Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуНајновијеФудбал

Ђерати: „Звезда може да доведе Милан у врло неугодну ситуацију“

Дуел између Црвене звезде и Милана у шеснаестини финала УЕФА Лиги Европе искористио је „Tutomercato“ како би поразговарао са италијанским скаутом Паолом Ђератијем. Он се осврнуо на црвено-бели тим, играче који би могли да напусте редове Звезде, тренера Станковића, као и сам дуел са италијанским клубом.

– „Пролазак Милана у осмину финала није толико очигледан како су неки помислили после жреба. Црвена звезда има потенцијал и могућност да доведе Милан у врло неугодну ситуацију кроз двомеч. Не бих се изненадио уколико би прошао тим из Београда“, казао је Ђерати.

Некадашњи скаут Роме, Удинезеа и Сасуола прокометарисао је и Дејана Станковића.

– „Успео је да у Црвену звезду имплементира европски менталитет. Посебан акценат је ставио на брзу транзицију. Веома је флексибилан, мењао је током јесени формацију, играо са три или четири играча у дефанзивној линији. По мом мишљењу моћи ће да се врати у Италију као тренер након што је Црвеној звезди врато стару славу“, рекао је он.

Италијан је издвојио младе играче који би могли да напусте Звезду.

– „Кроз историју смо научили да је Зведа расадник шампиона. Из последње генерације бих истакао Радуловића, везног фудбалера рођеног 2002. године офанзивних карактеристика. Левоног је, а може да игра у средини и по боку. Сматрам да ће он већ у јануару да буде продат. Чак и Николић из генерације 1999. има велике изгледе да промени средину, а још један занимљив играч из те класе је Петровић, централни везни фудбалер који је одличан у креирању напада, али и дефанзиви. По њиховом одласку у први план ће избити Гаврић, фудбалер који може да игра на оба крила, сјајних офанзивних карактеристика и техничких квалитета. На крају бих истакао Ераковића, штопера који је врло добар у маркацији“, истакао је Ђерати.

Осврнуо се и на филијалу црвено-белих, Графичар:

– „У „Б тиму“ има такође великих талената. Пре свега ту мислим на Станковића, креативца рођеног 2003. године и Одаду дефанзивног везног играча“, рекао је Ђерати.

Повезане вести

Leave a Comment