Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМоја Црвена звездаНајновије

Срећна Нова 2020. година

Поштовани Звездаши,

још једна црвено-бела година је за нама. Година на измаку, као и све претходне 74. звездашке године, била је прожета великом љубављу, успесима, трофејима, али и по неком сузом и неуспехом. Просто је тешко на једном месту у само неколико реченица побројати све успехе спортисткиња и спортиста нашег Спортског друштва.

Фудбалери Црвене звезде окитили су се 30. по реду шампионском титулом, а уз то су претходне јесени по други пут узастопно били учесници европске фудбалске елите и самим тим у Београд довели сам крем европског фудбала. Када већ помињемо главни темељ црвено-беле фамилије, не сме се зборавити и омладински погон нашег фудбалског клуба који је изборио пласман у нокаут фазу Омладинске Лиге шампиона и већ за два месеца у борби са молдавским Шерифом из Тираспоља бориће се за пласман међу 16 најбољих европских клубова.
Црвено-бели кошаркаши су након сезоне паузе вратили трофеј намењен најбољој регионалној екипи на Мали Калемегдан и тиме поново постали учесници евролигашког каравана, а титула у српском шампионату није ни довођена у питање. Кошаркашице су супериорно пригрлиле домаће трофеје, а за потпуни успех недостајало је само мало више искуства како би и регионално такмичење било у знаку црвено-белих боја.
Одбојкашице и одбојкаши стандардно су у самом врху српске одбојке, а момци су витрине нашег клуба обогатили трофејем намењеном победнику националног купа.
Шта рећи о рагбистима Црвене звезде? Где год да су се појавили, у којем год такмичењу да су учествовали, противници су терене напуштали погнутих глава. Готово да и највећи поборници овог спорта не могу да се присете када су последњи пут наши рагбисти морали да честитају противнику на спортском успеху. Уз њих, у овом по свим параметрима искључиво мушком спорту, почела је да израста генерација девојака која ће сигурно у наредном периоду исписати историју како црвено-белог рагби клуба, тако и женског рагбија у Србији.
У првој половини године на измаку ватерполисти Црвене звезде су учествовали у ЛЕН Лиги шампиона. Надметали су се и у регионалној А1 лиги у којој су успели чак и да остваре сензационалну победу на домаћем базену против једне од најбољих европских ватерполо колектива екипе дубровачког Југа. На жалост, црвено-бели делфини нису успели да се домогну домаћих трофеја, али свакако промене у клубу и долазак легенде Игора Милановића н место тренера, само може да доведе до закључка да се у клубу систематски ради и да ће и резултати ускоро уследити. За разлику од мушког колектива, наше ватерполисткиње су нас навикле на успехе и трофеје и то није изостало и у 2019. години.
Хокејаши нашег клуба супериорно су стигли до трофеја у словеначком ИХЛ шампионату, а и у домаћим оквирима нису имали конкуренцију.
Година на измаку остаће упамћена и по чињеници да је наш клуб постао трофејни и у још једном спорту. Чланови Црвене звезде е-спорт клуба донели су у Београд по први пут трофеј намењен Балканском шампиону.
Морамо се осврнути ипак и на један трофејни клуб нашег Спортског друштва који пролази кроз веома тешку ситуацију и који је током 2019. године пролазио кроз највеће изазове у својој историји. Рукометни клуб Црвена звезда у години на измаку пролазио је и пролази праву агонију. Током претходног шампионата црвено-бели су до последњег такмичарског кола стрепели за опстанак у елитном рангу српског рукомета, док су у актуелној сезони након првог дела шампионата приковани за дно табеле и на жалост излаз из постојећег стања се не назире. Остаје нада да ће већ почетком 2020. године клуб изнаћи начин да превазиђе кризу и крене у консолидацију.

…,

Тешко је у овом моменту и подсетити се свих успеха наших спортиста и барем само побројати медаље и трофеје које су освојили носећи грб Црвене звезде на грудима. Сви они и стонотенисерке, и фудбалерке, и стонотенисери, и бициклисти, и шахисти, и атлетичари, и џудисти, и рагбисти, и мачеваоци, и тенисери, и дизачи тегова,…, сви они морају знати да смо ми ту и да ћемо сваки њихов резултат, сваки њихов успех, али и по неки ретки неуспех испратити и за све ће места увек бити на нашем порталу.

У овој предпразничној атмосфери посебно морамо да се осврнемо на клуб који је током 2019. године конституисан, постао члан Спортског друштва Црвена звезда, а који већ проноси славу црвено-белих боја. КМФ Црвана звезда током лета формирала је група ентузијаста и заљубљеника у ове свете боје и само пар месеци касније овај клуб је на зимску паузу отишао као лидер српског прволигашког каравана и то са стопроцентним успехом. Самим тим већ сада је виђен као нови шампион Србије, па ће црвено-бела фамилија у 2020. години имати још једног учесника у европском елитном такмичењу.
Уз то мора се нагласити да је година на измаку донела коначно и задовољење неправде учињене пре готово седам и по деценија. Фудбалском клубу Црвена звезда званично од стране Фудбалског савеза Србије призната титула која је освојена на терену 1946. године у тадашњем шампионату НР Србије, а успешну годину наш фудбалски колектив је заокружио покретањем клупске телевизије. „Звезда ТВ“ је засијала на медијском небу и тиме се наш клуб уврстио у ред европских фудбалских великана и постао је први клуб у Србији који има своју клупску телевизију.

Нова година је право време и да се подсетимо на све оне велике људе, легенде нашег клуба, али и земље Србије који су нас напустили током 2019. Већ петог дана месеца јануара цео свет је био потрешен вешћу о смрти једног од најбољих фудбалера у историји ове игре, а сигурно највећег шмекера међу фудбалерима, Драгослава Шекуларца. Само дан касније са животне сцене сишла је и Пирошка Дрекслер Тиса некадашња истакнута чланица Мачевалачког клуба Црвена звезда.
У другој половини јануара напустила нас је легенда Атлетског клуба Црвена звезда и члан најбрже беле штафете Исмаил Маки Мачев, као и легенда хокејашког спорта и Хокејашког клуба Црвена звезда Љубомир Георгијевић.
Ватерполо клуб Црвена звезда и српски ватерполо спорт остали су без Милорада Коњевића, а 19. фебруара напустио нас је некадашњи атлетичар црвено-белих и касније кондициони тренер нашег фудбалског клуба Срећко Радишић.
Рукометни клуб Црвена звезда остао је крајем фебруара без председника Мирка Бутулије који је мучки убијен у својој канцеларији у просторијама АМСС-а, а у мају са животне сцене отишао је и Велибор Јовановић некадашњи истакнути члан УО КК Црвена звезда и председник комисије за женску кошарку.
Црвено-бели веслачки клуб опростио се 4. јуна од Драгане Пушоњић једне од најбољих веслачица у историји клуба и деветоструке шампионке Југославије, а у јуну месецу остали смо и без Вукице Митић легендарне Звездине кошаркашице и репрезентативке некадашње заједничке државе.
Борислав Бора Џаковић некадашњи тренер КК Црвена звезда преминуо је после дуге и тешке болести 29. јуна, а деветнаестог дана јула остали смо и без легендарног голмана нашег фудбалског клуба Драгомира Рацића.
Крајем августа месеца премино је и некадашњи члан Атлетског клуба Црвена звезда, еминентни сликар и члан САНУ-а Владимир Величковић.

Свим овим великим људима и овом приликом изражавамо велику захвалност за све што су учинили за наш клуб, нашу државу, уз још једно, НЕКА ВАМ ЈЕ ВЕЧНА СЛАВА И ХВАЛА.

За крај морамо се осврнути и на ваш и наш портал Моја Црвена звезда. Након више него турбулентне 2018. године, портал се у години на измаку и дефинитивно вратио својим изворним начелима. Великим радом и трудом на свим пољима повратили смо углед који су неодговорни појединци својим (не)радом укаљали и ни мало скромно можемо рећи да смо поново респектабилан фактор на звездашком небу. Током 2019. трудили смо се да испратимо све спортисткиње и спортисте нашег клуба. За нас нема „малих“ и „великих“ спортиста и спортова. Нама је само Црвена звезда важна и као што се добро зна „без длаке на језику“ увек саоптавамо оно што видимо, чујемо и мислимо. Баш из тих разлога неки неодговорни појединци су нас омаловажавали, вређали,…, али нека им је на част и образ, а ми ћемо увек бити ту само због Црвене звезде и једино због Црвене звезде.
Морамо се и сами похвалити, нова 2020. година биће и јубиларна за наш портал који ће у предстојећој години прославити пуних десет година обитавања у црвено-белој јавности.

Зато,…
драги Звездаши, драге спортисткиње, драги спортисти, цењени спортски радници и сви ви којима венама тече црвено-бела крв, портал „мојацрвеназвезда.нет“ жели вам СРЕЋНУ НОВУ 2020. годину и сигурни смо да ће нам и предстојећа бити богата трофејима, медаљама и успесима…

Повезане вести

2 comments

Hadži Dragan NBG јан 1, 2020 at 14:56

Svim Zvezdašima želim srećnu Novu, a našoj Zvezdi Ligu šampiona.

Reply
ĐOLE BARI 91 дец 31, 2019 at 23:40

BRAĆO ZVEZDAŠI ,SVIMA ŽELIM SREĆNU NOVU 2020. GODINU ,PUNO ZDRAVLJA, SREĆE, DA VAS ČUVA BOG I DA SE RADUJEMO SA NAŠOM ZVEZDOM DOK DIŠEMO…DOK TEČE KRV U NAMA TI ZVEZDO NISI SAMA,KRV TEEEEEČE MOOOJA CRVENO-BELIH BOJA. DOK SRCE KUCA U NAMA TI ZVEZDO NISI SAMA…

Reply

Leave a Comment