Moja Crvena Zvezda
Архива

Лазовић, од отписаног до лидера

Пре само годину дана Дарко Лазовић је био спреман да га српска фудбалска јавност архивира у фолдер „вечити таленти“ који је деценијама уназад препун имена младих играча којима су предвиђали светла европских стадиона, а на крају их провлачили кроз блато. Ипак, долазак Просинечког све је изменио за Звездино десно крило. За годину дана Лазовић је постао лидер екипе, човек одлуке, будућност, али пре свега и садашњост Звезде и српског фудбала.

– Истина је да је иза мене сјајних годину дана. Можда и нисам тога понајбоље свестан јер моја Звезда није доминирала и нисам могао да осетим тимски успех. Лично сам се издигао пре свега захваљујући шанси коју ми је указао Просинечки. Надам се да сам му се макар мало одужио играма у последњих годину дана. Ипак, тек треба да напредујем и да користим стечено искуство. Сазрео јесам и као човек и као играч, старији сам годину дана, али велики рад је преда мном и гледаћу да искористим сваки дан и сваки тренинг – јасан је Дарко Лазовић, играч који ће без дилеме бити лидер ове Звездине генерације.

Припреме на црногорском приморју теку својим током а после неколико похвала за Лазовића и остале на реде су дошле и критике од шефа струке после пораза од Зете.

Пораз као пораз није важан у припремном периоду, као што не треба гледати ни победе. Ипак, важно је да нисмо умели да одговоримо Зети која је у пријатељски меч ушла као да је за бодове. Ми смо то само посматрали и ту је грешка. Истина је да су услови за игру били смешни али то није ни најмање оправдање. Кад већ радимо добро на сваком тренингу онда треба и да на утакмицама дајемо максимум. Опуштања нема до маја месеца, сваки тренинг и свака утакмица су важни.

Лазовић истиче да ће пролеће за Звезду и њене првотимце почети од нуле.

– Знамо да је бодовна разлика огромна и баш зато не треба да се било чиме оптерећујемо. Најважније је да се не брукамо, ни себе ни клуб. Дакле, корак по корак, утакмица по утакмица. Куп је наравно другачији, али о свему томе касније, сада су припреме у првом плану. Стицање снаге, кондиције и уигравање.

Лазовић истиче да је Звезда у зимским појачањима добила играче који ће подићи квалитет њене игре.

– Ради се о добрим играчима. Већину знам из младе репрезентације. Сигуран сам да ће показати квалитет, само да наставе са добрим радом и уклапањем – каже Лазовић.

Повезане вести

5 comments

madness2233 јан 27, 2012 at 23:41

Asamoah da ostane,nije skup,ima brzinu,skok,pas jos zavrsnicu da ev. popravi i to je to.Ne smemo dopustiti da se ponovi slucaj Cleo ili Abu.I nemojte,nije toliko bitan poraz od Zete u prijateljskom mecu,koliko je bitna igra.Sutra protiv Leotara ocekujem bar vece zalaganje,trku,istrcavanje a da li ce biti 4-0 ili 1-1 ..ipak dolazi Zvezda jednom u godinu dana da ih “napunimo i izlomimo“ nije poenta.

Reply
Hehe јан 28, 2012 at 18:43

Idi igraj Pes 😉

Reply
dexa7 јан 27, 2012 at 12:34

“Истина је да су услови за игру били смешни али то није ни најмање оправдање“
Pa zasto onda idete u C.G. kada nijedan teren veze nema, nego vi sledece godine fino u Tursku

Reply
crni_redstar јан 27, 2012 at 11:58

bitno da nas ne brukate…gubite od zete koja je igrala sa 6 omladinaca! al dobro,u moje vreme zvezda se zavitlavala sa boranijom,a sad je boranija preslisava i to sa drugim timom!

Reply
dexa7 јан 27, 2012 at 12:36

Pa dobro i mi smo u drugom poluvremenu potpuno promjenili sastav, znaci od golmana do spica sve novi igraci.Nemojte da se puno uzbudjujete ipak su ovo samo pripreme.

Reply

Leave a Comment