Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Осми пораз у девет евролигашких мечева. Да ли је време…?

Кошаркаши Црвене звезде мтс у оквиру 14. кола Евролиге у дворани „Александар Николић“ дочекали су екипу берлинске Албе. Црвено-бели су били знатно бољи противник током 40 минута игре, али несхватљивим падом у последњој деоници сусрета дозволили су гостима да стигну до изједначења, а самим тим и до продужетка.

У додатних пет минута потпуни распад игре црвено-белих који су у овом периоду подсетили на нека своја неславна издања у претходном делу сезоне. Шут је стао, одбрана није постојала, дефанзивног скока и грађења рекета нигде није било, у нападу се све сводило на индивидуалне покушаје из неизграђених акција и бодови који су морали бити освојени отишли су пут Берлина, а Црвена звезда (читај: Саша Обрадовић) остварила је осми пораз у последњих девет евролигашких мечева.

Црвена звезда мтс : Алба Берлин 84:90 (16:15, 21:19, 20:14, 19:28, 8:14)

Ако се за неке претходне поразе можда и налазила одређена оправданост, након дешавања виђених вечерас на паркету београдског храма кошарке постало је потпуно јасно да се неке ствари сада и одмах из корена морају мењати, како би се спасло шта се спасти може. Евидентно је да у игри нашег тима много тога не штима, а делује да је екипа и низом пораза упала у потпуну летаргију из које се излаз не види, а много је погубније што делује да и тренер екипе не зна како то да учини, како да екипи усади победнички менталитет. Само ћемо подсетити да је тренер, који је иначе и легенда нашег клуба и због тога сигурно има и много више стрпљења код свих у и око клуба, као никада раније од руководства од почетка добио одрешене руке да форимра екипу какву жели, а очекивања су била јасно изнешена. Од свега, Звезда је све ближа евролигашком фењеру, а поразом који се није смео догодити у АБА лиги и лидерска позиција у овом такмичењу доведена је у питање.

Неко би заиста у овом моменту морао себи да каже доста је било, како би спречио да за само неколико месеци од позиције клупске легенде стигне до звања једног од најнеуспешнијих тренера КК Црвена звезда у ХХ веку.

Када је реч о самој утакмици можемо се само осврнути на финиш меча и тренутке који су били одлучујући. Почетком последњег периода након две узастопне тројке Џордана Лојда Звезда је имала предност од +14 (64:50), али је Алби прорадио шут, док су црвено-бели играли недопустиво лошу, катастрофалну одбрану и на линији за три поена, касније и у рекету.

Вратила се Алба и повела, али имала је ипак Звезда +4 у завршници захваљујући Лојду (76:72). Међутим, Лојд је тада наивно испао у одбрани, а лоше грађење (не прво у последњем периоду) коштало је црвено-беле скупо у завршници јер је на 1,3 секунде до краја фаулиран Сикма. Погодио је оба, на другој страни је после тајм-аута Волден погодио тројку, али је време истекло.

Звезда у продужетку није имала никакве шансе, настављени су проблеми са организацијом напада, а до тренутка када је меч преломљен црвено-бели су једине поене дали преко Џордана Лојда, и то тројком из велике удаљености.

Џордан Лојд прве поене дао је тек у трећој четвртини, али је меч завршио са 21 поеном (3-5 за два, 4-8 за три) и по 2 скока и асистенције. Огњен Добрић имао је 13 поена (4-8 из игре), а Џони О‘Брајант имао је 12 (4-10 из игре), уз 9 скокова, 4 асистенције, али и 5 изгубљених лопти и поново неке сумњиве одлуке на обе стране паркета.

Кори Волден имао је 9 поена, али уз шут из игре 2-10, уз 3 скока и 5 асистенција, али поново је јасно да је организација напада највећи Звездин проблем, што је Алба пресингом обилато експлоатисала. Упркос томе, своје минуте одлично је искористио Алекса Ускоковић са 8 поена (3-4 из игре за 17 мин) и 3 асистенције, а Бориша Симанић играо је 10 минута и дао је 3 поена (1-1 из игре), уз 2 скока и асистенцију.

Код Берлинаца је најбољи био Маодо Ло са 21 поеном (4-6 за два, 4-7 за три) и 6 асистенција, Пејтон Сива дао је 19 поена (5-10 из игре, 6аст), док је Јоханес Тиман уписао 13 поена и 4 скока.

Након овог сусрета Црвена звезда са скором од четири победе и десет пораза заузима 16. позицију на табели и све је ближа самом зачељу. Наредни меч црвено-бели играју већ у петак 18. децембра када у дворану „Александар Николић“ стиже шпанска Валенсија. Победа у том сусрету више није ствар морања зарад остварења неког резултата, већ ствар части.

Црвена звезда мтс: О`Брајант 12, Волден 9, Лојд 21, Ускоковић 8, Давидовац 4, Лазић 3, Рит 6, Добрић 13, Симоновић, Јагодић-Куриџа 4, Симанић 3, Кузимић 1. Тренер: Саша Обрадовић
Алба Берлин: Ло 21, Сива 19, Гифај 9, Дело, Матишек, Шнајдер 5, Никић, Олинде 6, Тиман 13, Гренџер 8, Сикма 9. Тренер: Гарсија Аито

(фото: euroleague.net)

Повезане вести

19 comments

ivan niksic дец 15, 2020 at 23:35

Kako te Obradovicu bre vise nije sramota? Kako te mr.dr.doc.prim.mr-all-know Covicu vise nije sramota? Ovo je dno dna, ali mislim da Obradovic i Covic mogu jos i vise dolje i dublje! Izgubiti od Albe i Zalgirisa na svom terenu usred Beograda je sramota, zastidje, bruka! O cemu vise pricati nakon toga i nakon svega vidjenog i ovo sve vise lici na sprdnju i postalo je krajnje i nepodnosljivo i neprihvatljivo i to ne sad vec po ko zna koju sezonu igranja u Evropi, da ne pominjem da je Zvezdu dobila korona Buducnost, da su jedva glavu iznijeli od mocne Mege, Splita i pogubljenog Partizana, uza sve to u Evropi ubjedljivo zadnji i nikada gora Zvezda ni po igri ni po rezultatima, ni po mjestu na tabeli. No sad ce mr.dr.doc.prim.mr-all-know da se oglasi sa svojom cuvenom recenicom kao i uvjek posle tragedija i fijaska u Evropi -,Vazna je ABA liga!’, pa zasto da bi se igrala Evroliga, pa da bismo opet bili zadnji i da bi se opet spradali sa Zvezdom, da bi se dovodile gomile igraca, trenera, trosile opet desetine miliona, kao svih ovih zadnjih ko zna koliko godina, opet podgrijavala i ubijala nada u uspjeh novom kataklizmom, da bi jedno razocarenje smjenjivalo drugo iz sezone u sezonu, pa zasto sve to, cemu sve to, koji je smisao, koji je cilj, kakva je vajda, a onda, naravno, opet demagogija dr.mr.doc.prim.mr-all-know Covica i zamjena teza, alibi, da se Vlasi ne dosjete – ,Vazna je ABA liga!’, pa opet u krug. Zvezda ovo ne zasluzuje, prvo, ovakve ,ljude’ ni da je vode ni u klubu, ni na klupi, ni na terenu, drugo ovo ne zasluzuju najbolji navijaci i u stvari najbolji i najjaci dio kluba Crvena Zvezda, trece, ne zasluzuje narod da se na ovaj nacin ovakvom igrom i rezultatima bukvalno pljacka i da se silne pare trose i bacaju da bi gledali ovakvu Zvezdu, ovakve igrace, ovakve trenere i da se ostvaruju ovakvi sramotni i ponizavajuci rezultati, cetvrto, Evropa je mjerilo uspjeha i razvoja kluba, mjerilo u kom se pravcu klub krece, samo uspjeh i rezultati u Evropi imaju tezinu, samo uspjeh cini Zvezdu velikim klubom sto i jeste, peto, vise je otuzno vise slusati postapalicu i alibi za neuspjehe i vadjenje fleka za nesposobnost i neznanje ,Vazna je ABA liga!’ Da ima ljudi, gore pomenuti bi vec otisli iz kluba, ali posto nema, onda cemo se nagledati Albi, Zalgirisa, Buducnosti, Mega i ostalih i ove sezone, sve dok se nesto ozbiljno ne promijeni i shvati da ovako vise iz sezone u sezonu NE MOZE!!! ,Idemo dalje!’

Reply
dusan дец 15, 2020 at 23:22

tim je slab i promaseno je sa svim strancima osim mozda sa voldenom. lojd i o’brajent ne mogu da budu prve napadacke opcije, a mi nemamo para da bi oni igrali ono sto bi trebalo da igraju – igrace koji ulaze sa klupe na desetak minuta. ko je doveo terija i sa kojom idejom? danas je zvezda igral dobro dok su u igri bili uskokovic i dobric. cak je i simanic odigrao dobro dok ga ovaj genije sa klupe nije stavio da igra centra. ne mozemo da izdrzimo da nam u timu budu lazic i simonovic. to su igraci cije je vreme odavno proslo. sasa obradovic je veliko razocaranje. ponavljaju se neverovatne greske. imas +2 16 sekundi pre kraja i ti dozvoljavas da oni igraju napad do kraja uz odlican sut za tri i mogucnost da u onom poslednjem napadu dobiju 2+1. zasto se ne pravi faul, saljes ih na bacanja i najgore sto moze da ti se desi to je egal, desetak sekundi pre kraja i lopta sa strane u njihovom polju? umesto toga mi ostajemo na 1,3 sekunde u egalu. dosao je ovaj spanac da igra pleja, uskokovic bi trebalo da dobije ulogu rezervnog pleja uz hola koji bi trebalo da pomogne. dobric i simanic treba da dobiju znacajniju ulogu. lojd treba da igra za ekipu i da ne siluje. volden takodje. treba nam i ozbiljna petica. obradovic cao. idemo dalje

Reply
Србин са Космета дец 15, 2020 at 22:36

За пораз је крив Обрадовић.
14 разлике у последњој четвртини,затим они два пута праве серије 7:0,он не тражи тајм-аут,и дефинитивно убио у појам играче и згазио им на самоувереност.

Reply
MILOS RANKOVIC дец 15, 2020 at 22:17

UVEK SAM KRVAVI MISLIO DA MALO PRETERUJES,ALI MOJA GRESKA TI SI JOS BLAG STA BI SVE REKAO

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 15, 2020 at 22:21

PA BRATE JA SAM SAMO REALAN..MISLIS DA JE MENI LAKO DA SVE OVO DOZIVLJAVAM POD STARE DANE..SAD DA SAM U BEOGRAD SKOČIO BI SA ONE KULE I DA SE UBIJEM..OVO JE TUZNO GLEDATI KOLIKO SMO SLABI

Reply
MILOS RANKOVIC дец 15, 2020 at 22:25

JA SAM GLEDAO UTAKMICU SA PAR DRUGOVA,I NEMOZEMO DA VERUJEMO DA SE OVO STALNO PONAVLJA,DA JE OVAJ JOS TRENER,DA JE U FUDBALU OVAKO DOSAD BI DOBIO PET PUTA OTKAZ,SNAMA SE BRE SPRDA ALBA,IGRAJU ZONU,SALE SE SA NAMA,PA POSLE DODAJU MALO GAS I CAO,EJ ALBA IZ BERLINA MA BRUKA ISRAMOTA

Reply
MILOS RANKOVIC дец 15, 2020 at 22:15

E SAD TRENERU JOS SAMO O TEBI,SASA OBRADOVICU PRVO VIDI NA JEDNOM SAJTU GDE IMA GLASANJE KO JE KRIV ZA OVAKVU SEZONU I KO TREPA DA ODGOVARA 75 POSTO TEBE TERAJU IZ ZVEZDE,TI SI SASA OBRADOVICU ZVEZDAS I TO POSTUJEM I NISTA VISE,TI NISI TRENER ZA CRVENU ZVEZDU,TI NAS BRUKAS PO EVROPI,OVO VECERAS STO SI URADIO JE NEDOPUSTIVO ZA BILO KOG TRENERA DAL JE AMATER ILI PROFESIONALAC,POSLEDNJA CETVRTINA PLUS 14 NA SEDAM MINUTA,USKOKOVIC ODLICAN VECERAS,VIDI SE DA NEMA SNAGE,TREBA MU PREDAH,PRIMAMO 4 TROJKE ZAREDOM PREKO NJEGA,DA SE RAZUMEMO DECKO NIJE KRIV NI MILIMETAR,NEGO TRENER KOJI JE IZGUBLJEN SLUCAJ I KOJI NETRAZI TAJM AUT DA GA MALO ODMORI,ZA TO STO SI URADIO SRAM TE BILO,DA TI DAS UGOVOR NA DVE GODINE TERIJU I KUZMICU,TO SU BRE MILIONI ZA DVE GODINE,KO CE TE PROMASAJE DA PLATI,LOJDA NISI TI DOVEO ON JE JOS RANIJE DOSAO,KAO I VOLDEN,DOVEO SI HOLA,ROCESTIJA,VRATIO KUZMICA,TERIJA,O BRAJANA,SVE SAMI PROMASAJI,ZNAS LI KAKO NAVIJACI GLEDAJU NA TEBE,SA VELIKOM DOZOM NEZADOVOLJSTVA,HOCEMO DA BUDES COVEK,ZVEZDAS PRAVI DA SAM DAS OTKAZ,DA TE NE BI MI KOMENTARISALI,SVASTA PRICALI,MOLIM TE SASA OBRADOVICU PODNESI OSTAVKU U SUPROTNOM NECE DA VALJA ZA SVE

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 15, 2020 at 22:25

SVE SI LEPO REKAO ALI BUDIMO POŠTENI KAO I FUDBALU STO IMAMO SAMO KATAIA U BASKETU IMAMO SAMO LOYDA I 11 NIKOLICA I GOBELJICA

Reply
MILOS RANKOVIC дец 15, 2020 at 22:03

O IGRACIMA NECU DA IH BUSIM JER IH DONEKLE I RAZUMEM KAD IMAJU OVAKVOG TRENERA,DA SE NEKO DERE NA MENE KO OBRADOVIC NA DOBRICA I DAVIDOVCA JA NEZNAM DAL BIH MOGAO DA IDEM,ONO STO JE ON URADIO DAVIDOVCU NA POLUVREMENU JE STRASNO,JESTE KRIV DAVIDOVAC ZA MNOGE STVARI VECERAS ALI OVO NIJE DOPUSTIVO,NEMOJTE VISE DA TRPITE OVAKVO DERANJE NA VAS,AMERE TAPSE PO RAMENIMA ONI NAS UBISE OD SOLIRANJA I NEZNANJA

Reply
Milan e87 дец 16, 2020 at 19:02

Upravo mislim da je to njegovo histerično (nekome sam majka, a nekome maćeha) ponašanje glavni razlog ove tuge na terenu u poslednjih dva meseca. Ubio je ljude u pojam!!

Ja ne mogu da zamislim iole normalnu odraslu osobu, koja može da trpi takav mobing i ponižavanje, a da puca od POBEDNIČKOG MENTALITETA. Ekipa nam izgleda kao skup dece žrtvi porodičnog nasilja, sa 2/3 razmažena, povlašćena mangupa, kojima je sve dozvoljeno. Tužno mi je gledati njihove face kad treba da priđu klupi. Mogu samo da zamislim kako se ponaša na treningu, kad zna da nema kamera?!

Previše se SO uživeo u ulogu AV-a, sa njegovim ‘Tišina tamo’ i sl. ponižavanjem ovih njegovih SNS dupelizaca. Ima sreće da nam je pola ekipe sastavljeno od introvertnih, zbunjenih ćutologa (Simanić, Kuzma, DeDa, MJK, Lazić..), inače bi ga ‘ćebovali’ još na Kopaoniku.

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 15, 2020 at 22:01

OVAKO CE BITI I U ABA LIGI..DA SE NE ZAVARAVAMO NAMA TREBA 7 IGRACA DA BI BILI NORMALNI

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 15, 2020 at 22:00

VISE NIJE DIJAMANT DAVIDOVAC SADA JE ŽVAKAĆA GUMA..NEMA ZIME S NJIM KAD UDJE COVEK ZA 2MIN LAGANO PRIMIMO 15 KOMADA..ON I PRIVATNIK BRAJANT SU DOBITNA KOMBINACIJA U ZADNJIH 20 TEKMI

Reply
MILOS RANKOVIC дец 15, 2020 at 22:00

PRVO COVICU BUDI BRE JEDNOM RAZUMAN,VIDIS DA OVO SA OBRADOVICEM NE IDE,ON BRE UNISTI SVE IGRACE ZVEZDE,NIKO SE BRE VISE NESMEJE NA TERENU,NEMAMO ATMOSFERU NIKAKVU,COVEK NAS UNISTAVA MENJAJ BRE NIJE ON ZADUZIO ZVEZDU SAD DA NAS BUSI KO STIGNE,IMAS RADONJICA,PESICA,RADONJIC BRE IZMISLIO KOSARKU ZA OBRADOVICA,OVO STO OBRADOVIC RADI JE UZAS,O NJEMU POSLE,ZNAM DA COVICU NISI KRIV SAD JER JE OBRADOVIC DOVODIO IGRACE,ALI OVO JE TOTALAN PROMASAJ,MOLIM TE COVICU OTERAJ GA JOS VECERAS

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 15, 2020 at 21:59

TRENER JEDNA NULA + IGRA DVE NULE + IGRAČI TRI NULE= MI SMO 6 NULE..ISTORIJA

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 15, 2020 at 21:58

DRAGO MI JE DA JE SAMO POTVRDJENO MOJE PISANJE DA JE SVETLO UGASENO

Reply
MILOS RANKOVIC дец 15, 2020 at 21:55

MI SMO BRE VELESILA U KOSARCI POBEDILI SMO FMP 36 RAZLIKE,GDE SU ONI STO KAZU DA PLJUJEM PO POBEDI ZVEZDE NA FMP,USTVARI JEDAN COVEK

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 15, 2020 at 21:57

HAHA..BRATE A KAD SAM JA IRONICNO REKAO DA SMO IZASLI IZ KRIZE SVI ME PLJUVALI AMI SMO OBICNI JAZAVCI

Reply
Veteran Sever дец 16, 2020 at 01:25

Ako na mene misliš – tu sam. I nikada ja tebe nisam kritikovao zbog komentara o Zvezdi, nego kad si zakukao na Zvezdaškom sajtu da je Javor oštetio Partizan!!! To je neoprostivo. A ja lično ću navijati za Zvezdu i da je u Drugoj beogradskoj ligi i neće mi smetati da budem tada jedini navijač na tribinama! Jer to nije u pitanju navijačka opredeljenost – to je stvar kućnog vaspitanja. A takođje i da smo prvaci Evrope, biću najoštriji kritičar ako nešto ne valja. Ali jedno neću nikad: da žalim što je groblje izgubilo neku utakmicu! Ako razumeš shvatićeš… Sto se tiče ovo utakmice sa Albom – nemam snage ni da komentarišem. Nije mi dobro, al majke mi.

Reply
Србин са Космета дец 16, 2020 at 22:56

Ma,никоме није добро…
Ово се више не може трпети.Водиш са огромном разликом,играју „наши“,онда Обрад геније,убацује силоватеље и крах.још каже „Идемо даље“.
Бежи бре човече,ми старији смо „критични“,зачас срце пукне,од муке.

Reply

Leave a Comment