Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЗвездине легендеНајновијеФудбал

Пижон: „Ја бих сада направио експеримент да се игра преко лета“

Легендарни фудбалер Црвене звезде, Владимир Петровић Пижон, изнео је своје мишљење по питању завршетка сезоне у Линглонг Суперлиги Србије.

Четврта звездина звезда нема дилему – поништавање првенства било би веома глупо.

– „Ако ћемо сагледавати у духу фер плеја, онда би требало наставити првенство, дакле од 27. кола Суперлиге. Друга варијанта је, као што су Белгијанци учинили, прогласити затечено стање – ту би Звезда била шампион. А поништавати првенства, то је глупост невиђена. Читам да се разматра и шта ће бити са Премијер лигом. Ливерпул је тамо, као и Звезда у Србији, доминантан на табели. Па шта то значи, пуј пике и не важи. То би била неправда и до таквог епилога не би смело да дође“, рекао је Пижон за „Блицспорт“.

Уколико шампионат буде ускоро настављен неће бити много времена за летњу паузу и то је према његовим речима веома добро.

– „Одлично! То је права ствар. Ја бих сад направио експеримент да се игра преко лета. Сматрам да је најздравије за фудбалера да сезона траје од пролећа до зиме. Ово је права прилика да се то спроведе у дело. Иначе, дају се играчима два одмора, и лети и зими. Шта ће им то? Енглези само мало лети не играју и – здраво. Зиму целу „пеглају“. То је права смерница.“

После паузе ће бити тешко играчима да се врате у праву форму.

– „Наравно, биће тешко да се уђе у форму, али увек је тешко, после сваке паузе. Ко је у ово време био паметан, могао је ово одлично да искористи вежбама код куће. Сећам се кад сам био повређен и нисам могао да тренирам, радио сам вежбе ударнички. Склекови, трбушњаци, леђа. Много ми је то користило. Оно што сам знао о фудбалу, то сам стекао рођењем, а снагу сам надоместио крвавим индивидулним радом. Фудбалери сад имају прилику да код куће набију снагу коју иначе не би могли“, закључио је Пижон.

Повезане вести

Leave a Comment