Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуНајновијеФудбал

Канађани се огрешили о Борјана

Канадски спортски портал „TSN soccer“, саставио је листу од 10 најбољих тамошњих фудбалера у 2019. години. Прво место је очекивано заузео Алфонсо Дејвис из Бајерн Минхена, али се на листи, потпуно неочекивано није нашао Милан Борјан.

Голман Црвене звезде је стандардан репрезентативац Канаде, а у његову одбрану стао је новинар портала “Wakingthered”, Брејди Рајд.

– „Велико је изненађење што нема Борјана на листи. Са 49 наступа за Канаду је други на листи са највише одиграних утакмица, иза везисте Семјуела Пјета. Овај 32-годишњак је ушао у 2020. годину као неоспорни број један своје земље и био је првотимац на свих девет утакмица Канаде у 2019. години.

Црвена звезда је прва у Суперлиги Србије са 11 бодова више од другопласираног и изгубила је само једном у 26 кола, колико је одиграно пре пандемије коронавируса. Борјан је био стартер на 22 од 26 утакмица, као и свих 14 мечева Звезде у Лиги шампиона.

И поред импресивне радне биографије, Борјана је са списка истиснуо много млађи и неискуснији Максим Крепео, који је био на 10. позицији. Пред голманом Ванкувера су тек најбољи дани у каријери и могуће је да ће временом да претекне Борјана, међутим, за ову листу је то преурањено“ – написао је Брејди Рајд.

(извор/фото: maxbetsport.rs)

Повезане вести

Leave a Comment