Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуНајновијеТрансфериФудбал

Звезда озбиљно заинтересована за Синкернагела

Стигао је у Звезду већ Аксел Бакајоко како би донео брзину и појачао конкуренцију на крилним позицијама, али руководство црвено-белих претходних месеци интензивно је размишљало о офанзивцу Бодо/Глинта и врло вероватно најбољем играчу севера Европе Филипу Синкернагелу. Према сазнањима „Mozzartsporta“ Данац, који је са Бодом освојио титулу шампиона Норвешке, преко посредника је, још пре месец дана, добио сигнал да је српски шампион јако заинтересован за његове услуге. Тада је одговорио да су му планови везани за неку од топ лига, посебно што се шушкало да је Синкернагел одушевио скауте Фiорнтине и Аталанте који су га дуго држали на оку.

Као и велика већина играча Бодо/Глинта, Синкернагел је пажњу европске јавности скренуо током квалификација за Лигу Европе. Бриљантан је био против Каунаса и Жалгириса, али је један од најбољих мечева одиграо на Сан Сиру против Милана. Росонери су уз много мука славили против норвешког представника (3:2), али је млади Хауге обезбедио трансфер у редове седмоструког првака Европе. Звездин пик је остао у Бодоу и није погрешио.

Током овогодишњег првенства Норвешке “набацио” је месијевску статистику. На 28 утакмица постигао је 19 голова и уписао чак 24 асистенције. Предводио је Бодо до шампионске титуле, и ставио тамошње инстанце без избора. Проглашен је за најбољег играча Норвешке, у коју је стигао 2018. године из Сондерискеја. Имао је неке чудесне партије, као против Розенборга када је нанизао четири асистенције.

Добра ствар за Синкернагела је што му за 15 дана истиче уговор са Бодо/Глинтом, и као слободан агент моћи ће да исполусује озбиљан уговор. Његова сезона из снова није остала непримећено, посебно што је Бодо на свим фронтовима оставио одличан утисак. Момак који може да игра на обе крилне позиције, као офанзивни везни и нападач, само у претходних седам дана повезивао се са Фенербахчеом, Селтиком, Трабзоном и на послетку Андерлехтом. Иначе, о његовој каријери рачуна води један од најутицајнијих светских менаџера, Израелац Пини Захави.

Црвена звезда са набројаном конкуренцијом тешко може да се избори, али су на „Маракани“ решени да не одустају. Данац рођен пре 26 година се уклапа у профил фудбалера који је занимљив Црвеној звезди. Не само због офанзивних карактеристика, већ и чињенице да за њега није потребно издвајати новац за обештећење.

Међутим, јасно је да Синкернагел очекује да добије уговор каријере, а то је много више од тренутног Звездиног лимита који се креће око 500.000 евра. Мораће много дипломатске вештине да употребе у Љутице Богдана, и само се надају да ће креативни Данац, који савршено контролише лопту, препознати српског шампиона као средину где може да настави велики играчки узлет.

Повезане вести

1 comment

окнарб дец 23, 2020 at 00:02

Доведите каспера јункера

Reply

Leave a Comment