Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеТрансфериФудбал

Португалац напушта Маракану?

Тренер Црвене звезде Дејан Станковић од почетка сезоне муку мучи са нападачима. И поред чињенице да се у ростеру нашег клуба налазе четири нападача црвено-бели имају много проблема када је овај сегмент игре у питању. Ричмонд Боаћи и Милан Павков и даље су ван терена након повреда које вуку још из претходне сезоне, а није тајна да обојица имају дозволу да овог лета напусте стадион „Рајко Митић“. Млади Црногорац Никола Крстовић вратио се са позајмице из Графичара, добио је прилику да заигра, постигао и свој првенац у црвено-белом дресу, али на старту квалификација за Лигу шампиона није регистрован за ово такмичење. Португалац Антонио Мендеш Томане једини је од нападача који је имао прилику да на старту ове сезоне убеди тренера Станковића да заслужује позицију у стартној постави. Током последњег првенственог кола против суботичког Спартака уписао се након дуго времена у листу стрелаца, али свеопшти утисак о његовим наступима ипак није на жељеном нивоу.

Ипак, како јавља португалска „А Бола“ управо Томане би могао да буде први Звездин нападач који ће напустити редове српског шампиона. За услуге некадашњег младог репрезентативца Португала заинтересована је Боависта која је овог лета приступила комплетном реновирању играчког кадра. Треба напоменути да је Томане био члан млађих селекција Боависте, па би евентуални трансфер суштински значио повратак у клуб у којем је поникао.

Током досадашње професионалне каријере Томане је наступао за португалске клубове Виторију Гимараеш, Лимианос, Аруку и Тонделу. Током 2016. године носио је дрес немачког Дуизбурга и грчког Панетоликоса. Члан Црвене звезде постао је 2. јула 2019. године.

Да ли ће до трансфера и доћи остаје нам да видимо, али јасно је да у случају добре понуде наш клуб неће правити проблеме португалском нападачу да се врати у домовину.

Повезане вести

1 comment

krvavi zvezdas-DE авг 20, 2020 at 11:25

srećan put..kamo sreće da ode prmašaj veka..dečko nije za ozbiljan fudbal..vašarski igrač

Reply

Leave a Comment