Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаМлађе категоријеНајновијеФудбал

Ђорђевић: „Тимском игром до проласка у осмину финала“

Омладинци Црвене звезде ће у среду од 17 часова одмерити снаге са Шерифом, а победник из тог меча обезбедиће пласман у осмину финала Лиге шампиона за младе. Шеф стручног штаба наших бисера Славољуб Ђорђевић истиче спремност екипе пред меч са молдавским представником, а самоуверени су и нападачи Борисав Бурмаз и Илија Бабић.

Не треба толико да се оптерећујемо овом утакмицом. Као што сам рекао од првог сусрета у Лиги шампиона, приоритети клуба су развијање играча и освајање Омладинске лиге Србије. Најелитније јуниорско такмичење у Европи служи деци да виде где су у односу на највеће клубове са старог континента. Свака утакмица у Лиги шампиона је велико искуство за све нас. Прошли смо групу, сад се игра нокаут фаза и то на једну утакмицу, што је мало специфичан систем такмичења. Потрудићемо се да прођемо и верујем да то можемо.

Омладинци су се за овај меч припремали у Лињану. Ту су одиграли три пријатељска меча, али и пажљиво анализирали молдавског представника у Лиги шампиона за младе.

Упознати смо са њиховим врлинама и манама. Гледали смо им све утакмице у Лиги шампиона. Имају велики избор играча, физички су моћни, доминирају у Молдавији. Игра се само један меч у ком су домаћини, тако да морамо да их поштујемо, али Црвена звезда не сме никог да се плаши. Ми имамо проблем са фондом играча, штопери Лукић и Миликић неће моћи да играју због картона, Пантовић је прешао у Графичар, али не зависимо од појединаца. Ми смо колектив – подвлачи Ђорђевић.

Капитен и лидер екипе на терену је Борисав Бурмаз. Центарфор рођен 2001. године као један од најискуснијих у екипи и неко ко је и прошле године наступао у Омладинској Лиги шампиона тврди да за овакве утакмице не треба да постоји посебна мотивација.

Сви волимо да играмо овакве мечеве. Надам се да ће све проћи у најбољем реду, јер смо се заиста спремали за ово и пажљиво анализирали молдавску екипу. Не желим да фаворизујем било кога. Што се тиче нас, завршили смо припреме у сјајним условима и одмеравали смо снаге са сениорима. Такви мечеви у којима смо равноправни са сениорима нам много доносе на пољу самопоуздања – тврди Бурмаз.

Оптимиста пред меч са Шерифом је и Илија Бабић, нападач рођен у Шајкашу 2002. године.

Очекивања су највећа, као и увек када носите црвено-бели дрес. Тим је наша снага и сигуран сам да ћемо храбро ући у меч. Иза нас је припремни период у ком смо напорно радили и посебну пажњу усмеравали ка мечу против Шерифа. Познајемо их добро, играју повученије и на контре, а ми имамо спреман одговор на то – истиче Бабић.

Утакмица између Црвене звезде и Шерифа је на програму у среду 12. фебруара од 17 часова, а победник тог меча избориће пролаз у осмину финала. Жреб за ову рунду такмичења биће одржан 14. фебруара у Ниону у 14 часова, а победнике баража чекају најбољи из групне фазе; Ајакс (Холандија), Аталанта (Италија), Бајерн (Немачка), Бенфика (Португалија), Интер (Италија), Јувентус (Италија), Ливерпул (Енглеска) и Реал Мадрид (Шпанија). Уколико Црвена звезда прође, према пропозицијама, не може се састати једино са Бајерном, са којим је играла у групној фази. Мечеви осмине финала (игра се један сусрет) заказани су за 3. и 4. март.

The post Ђорђевић: Тимском игром до проласка у осмину финала appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

2 comments

Loooka феб 12, 2020 at 12:19

Ne trebaju se opterećivati ali ljudi, imam osjećaj da fali od nas malo više podrške i neke pozitivne euforije, mislim da ne shvatamo da su ovo zaista fantastični rezultati! Svaka čast omladincima na svemu do sad! I moram se nerado dotaći jedne misli a to je da su kojim slučajem omladinci onih žena u crnom napravili ovaj uspijeh, pa ne bi se moglo živjeti od njih danima, iskakali bi iz skoro svakog portala po 3 puta dnevno, a tek priče koliko miliona bi kao svaki njihov se cijenio i o najboljoj školi u Evropi… itekako je prisutan taj medijski mrak ali nažalost u njihovu korist, i moramo se boriti protiv toga kako god znamo. Zna li neko hoće li biti igdje normalan PRENOS utakmice?

Reply
Србин са Космета феб 12, 2020 at 19:11

Добили смо на пенале 4:2!
Има интересантних играча Бурмаз,Радуловић,голман Катић,центархалф…

Reply

Leave a Comment