZAVA NEPOMAZE NAMA

Reply
dusan апр 1, 2019 at 18:32

dzaba su saopstenja. sta kukamo? iznenadili ste se sto nas mrze? izadji na teren i ZGAZI. igraj brzo, jako, rotiraj sve sto imas, juri ih svuda po terenu, tuci, pogadjaj bacanja, pogadjaj otvorene suteve. razigraj dobrica, simanica i davidovca. napadni. napadni. navijacka grupa ako sada ne dodje ne mora nikad.

Reply
Veteran Sever апр 2, 2019 at 09:18

Navijačka grupa? Jel to ona ekipa sa Severa koja bojkotuje sve klubove sa imenom Crvena Zvezda, osim fudbalske sekcije… Jel to oni koji svojim ponašanjem i ne-dolaženjem van fudbala propovedaju da SD Crvena Zvezda treba da se ugasi, i da postoji samo FK… ?

Reply
josif апр 2, 2019 at 09:39

Pa oni su brate profesionalni navijaci!Nema dnevnice nema podrske!

Reply

Leave a Comment