Moja Crvena Zvezda
КошаркаМлађе категорије

Звезда домаћин Евролигиног турнира

Квалификациони јуниорски турнир Евролиге коме ће домаћин бити Црвена звезда одржаће се у Београду од 24. до 26. фебруара. Утакмице ће се играти у три дворане – Баскет ленд, Баскет сити и ФМП у Железнику, а учествоваће осам екипа. У групи А такмичиће се Црвена звезда, Олимпија (Словенија), Алба (Немачка) и Мега Визура, док Б групу чине Партизан, ИНСЕП (Француска), Бамберг (Немачка) и Хемофарм.

Победник овог квалификационог турнира биће у прилици да се бори за титулу незваничног клупског првака Европе с обзиром да ће изборити учешће на Евролигином Фајнал-ејту за јуниоре који ће се ове године играти у Истанбулу.

Све структуре у клубу укључене су у организацију овако значајног турнира, а припреме за домаћинство одавно су почеле:

– Ово је пета година како организујемо овај турнир. Поносни смо што Евролига препознаје наше напоре у раду са млађим селекцијама и што нам већ пету годину поверава домаћинство. То је свакако привилегија, али и обавеза за све нас да и овог пута оправдамо очекивања. Велико нам је задовољство што ћемо поново бити у прилици да угостимо неке од најталентованијих играче Европе. На турнирима који смо организовали претходних година продефиловао је велики број перспективних играча који су се на врхунском нивоу доказали и у сениорској конкуренцији. Очекујем да ће овај турнир задовољити својим квалитетом, да ћемо привући велики број гледалаца, а да ћемо организацијом и домаћинством задовољити све учеснике и представнике Евролиге – рекао је директор Црвене звезде и први оперативац у организацији турнира Давор Ристовић.

Повезане вести

1 comment

Марко ЦЗБГ јан 24, 2012 at 22:36

Напред младићи борови, газите европске тимове!

Reply

Leave a Comment