Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

СЛС: ОФК Бачка – Црвена звезда

Фудбалери Црвене звезде ће сутра од 17 часова против ОФК Бачке одиграти своју последњу утакмицу у гостима пред плеј-оф.

Домаћин ће на стадиону Славко Малетин Вава покушати да направи изненађење и дође до злата вредних бодова у борби за опстанак. ОФК Бачка се тренутно налази на 13. месту суперлигашке табеле, пред њима је играње у плеј ауту и сваки бод им је  злата вредан. У питању је изразито домаћинска екипа о чему говори и податак да су свих 6 досадашњих победа у првенству забележили на домаћем терену. У седам до сада одиграних утакмица у пролећном делу шампионата забележили су две победе, четири пораза и један реми. У првом сусрету ових ривала одиграном на стадиону „Рајко Митић“ Црвена звезда је славила 3:1 головима Павкова, Гобељића и Симића. Пред гостовање у Бачкој Паланци на опрез позива прошлосезонски дуел у којем је резултат био 2:2 а Црвена звезда једва извукла реми голом Боаћеа у самом финишу меча.

О ривалу је бираним речима говорио и тренер Црвене звезде Владан Милојевић на данашњој конференцији за штампу.

– Ривал је добар тим, са јасним амбицијама, са друге стране, гостовање Звезде је увек празник и додатни мотив. Искуство из претходне сезоне нам говори да неће бити лако у Бачкој Паланци. Противник је квалитетна и дисциплинована екипа, посебно добра на домаћем терену. Одлично функционишу као тим, предвођени Жарковићем, Радиновићем, Бјелошем, Зоговићем… Приступамо овој утакмици као и свакој претходној, са поштовањем ривала, али и уз највише амбиције – рекао је стратег црвено-белих.

Милојевић је са задовољством истакао да су сви играчи спремни за утакмицу 29. кола.

– Гобељић се опоравио од повреде и поново је у пуном тренажном процесу, али нећемо журити. Видећемо после тренинга за којих 18 играча ћемо се определити. У конкуренцији су и Стојковић и Иванић који су одиграли два дуела за репрезентацију Црне Горе.

Шампион Србије ће поделу бодова дочекати на првом месту, четврту годину заредом.

– Поредак је такав какав је. Раднички и ми смо у трци за титулу, али не желим да умањим ни шансе Чукаричког, Партизана и Младости. Првенство је непредвидиво, деле се бодови, а да је неко покушао да погоди поредак на почетку сезоне не верујем да би погодио. Победа у овој фази вреди практично бод и по, а током плеј-офа је у оптицају још 21 бод. Добро је што се играју плеј-оф и плеј-аут због броја дуела, али питање о подели бодова доноси дискусију. Дефинитивно је првопласирани једини тим који не профитира у овој ситуацији – рекао је Милојевић.

Навијаче Црвене звезде може да радује податак да су сви играчи здрави и спремни за сутрашњи дуел. На Владани Милојевићу је сада да изабере стартних 11 за дуел који је за црвено-беле веома битан јер ваља задржати постојећих седам бодова предности пред најближим пратиоцем, Радничким из Ниша.

– Супер лига Србије, 29. коло:
ОФК Бачка – Црвена звезда
Главни судија: ЧОЛОВИЋ Драган
Помоћне судије: ПЕТРОВИЋ Дејан, ПЕРАНОВИЋ Драган
Стадион: „Славко Малетин Вава“, Бачка Паланка
Датум: Среда, 3 април
Почетак: 17 часова
ТВ пренос: ТВ Аренаспорт 1

Повезане вести

1 comment

зизу апр 3, 2019 at 17:11

ЗААДРЖАТИ ПАВКОВА И БОАЋИЈА А ЈОВЕЉИЋА САМО АКО СТИГНЕ ВИШЕ ОД 10 МИЛИОНА ,А ПОКУШАТИ ДОВЕСТИ ПРИЈОВИЋА И ДВА БРЗА СТРАНА КРИЛА И ШТОПЕРА РЕПРЕЗЕНТАТИВЦА(СКАНДИНАВСКИ НИСУ ЛОШИ)

Reply

Leave a Comment