Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Мркела: Подмлађујемо тим!

Црвена звезда ће у пролећном делу сезоне указати шансу млађим играчима из свог тима – Његошу Петровићу, Вељку Николићу, Николи Крстовићу, Страхињи Ераковићу и Жељку Гаврићу, истиче спортски директор нашег клуба Митар Мркела.

Најаве на гала вечери “Црвено-бело вече”, да ће Црвена звезда искористити значајну предност од 11 бодова над пратиоцем после првог дела Суперлиге да растерети играчки кадар и шансу укаже већем броју млађих играча из својих редова, спортски директор Митар Мркела почео је да спроводи у дело већ од старта нове 2020. године. После промене на клупи, где је Владана Милојевића наследио Дејан Станковић, очекује се и подмлађивање тима.

Желимо да отворимо простор за младе Звездине играче Петровића, Николића, Крстовића, Ераковића и Гаврића, зато очекујемо још неке одласке до краја прелазног рока. Следи нам велико подмлађивање тима. Сви поменути млади играчи су велика будућност Црвене звезде, листом су репрезентативци и перспектива. Сви они имају сениорско искуство и ми од њих много очекујемо, како овог пролећа тако и у будућности – истакао је Мркела.

Дејан Станковић, који ће извршити прозивку 10. јануара, у првом интервјуу наговестио је звездашима да ће много више изданака школе видете на терену, па ове Мркелине речи то и утемељују.

Његош Петровић (1999. годиште) је од квинтета младих играча имао највећу минутажу у овој сезони. Момак из Крупња (1999. годиште) стигао је летос из Рада као замена за Бранка Јовичића који је због повреде у мечу са Хелсинкијем колена морао на операцију. Ореол играча репрезентативног калибра на позицији задњег везног, Петровић је почео да показује од првог меча, а проблем са повредама Хозеа Кањаса и Душана Јованчића донели су му завидну минутажу. Одиграо је јесенас 18 мечева, 12 у Суперлиги (912 минута), чак пет у Лиги шампиона (312 минута) и један у квалификацијама против Јанг Бојса у Берну (5 минута). Један је од значајнијих играча у младој репрерзентацији Србије која покушава да избори једно од два прва места у групи и пласман на ЕП.

Вељко Николић (1999. годиште) је плејмејкер финог кова, највише наликује Марку Марину али је Звезда мало дуже чекала на једног од најперспекивнијих играча. Био је планиран да добије шансу и прошле сезоне, али су га омеле повреде, док је летос напустио припреме сениорског тима због операције киле. Дебитовао је против Мачве у осмини финала Купа Србије где је показао раскошан таленат, наступио је и против нишког Радничког, а на још пет мечева био је на клупи за резерве. Сигурно ће добити значајнију минутажу за коју ће морати да се избори на припремама, а очекује га и другио део квалификација за ЕП са младом селекцијом наше земље.

Никола Крстовић (2000. годиште) је робусни центарфор који је стигао пре годину дана из Зете где је био први стрелац лиге. Црногорски репрезентативац је током јесени добијао шансу само на шест утакмица (109 минута), јер је клуб имао тројицу искуснијих нападача Ричмонда Боаћија, Милана Павкова и Томанеа, али је добио похвале од водећих структура у клубу, јер је својевољно инсистирао да игра и за омладински тим. И њега очекује јако важан период доказивања новом тренеру и лепа прилика да већ на пролеће има далеко запаженију улогу у тиму.

Жељко Гаврић (2000. годиште) је сјајан крилни везни играч, изданак наше Омладинске школе. Имао је прилику већ да тренира са сениорским тимом, а ове сезоне бриљирао је у дресу развојног тима Графичара. На 20 мечева у Првој лиги Србије постигао је седам голова, забележивши још пет асистенција. Као капитен екипе исаказао је и лидерске способности и све то је резултовало одлуком спортског сектора и тренера Дејана Станковића да га прикључе првом тиму Звезде и да му се да прилика на Маракани. Имаће изузетну конкуренцију на крилним позицијама, али ће, као је најавио директор Мркела, неки играчи и отићи из клуба како би се отворило место млађима.

Страхиња Ераковић (2001. годиште) је још пре три године пројектован као будући стуб одбране, већ је био на припремама првог тима, показао завидан квалитет И смиреност за тако младог играча, али су и њега пореметиле повреде да већ сада не постане оно што сви очекују. Капитен омладинске рерпрезентатиције играо је одилично јесенас у дресу развојног тима Графичара, на 15 мечева постигао је два поготка и имао једну асистенцију у Првој лиги Србије. Добиће на припремама шансу да се наметне и покаже колико је стасао јесенас кроз тешке мечеве у ПЛС.

The post Мркела: Подмлађујемо тим! appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

krvavi zvezdas-DE јан 7, 2020 at 23:19

podmladjujete iz nuzde..deca nista ne kostaju a moze da se uzme neka para jer ceo tim da prodate ne vrede ni 5mil..a glodari jednog stopera od 18g prodaju za 10..ti si mrkela k. na bicikli

Reply

Leave a Comment