Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Жалгирис комплетан долази у Београд

Након тријумфа над шампионом Шпаније екипом ТД Системс Басконије у оквиру 2. кола Евролиге, кошаркаши Црвене звезде и у наредној рунди елитног ранга европске клупске кошарке биће домаћини. У Београд стиже најбоља литванска екипа Жалгириса из Каунаса.

Литванци су на старту овосезонског такмичења остварили два тријумфа и то оба на гостовањима. Прво су савладали Олимпијакос у Пиреју резултатом 68:67, да би пре пар дана славили и против руског Химкија 84:70. Интересантно је напоменути да ће екипи из Каунаса гостовање у Београду бити треће узастопно гостовање на старту нове евролигашке сезоне, а какве су информације стизале из Каунаса предпостављало се да ће „зелени“ пут Београда кренути ослабљени. Наиме, француски интернационалац Жофри Ловерњ имао је у среду позитиван налаз на тесту на вирус COVID-19, да би поновљена тестирања у петак и суботу показала негативан резултат. Самим тим некадашњи кошаркаш Партизана наћиће се у експедицији Жалгириса која долази у Београд на мегдан екипи тренера Саше Обрадовића.

Дуел у којем се сви у нашем клубу надају другом овосезонском евролигашком тријумфу на програму је у уторак 13. октобра са почетком од 19 часова.

Повезане вести

Leave a Comment