Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Звезда у Минхену

У оквиру седмог кола Евролиге кошаркаши Црвене звезде гостују екипи Бајерна из Минхена.

Кошаркашка секција немачког фудбалског гиганта је уочи сезоне направила одрећене промене у ростеру али и на клупи коју је преузео наш стари знанац Андреа Тринкијери. Нови играчи су Малколм Томас (Фенербахче), Вејд Болдвин (Олимпијакос), Џејлен Рејнолдс (Макаби), Џахуан Џонсон (Бахчешехир), Ник Вејлер Баб (Лудвисбург), Робин Амаизе (Олденбург)и Дијего Флакадори (Тренто). Овогодишњу Евролигу немачка екипа је започела неочекивано добро и са скором од четири победе и два пораза тренутно заузима треће место на табели. У прошлом колу су изгубили од Реала у Мадриду резулататом 100:72. Тих 100 примљених поена може да завара пошто је то убедљиво највећи број поена који су примили ове сезоне. Након шест кола просечно примају 79 поена што је тек незнатно више од 78,4 поена на којима Звездина дефанзива држи своје противнике.

Као водеће нападачке опције Бајерна профилисали су се Лучић (15,5), Болдвин (14,5) и Рејнолдс (13,7 поена по мечу). Рејнолдс је уједно и најбољи скакач екипе са 6,7 скокова по мечу а прати га Лучић са 4,8. Поред поентерског Балдвин даје допринос  и у дефанзиви где је са 2,2 украдене лопте у просеку тренутно лидер евролигашког такмичења. У складу са визијом свог тренера покушавају да играју брзо и користе сваку прилику за транзицију. Екипа су која узима највише шутева за два поена у целом такмичењу (41,5 покушаја по мечу) уз успешност од 52,61%. Сходно томе су екипа која најмање шутира за три (20,83 покушаја по мечу) уз успешност од 34,4%.

Да би дошла до победе Звезда пре свега мора да исконтролише офанзивни скок Бајерна. Број изгубљених лопти се мора свести на најмању могућу меру јер свака грешка доводи до лаких поена противника. Најлошија ставка досадашње евролигашке кампање кад је наша екипа у питању је шут за два поена где су црвено – бели са процентом од 36,28% тренутно најлошији тим такмичења. Нема сумње да је највећи разлог оваквог процента мали број поена које постижу високи играчи Звезде у самом рекету па остаје да видимо да ли ће долазак Џонија О’Брајанта донети неки бољитак у том смеру. Црвена звезда и Бајерн су се до сада у оквиру Евролиге састали три пута и у сваком од тих мечева црвено – бели су славили. Последњи сусрет одигран је 2 јануара ове године и црвено бели су га добили убедљиво резултатом 93:63. Због прекида Евролиге услед пандемије вируса Ковид 19 узвратни меч у Минхену није одигран. Током новембра наши кошаркаши ће одиграти чак 10 мечева, 6 у Евролиги (од тога 4 у гостима) и 4 у АБА лиги (са тим да је Крка већ архивирана) па би победа у Минхену била значајна и као велики психолошки подстрек екипи пред искушења која следе.

7. коло Евролиге: Бајерн – Црвена звезда мтс

Термин: Петак, 06.11.2020.

Почетак: 20:30 часова

Дворана: Ауди Дом, Минхен

Судије: Борис Рижик, Емилио Перез, Томаш Травицки

Повезане вести

11 comments

krvavi zvezdas-DE нов 7, 2020 at 01:55

DA SE IGRALO U ARENI KOD NAS JA MISLIM DA BI NAVIJAČI POLOMILI BRAYANTA I LOYDA..JA TAKVO PONIZENJE KLUBA NISAM DOZIVEO..BRAJANT OD 30 LOPTI NIJE DODAO NI JEDNU..ALI NI JEDNU..LJUDI O ČEMU SE OVDE RADI..JA SAM ŠOKIRAN

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 7, 2020 at 01:52

OBRADOVIC JEDINI KRIVAC..OVO JE SPRDNJA KAKO IZGLEDA..BRAYANT VIČE NA NJEGA KAD GA ZAMENIO A ON NI DA PISNE..NEMA NISTA OD OVE EKIPE JEL OVO JE I.DIOTIZAM OD KOSARKE

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 7, 2020 at 01:50

OVO JE SILOVANJE KOŠARKE

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 7, 2020 at 01:49

BRAYANT I LOYD BITANGE..OVO NISAM DOZIVEO ZA 54G OVAKVO IZIVLJAVANJE I NEPOSTOVANJE KLUBA

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 7, 2020 at 01:49

NAPALILI SMO SE U ABA PROTIV SIROTANA DA SMO TIM..ALI MI SMO KANTA

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 7, 2020 at 01:48

ZABLUDA..OVO JE EKIPA NESPOSOBNA

Reply
Veteran Sever нов 7, 2020 at 00:47

Tragedija od igre i pristupa! Sramota koliko neodgovornosti, neprofesionalizma. Brajan šutira kao da je suvlasnik kluba. Kad god mu padne na pamet, onako nekontrolisano, kao neki psihopata!!! Hol je igrač za Evrokup, njegova pojava u ekipi ne znači ništa.Zasto smo doveli Ročestija? Da 38 minuta drema na klupi? Kuz bivši igrač, 5 utakmica ne moze koš dati. Kuridza i Volden se bore i svaka čast! Sale kasni sa izmenama, čudna mu je rotacija, Dobrića vadi posle jednog promašenog šuta, a Brajant ima slobodu i divlja kao da je Kobi Brajant, a ne Dzoni. Sa 8 stranaca ne mozemo dati 60 poena. Kriminalno!

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 7, 2020 at 00:22

kad pobedimo admin odmah tekst i naslov pola metra kad nas ponize nema ga ziv

Reply
Tijano нов 7, 2020 at 00:51

Jel su Brajant i Lojd zvanično privatizovali i kupili klub? Mislim… tako se ponašaju, pa verovatno kupili klub…

Reply
dusan нов 6, 2020 at 22:33

ovo sto zvezda igra je katastrofa. ne znam da li se vezbaju neke napadacke akcije, ali igra je ko uhvati loptu on jurca na kos. lojd je izgleda ozbiljan promasaj, hol takodje, nedopustivo je da o’brajent gubi ovako lopte. bez domacih igraca sa ozbiljnijom rolom mozemo da se slikamo. obradovicu, sta je ovo?

Reply
Dragan нов 7, 2020 at 00:27

Saša, brate ovo veze sa zivotom nema! Da li je moguće da smo totalno omasili sa selekcijom? Ovo je skupina revolveraša koji igraju neodgovornu i divlju košarku. Ne poštuju loptu, tim, saigrače…Quo vadis, Saša?

Reply

Leave a Comment