Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатДруги пишуНајновијеФудбал

Рекапитулација првог дела такмичења

Црвена звезда је на импресиван начин завршила први део првенства и поделу бодова дочекала као лидер уочи плеј-офа Суперлиге.

На путу до 84 бода, шампион Србије је остварио 27 победа и три ремија. Изабраници Владана Милојевића нису освојили цео плен само у вечитим дербијима и на гостовању Радничком из Ниша. Импресиван учинак од 93,3% освојених бодова додатно украшава 80 постигнутих голова захваљујући којима су црвено-бели најефикаснији тим у првенству.

Најзначајнији допиринос на путу до 80 погодака дао је Ел Фарду Бен који је 13 лопти послао у мреже ривала, а прате га Боаћи са 11 и Павков са 10 голова. Најубедљивију победу Звезда је забележила против Радника из Сурдулице (6:0), а више од три гола постизала је против Војводине (4:1 и 4:0), Земуна (4:0) и Пролетера (4:0).

У стрелце се уписао 21 играч, а једнако импресиван је и учинак шампиона Србије у дефанзиви јер је Црвена звезда тим са најмање примљених голова. Борјана и Поповића ривали су савладали укупно 16 пута. Поповић је чувао мрежу на осам сусрета и примио три гола, док је Борјан на 22 меча капитулирао 13 пута.

Управо Борјан је фудбалер са највише минута проведених на терену. Чувар мреже, забележио је 1946 минута, 220 више од Душана Јованчића, а прате их Филип Стојковић (1532), Срђан Бабић (1530) и Вељко Симић (1526). Занимљиво, иако је отишао током зимске паузе, Милош Дегенек је трећи играч по минутажи са 1736 минута.

Борјан, Јованчић и Симић су и играчи са највише одиграних утакмица (по 22), док су Дејан Јовељић и Горан Чаушић са по седам улазака са клупе били најчешћи џокери Владана Милојевића. Прилику да бар минут проведу на терену у црвено-белом дресу имала су 34 играча.

Колики значај за шампиона Србије има домаћи терен и подршка звездаша, најбоље осликава учинак на домаћем терену где је лидер Суперлиге освојио 43 од могућих 45 бодова уз гол разлику 44:6. На гостујућим теренима црвено-бели су освојили два бода мање уз 36 постигнутих и 10 примљених голова.

Кад се подвуче црта, Црвена звезда плеј-оф дочекује уз импресивне бројке и сјајних 30 кола после којих је заслужено на првом месту.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment