Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Тошић најављује: „Играћу штопера“

Душко Тошић
Душко Тошић
Душко Тошић

Разговор Роберта Просинечког и Душка Тошића пре његовог повратка са позајмице из Бетиса ове зиме био је врло искрен и конкретан. Шеф струке нашег клуба јасно је предочио искусном дефанзивцу да од њега жели улогу централног левог дефанзивца или левог штопера. Улога коју је редитељ понудио је прихваћена и Тошићу сада остаје да што боље научи текст.

– Често сам у претходном периоду у Звезди лутао од штопера до бека, али сада је све јасно и пре почетка такмичења. Бићу штопер. Преостаје ми да се максимално концентришем, јер неће бити више офанзивне и дефанзивне игре, већ само дефанзиве. Одговара ми што се на припремама уигравам само на тој позицији јер ћу тако дочекати сезону спреман – објашњава Душко Тошић.

Не мали број стручњака, укључујући Просинечког, сматра да ће Тошић у будућности имати сјајну каријеру на месту штопера.

– Чуо сам та мишљења. Много њих ми је рекло да треба да се пребацим на нову позицију. У суштини немам ништа против, посебно јер кажу да каријера штопера дуже траје. Видећемо...

Тошић истиче да је нова, стара улога у Црвеној звезди посебно тешка кад се игра Суперлига.

– Само на утакмицама са Партизаном и Војводином Звездин штопер има посла 90 минута. На свим осталим мечевима Звезда је читав меч офанзивна и на противничкој половини. Зато треба пуно концентрације и рутине која се постиже уигравањем. Желим да будем тај који ће да носи одбрану црвено-белих, да је држим добро и да са те стране немамо проблема.

Србија је завејана, док је у Анталији 15 степени у плусу. Клима која ствара одличне услове за припреме, али Тошић ипак жали за завејаним Београдом.

Спортски гледано, овде је сјајно. Температура је 15, 16 степени, сунце сваки дан, одличан хотел, прави противници. На време смо побегли од снега. Ипак, жао ми је што нисам уз своје ћеркице које су месецима чекале снег да се грудвамо, санкамо и клизамо. Сад кад је пао ја нисам ту. То ми недостаје много – искрен је нови командант Звездине одбране, Душко Тошић.

Повезане вести

35 comments

delija MNE феб 6, 2012 at 22:47

E, stvarno ste poceli da me nervirate sa vasim komentarima tipa Robi ovo, Robi ono… Dosta vise! Sta je tu lose sto ce Toske biti na mjestu stopera?! Prosle godine je bio prinudjen da igra stopera, sve se desilo spontano, nije uigravan za to mjesto tako da nije mogao pokazati koliko vrijedi! Sad se uigrava na toj poziciji i imam potpuno povjerenje u njega i naseg trenera Prosineckog! A vi sto komentarisete, vi koji ste toliki poznavaoci fudbala, uvjericete se na proljece o cemu vam pricam, jer svako proljece na ZVEZDU mirise…! Pozdrav za vas, jes da ste me iznervirali ali vas VOLIM… Poz BRACO!!!

Reply
Nemanja Muslin феб 7, 2012 at 02:08

Volim i ja tebe,iako se ne slazem s tobom 😀

Reply
toto korenita феб 6, 2012 at 18:15

ajde sto robi zeza sebe i tebe,ali zasto zvezdu i nas.kakve on lutke gaji u vugla neznam,ali ocito da mnogo komplikuje situaciju.prvo je bio problem nedostatak kvaliteta kod igrackog kadra,sada kada imamo i kvalitet i kvantitet opet problem,robi rodjace i mi svi bi mogli biti treneri barselone sa igracima koje imaju,ali zvezdu mora da vodi znalac i lisac,kod tebe to do sada nisam primetio.jednostavno tosic je bek,i samo to moze da odigra kako treba.nikako mi se ne dopadaju neka resenja koja robi forsira,ali ajde da vidimo jos ovu polu sezonu.

Reply
Dragan Kg феб 6, 2012 at 17:54

Ovaj nazovi trener je definitivno zalutao na nasu klupu!!!

Reply
Miki Delija феб 6, 2012 at 17:08

Nazalost,jos jedna u nizu gresaka gospodina Roberta Prosineckog…posto je pokazao da nema autoritet i stav(u slucaju Adija-2 puta,Vilotica-2 puta,Kaludjerovica,Kadua,Milovanovica) da nema trenersko znanje….10 bodova manje od groblja u ovoj nasoj jadnoj ligi…pokazao je i da ne radi planski…Na mesto levog beka je doveo Mladenovica a bio je tu i Petkovic pa sada kada se vratio Tosic njega mora da stavlja na mesto stopera cisto da bi igrao jer je Mladenovic vec zacementirao mesto na levom beku.Svi znamo kako je Tosic igrao prosle sezone na mestu stopera(katastrofalno) dok za njegovu igru na bekovskoj poziciji imam samo reci hvale…Sada imamo situaciju da nam u prvoj postavi moraju igrati Dimitrijevic i Kadu zato sto tako taze njihovi menadzeri,da Toske igra stopera uzimajuci mesto na prirodnoj poziciji Cosicu,Mihajlovicu,Krneti pa u krajnjoj liniji i Mijailovicu koji se pokazao korisno na toj poziciji…..Branice nam Bajkovic koji pored toga sto brani nemoguce prima golove iz bezazlenih situacija,ne istrcava sa linije….Igrace nam Vesovic….DOSTA VISE IMPROVIZACIJA….Zvezda vise ne moze da ceka,DELIJE su gladne trofeja!!!!!!!!!

Reply
dr феб 6, 2012 at 22:34

Samo Slavoljub Muslin i nista drugo,on je spas za zvezdu. Poceli smo da licimo na cirkus sa Prosincekim. Moram da priznam da sam verovao u cudo,ali sada mi je sve jasno. Ne samo sada zbog Tosica,nego vec pola godine je meni sve jasno.

http://www.youtube.com/watch?v=Meipmr0yvxE

Reply
Miki Delija феб 6, 2012 at 16:57

Tosicu,ti da igras stopera to ti je isto kao da tvoja zena radi u ciglani(mada ni ovo cime se bavi ne radi dobro) :))

Reply
Djape феб 6, 2012 at 16:02

O ne.. Jako lose.. Ajde bre Roberte dosta vise improvizacija!! Stavi Tosketa na levog beka i da peglamo!

Reply
goran феб 6, 2012 at 15:29

ovo je notorna glupost………covek je ceo zivot igrao levog beka,i to veoma dobro, da bi sada prosinecki dosao na ideju da ga prebaci na mesu stopera….kakav potez madjionicara robija…….strasno………..pa koji djavo je doveden maksimovic,i koji sampion ce mu igrati na mestu levog beka….onaj nesposobni petkovic mozda………..ovaj robi je kobajgi trener,i to se vidi i iz aviona….nije mi jasno ko ga dovede u zvezdu………i zasto???

Reply
Nemanja Muslin феб 6, 2012 at 15:08

Ovoj ekipi treba TRENER !

Reply
Marko феб 6, 2012 at 14:55

Aman bre da li su normalni, pa zar nista nisu naucili iz prethodne polusezone?Zar nama mozak radi samo nedelju dana nakon katastrofalnih poraza i posle opet zaboravimo sve!?TOSIC NIJE BEK ZA ZVEZDU!I za poziciju levog beka mi je sumnjiv ali u sredinu NIKAKO!Kadu, Vilotic, Kaludjerovic, ova gomila sto je otisla, Tosic, Petkovic su sve igraci koji treba da odu da bi mladji mogli da igraju i da pravimo tim!Ej breeee zasto opet korak unazad, ne mogu vise da gledam kako pravimo iste greske po milioniti put!

Reply
bazinga феб 6, 2012 at 18:43

ajde molim te robi prodaj dimitrijevica moolim tee i onog mikica i borhu

evo tim sto bi voleo mada nisam ja trener nas robi odlucuje 😀

Kirovski

pauljevic maksimovic mihajlovic mladenovic

milivojevic mijailovic perovic

lazovic asamoa milunovic (ili miric)

Reply
Zvezdomanija(f.Haker) феб 6, 2012 at 13:28

Ma poludecu vise od improvizacija u Zvezdi!Kod nas je sve moguce,i moguce je nemoguce a i nemoguce je moguce!Stvarno se pitam da li se,kao sto kazete,ovaj Robi drogira?Pa da li on vidi kako je pao gol protiv Ziline????Ko je pogledao mali isecak sa meca video je da je Tosicu lopta ubacena iza ledja gde mu je uleteo onaj igrac,posao u desno i dao gol iz ne lake pozicije!!!Tosic se tu ocajno postavio.To mozda nece biti slucaj sa slabijim protivncima koji ne umeju da naprave 3 akcije po utakmici ali protiv franjevaca,Vose,Radnickog,Spartaka i Slobode na pr. moze nas kostati dosta bodova,kao sto nas je i kostalo u duelima sa tim ekipama.Ne mogu da verujem da se neko cudi i pita gde je Tosic kiksao protiv franjevaca?Kiksao je u odlucujucem derbiju kada se onaj saban tejgo pored zivog Tosica i Mikica okrenuo i dao gol a da oni nisu pokusali ni da se bace da ga izblokiraju,pogotovo Tosic.Pogledajte opet pa procenite.A i covek je jedan od glavnih krivaca sto je sada ovolika razlika jer nas je ostavio na Relji amateru i nespremnom Petku,a sada kada nema gde bi i stopera da igra.Ma daj bre!!!!

Reply
veliki pravi Zvezdas феб 6, 2012 at 13:10

Samo pametno obavljaj novu ulogu Tosicu od tebe se ocekuje da drzis cvrsto odbranu Crvene Zvezde

Reply
Razmisljam феб 6, 2012 at 12:21

Prosinecki ili je hrabar ili je lud , mnogo odgovornosti preuzima na sebe , pored 4 stopera ti stavljas Tosica , postojale su mogucnosti da se vrati neki iskusan igrac a mi idemo u polu sezonu i sledecu sezonu sa klincima od max 23 godine … da smo mi uzeli 5 titula za redom pa da razumem ali ovako… ne znam koliko je sve ovo pametno .

Reply
CzvBoys феб 6, 2012 at 12:21

A šta mislite da malo ostavimo na miru Robija i igrače , pa ljudi moji mi ništa ne možemo promeniti što se toga tiče! Uostalom, Robi je ovim potezom preuzeo rizik na sebe i on snosi posledice… valjda zna čovek šta radi i ja mu verujem! Tošić je dobar fudbaler i ja se nadam da će ovo biti pogodak, ukoliko se to ne desi nije Toške jedini igrač koji može pokrivati tu poziciju, ima tu još dobrih fudbalera(Mihajlović,Krneta) tako da oladite malo!

Reply
Sabre феб 6, 2012 at 15:01

Sto volim vas vecne optimiste.. nema sta da se misli.. covek nema 17 godina nego je vec ODAVNO -debelo- zagazio u fudbalske godine. Ko je jos cuo da igrac koji je blize 30-oj nego 20-oj naglo menja poziciju? A da ne pricam sto je vise puta dokazano da je Tosic sasvim solidan ofanzivni, i NIKAKAV defanzivni igrac. A tu je i cinjenica da imamo 2 vrhunska i jednog sasvim solidnog stopera (ovo pricam, ako/kada ode cosic). A cak i da nemamo.. kakav je to prelazni rok u kome se dovodi 10 veznih igraca (preterujem, ali kapirate) a za stopera se planira covek koji to uopste nije, ali ce sad, casom, da nauci?

Iskreno, znate sta.. meni je drago.. kada budemo ispusili ove sezone i u kupu (a u prvenstvu smo vec realno prezaljeni) Prosinecki ce konacno dobiti sut kartu, pa neko ko zna sta radi moze da dodje na njegovo mesto – baza mladih talentovanih igraca je napravljena, sada jos samo trener koji se ne lozi na gvardiolu i milina!

Reply
DSDS феб 6, 2012 at 11:56

Велики минус стручном штабу… Разумем да су Крнета и Максимовић млади , да Ћосић иде , да је Младеновић одличан на беку…
Али Тошић ће бити рупа на штоперу.. Најбоље моменте у каријери је приказивао по боку , било да се радило о Сошоу , Вердеру…
Директни је кривац за голове у два дербија на којим је био штопер…
Мислио сам да га уиграва за ротације у тиму , убеђивао сам људе овде , али видим да сам погрешио.

Reply
micho9 феб 6, 2012 at 12:28

Navedi mi majke ti za koje je golove Tošić direktni krivac u derbiju. A što se tiče igre na poziciji štoper on je to prinudno igrao u mladoj reprezentaciji kad smo bili drugi na EP. Mislim da je čak bolji na poziciji štopera, jer ima odličnu skok igru, a i brzinu koja je neophodna u Robijevom sistemu igre.

Reply
DSDS феб 6, 2012 at 14:13

Погледај овај снимак од @1:20

http://www.youtube.com/watch?v=8e3aeJGvnqA&feature

Tошић је на овом дербију играо на позицији штопера са Ћосићем , који је замењен на полувремену Адијем.

Reply
DSDS феб 6, 2012 at 14:49

Ево и цитат:
„Играли смо добро, док нисмо почели од позади да грешимо…
Рецимо , Тошић је погрешио данас…једно 75 лопти, дао све њима… “
То је један у низу мечева на којим је био катастрофалан на штоперу..
Млада репрезентација је нешто друго. Он је од тада сазрео као играч и афирмисао се као БЕК .. Због жене која га је брукала , по таблоидима и дневној штампи, избачен је из Вердера…Био нам је најбољи играч, кад је био на беку…

Reply
Jovan Kontić V.B. феб 6, 2012 at 11:54

Mnogo potcenjujete Tošića…valjda Robi zna šta radi, ja mislim da ne sme da rizikuje da mu štoperi budu Maksimović i Mihajlović zbog brzine…a loše je to što sudite o Tošiću na osnovu toga što je omašio penal jer niste gledali ni jedan meč na ovim pripremama…

Reply
kole феб 6, 2012 at 11:50

Ovakva prekomandovanja bekova se desavaju cesto u fudbalu. Maldini,Pujol,ivanovic,Dragutinovic… Tosic je dobar levi bek,i po meni nije lose igrao stopera,jos ako se dodatno uvezba na pripremama bice to dobar stoper. On je skup igrac,sigurno ima trenutno jednu od najvecih plata u klubu i logicno je da se gura kako bi se prodao,nece sedeti na klupi pa onda da ga tesko prodamo negde ispod cene.

Reply
Ariljac феб 6, 2012 at 11:48

Da bi Tosic manje kiksirao mora da se uigra,nemozemo ocekivati da igra bez kiksa jer dosad nije ni igrao stopera nego beka…Pricekajmo da vidimo kako ce ovo ispasti…

Reply
SHERIFF феб 6, 2012 at 11:36

Daj Boze da nam Tosic i njegova pozicija bude najveci problem u ekipi,on je iskusan defanzivac,najkvalitetniji igrac u ekipi trenutno i bez problema moze da igra i stopera,mnogo ga potcenjujete…Mene vise brine sam spic,Asamoa se tek ponegde stidljivo spominje,Kasalica ce morati da zadrzi isti nivo igre ili da ga poveca da bi bio pojacanje,ovi klinci Ozegovic,Milunovic MOZDA eksplodiraju,za mene je napad velika nepoznanica,pomalo strepim,ali se nadam najboljem…Napred Zvezdo,samo napred!!!

Reply
Igor феб 6, 2012 at 11:42

Tosic nije iskusan stoper, vec obicna kiksara. To sto je dobar bek, neznaci da je dobar stoper. Uostalom, videlo se na par utakmica kada je igrao stopera.

Reply
SHERIFF феб 6, 2012 at 11:49

Najlakse je nekog uzeti na zub i pljuvati ga iz dana u dan,samo sam rekao da manje brinem za Tosica i njegovu poziciju,nego za ostale u timu,vreme ce pokazati da sam bio u pravu…Kvalitetan je izgurace to kako treba…

Reply
Zdravko феб 6, 2012 at 11:51

sta je sa Robijem jel se drogira

Reply
stefycz феб 6, 2012 at 11:28

ma to Robi nam napravio mošu!Max-MiX(Maksimovic-Mihajlovic)!levo tosic i mladenovic,a petkovic zna da igra i desnog beka!

Reply
Hahaha феб 6, 2012 at 11:33

Ne lupaj,kao kad bi neko rekao Gvardiola napravio mosu cuva mesto napadaca za Nejmara,a Mesi moze da igra i zadnjeg veznog…

Reply
Mile феб 6, 2012 at 12:58

Ne moras sve shvatati ozbiljno

Reply
Nebojsa феб 6, 2012 at 11:22

Jbg…

Reply
Zvezda феб 6, 2012 at 11:26

Pa on ce verovatno otici na leto,a ja bih onda stavio uz Maksimovica Mihajlovica a na klupi od stopera bi bili Krneta i prekomandovao bih Spajica.

Reply
Igor феб 6, 2012 at 11:14

Tosic je bek, i to odlican bek, a ne stoper. Puno je kiksirao na mestu stopera, za to malo vremena sto je igrao. Tesko nama ako ce nam stub odbrane biti Tosic.

Reply
delija86 феб 6, 2012 at 11:22

KAKVA GRESKA JBT

Reply

Leave a Comment