Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Росонере неће дочекати пуна „Маракана“

Најаве представника Кризног штаба о попуштању епидемиолошких мера подгрејале су питање – може ли Црвена звезда да напуни трибине у предстојећем дуелу са Миланом, 18. фебруара? Из УЕФА смо добили гласан одговор – не!

Прописи европске куће фудбала су недвосмислени. У овом тренутку, дозвољена попуњеност капацитета фудбалских стадиона је највише 30 одсто. И то искључиво уколико локалне власти остављају ту могућност у зависности од ковид ситуације у земљи домаћина. Друге могућности, ни компромиса – нема.

У завршници јесењег дела европских клупских такмичења, присуство навијача било је дозвољено само на стадионима у Русији и Украјини. УЕФА делегати добили су строге смернице о праћењу поштовања „Ковид протокола“ и организацији утакмица у време вируса корона. У случају непоштовања дисциплински прописи предвиђају драконске казне.

Београд у фебруару, свакако, очекује још један спектакл. Ако Маракана не може да буде пуна, остаје нада да ће дуел Црвене звезде и Милана имати барем 16.000 непосредних сведока…

(извор/фото: sportklub.rs)

Повезане вести

Leave a Comment