Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

У сусрет противнику – Напредак

Изабраници Дејана Станковића сутра од 18 часова одиграће утакмицу 10. кола Суперлиге Србије против крушевачког Напретка. Дуел против “Чарапана” биће 58. у историји.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Црвена звезда и Напредак су до сада одиграли 57 утакмица у којима је наш тим славио 39 пута, 14 ремија је било нерешено, а само четири пута је крушевачки суперлигаш изашао као победник. Укупна гол разлика износи 129:46 у корист Црвене звезде. У претходних пет утакмица против Напретка забележили смо пет победа без примљеног гола.

Са друге стране на нашем стадиону у 21. веку нисмо изгубили од екипе Напретка. Одиграли смо укупно 13 утакмица, 11 смо победили, а два пута одиграли нерешено. Прва утакмица између Звезде и Напретка одиграна је у Крушевцу 21.11.1948. године, у којој је наша екипа победила резултатом 4:1. Претходни дуел са “Чарапанима” одиграли смо 14. марта прошле сезоне, када је тим Дејана Станковића головима Жељка Гаврића, Антонио Томанеа и Мирка Иванића победио Напредак резултатом 3:0.

БУДИ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Директан пренос утакмице против Напретка можете пратити на каналу Аренаспорт 1 са почетком у 18 часова. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу из минута у минут, као и на званично Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвено-бели су успели да забележе резултат за понос. Наиме, у 13 мечева колико су до сада одиграли, изабраници Дејана Станковића забележили су 12 победа уз гол разлику 40:5 у корист нашег тима. Такође, наш тим вреба десету победу у првенству. Екипа Напретка је ове сезоне почела веома лоше. Налазе се на претпоследњем месту са само пет освојених бодова. До сад су остварили само једну победу, два ремија и шест пораза.

РЕЧ НЕБОЈШЕ МИЛОШЕВИЋА

Ако погледамо чињенице које су овог тренутка актуелне, то је да имамо девет победа у првенству из толико мечева, да имамо гол разлику 31:3 и да идемо по зацртаном плану. У међувремену, иза нас је успешно савладан Арарат, играмо Лигу Европе и као клуб успели смо да четврту годину у низу, обезбедимо континуитет учешћа у континенталним такмичењима и то нас радује. Први у низу наредних изазова је Напредак, а првенство нам је у фокусу, јер је управо оно неопходно да и наредне године можемо да се такмичимо у Европи. Немамо времена за тапкање у месту, а Напредак је противник који заслужује респект. Имају реноме, али на њихову жалост, резултати им нису у складу са квалитетом тима. Налазе се у транзиционом периоду, појачали су се доласком Милуновића, имају доброг тренера, али ми желимо да останемо у победничкој серији. Хоћемо да и сутра потврдимо нашу доминантност. Што се здравственог билтена тиче, сви играчи су здрави, а после тренинга ће се дефинисати одређена кадровска питања. Биће промена у саставу, јер имамо доста играча, који нису играли на претходном мечу, а на основу свега заслужују минутажу – рекао је помоћни тренер Небојша Милошевић.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

На голу се налази млади голман рођен 2002. године Јорданов. Такође, у одбрани су искусни Никола Лековић, Милош Миловановић и Милан Спремо. У везном реду, поред искуних Шарца и Коцића, ту је и млади Стевић. Такође на средини терена налази се једно добро познато име – Лука Милуновић, бивши фудбалер Црвене звезде. Такође, у нападу је и Марко Мркић, као и искусни Саво Павићевић.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар меча Црвена звезда – Напредак биће Срђан Јовановић из Београда. Помагаће му Урош Стојковић и Милан Михајловић

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ:

Петак, 2. октобар:

Раднички Ниш – Младост 1:1

Субота, 3. октобар:

Бачка – Јавор од 16 часова;
Мачва – Вождовац од 16 часова;
Нови Пазар – Војводина од 16 часова;
Спартак – Чукарички од 16 часова;
Металац – Партизан од 18 часова.

Недеља, 4. октобар:

Пролетер – ТСЦ од 16 часова;
Рад – Инђија од 16 часова;
Златибор – Радник од 16 часова.

The post У сусрет противнику – Напредак appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Delije Sever Ns окт 4, 2020 at 14:46

Svi ispod 5 komada nismo zadovoljni.Razbijte ih pa na miru da se odmori i pripremimo za bitke koje nas čekaju.0

Reply

Leave a Comment